Quantcast
NEWS
24 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Argentina campeon: O Μέσι στο θρόνο του, έγραψε ιστορία και ο Εμπαπέ! (VIDEO)

Στην κορυφή του κόσμου μετά από 36 ολόκληρα χρόνια η Αργεντινή, που κέρδισε με 4-2 τη Γαλλία στα πέναλτι (3-3 παρ.), στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών. Μυθικός Λιονέλ Μέσι, έγραψε ιστορία και ο Εμπαπέ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022-ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ- ΓΑΛΛΙΑ: 3-3 παρ. (4-2 πεν.)

Γήπεδο: Lusail Stadium 

Ο Λιονέλ Μέσι έφερε την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, έγραψε ιστορία και πλέον «εξισώθηκε» με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε όλα τα επίπεδα, αν δεν τον ξεπέρασε κιόλας...

Η Αργεντινή κέρδισε τη Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι μετά από έναν επικό τελικό που ήρθε ισόπαλος 3-3 στην παράταση και σήκωσε το 3ο Μουντιάλ στην ιστορία της. Μυθικός Λιονέλ Μέσι πέτυχε δύο γκολ, ιστορία έγραψε και ο Εμπαπέ που πέτυχε χατ τρικ.

Ο αγώνας

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην Αργεντινή. Στο 5ο λεπτό ο Μακ Άλιστερ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Γιορίς να μπλοκάρει ενώ στο 8’ ο Ντι Μαρία έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντε Πολ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Βαράν έβαλε την προβολή κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 17’ ο Μέσι άλλαξε με τον Ντε Πολ, δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στο πέναλτι και τελικά ο Ντι Μαρία πλάσαρε πολύ άστοχα με το δεξί ενώ στο 21’ ο Ντι Μαρία άδειασε τον Ντεμπελέ στα αριστερά και κέρδισε το πέναλτι από τον άσο της Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα κι έγραψε το 1-0!

Η ομάδα του Σκαλόνι είχε επιβάλει απολύτως το παιχνίδι της, είχε πάρει τον χώρο του κέντρου και στο 36ο λεπτό χτύπησε για 2η φορά. Η Αργεντινή έκλεψε  ψηλά, ο Μέσι άνοιξε όμορφα στο Μακ Άλιστερ κι εκείνος από δεξιά γύρισε με τη μία στον Ντι Μαρία που με πλασέ στο πίσω δοκάρι έγραψε το 2-0! 

Ο Ντεσάν είχε χάσει εντελώς τον έλεγχο και στο 41ο λεπτό προχώρησε σε διπλή αλλαγή(!), ρίχνοντας στο ματς τους Τουράμ και Κολό Μουανί αντί των Ντεμπελέ και Ζιρού αλλά η κατάσταση έμεινε η ίδια.

Στο 49ο λεπτό ο Ντι Μαρία έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντε Πολ έπιασε το γυριστό απέναντι αλλά ο Γιορίς μπλόκαρε και στο 59’ ο Ντι Μαρία έδωσε κάθετα στον Άλβαρες που έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά και είδε τον Γιορίς να του λέει όχι.

Κάπου στο 70ο λεπτό φάνηκε να αλλάζει λίγο η κατάσταση υπέρ των «τρικολόρ». Η πρώτη φάση της Γαλλίας στο ματς ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Εμπαπέ έκανε την κίνηση από αριστερά, σούταρε με το δεξί αλλά αστόχησε ενώ στο 79’ από το πουθενά ο Κολό Μουανί πάτησε περιοχή, ο Οταμέντι τον κράτησε λίγο και ο Μαρτσίνιακ έδωσε το πέναλτι. Ο Εμπαπέ εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε  2-1. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Αργεντινή, στο επόμενο λεπτό ο Τσουαμενί έκλεψε από το Μέσι στο κέντρο, άφησε στον Τουράμ που έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Εμπαπέ με όμορφο γυριστό από το πέναλτι έγραψε το 2-2. Μάλιστα στο 87ο λεπτό η Γαλλία φώναξε για νέο πέναλτι πάνω στον Τουράμ αλλά ο Μαρτσίνιακ έδωσε κίτρινη στον Γάλλο επιθετικό για θέατρο. Στο 90+3’ ο Εμπαπέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό ο Καμαβινγκά από αριστερά γύρισε στον Ραμπιό που πλάσαρε από το πέναλτι και ο Μαρτίνες είπε όχι με διπλή προσπάθεια. Στο 90+7’ ο Μέσι έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γιορίς έβγαλε σε κόρνερ.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου στο 105’ ο Μέσι έβγαλε ιδανικά στον Λαουτάρο που έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής και ο Ουπαμεκανό έσωσε ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μοντιέλ κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Μάλιστα στο 105+1’ ο Λαουτάρο βρέθηκε απέναντι στον Γιορίς αλλά πιέστηκε από τον Ουπαμεκανό και πλάσαρε άστοχα.

Στο 108’ ο Μέσι έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Γιορίς έπεσε και απομάκρυνε δύσκολα και στο επόμενο λεπτό οι Αργεντινοί έκρυψαν την μπάλα, ο Λαουτάρο έκανε το σουτ από δεξιά, ο Γιορίς είπε όχι αλλά ο Μέσι πήρε το ριμπάουντ και από κοντά πλάσαρε για το 3-2 παρά την προσπάθεια των Γάλλων να διώξουν.

Κι όμως το ματς δεν τελείωσε εκεί. Στο 117’ ο Εμπαπέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μοντιέλ και ο Μαρτσίνιακ έδωσε νέο πέναλτι. Ο Εμπαπέ εκτέλεσε εύστοχα έκανε το 3-3 και πέτυχε μυθικό χατ τρικ ενώ στο 120’ ο Εμπαπέ σέντραρε από αριστερά, ο Κολό Μουανί πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο. Μάλιστα στο 120+4’ μετά από βαθιά μπαλιά ο Κολό Μουανί βρέθηκε μόνος με τον Μαρτίνες και έκανε το σουτ αλλά ο Αργεντινός έσωσε εντυπωσιακά με τα πόδια και στην κόντρα ο Λαουτάρο αστόχησε με κεφαλιά.

Το ματς πήγε στα πέναλτι όπου ο Εμπαπέ έκανε το 0-1 και ο Μέσι έκανε το 1-1 με χαλαρό πλασεδάκι. Ο Μαρτίνες είπε όχι στο πέναλτι του Κομάν και ο Ντιμπάλα έκανε 2-1 ενώ ο Τσουαμενί αστόχησε. Ο Παρέδες έκανε το 3-1 και ο Κολό Μουανί το 3-2 αλλά ο Μοντιέλ ευστόχησε για το 4-2 κι έστειλε την κούπα στο Μπουένος Άιρες.

Ο πρωταγωνιστής

Λιονέλ Μέσι

Ήταν το Μουντιάλ του. Έγραψε ιστορία κι έφερε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. Ο Μέσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι και πέτυχε και το χρυσό γκολ στην παράταση, έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού και ο πρώτος που σκοράρει σε όλες της φάσεις. Ευστόχησε και  στη «ρώσικη ρουλέτα». Θέλετε κι άλλα;

Ο «αφανής» ήρωας

Κιλιάν Εμπαπέ

«Αφανής» μόνο και μόνο γιατί έμεινε στη 2η θέση. Όργια από τον νεαρό σταρ της Παρί που πέτυχε το 2ο χατ τρικ  στην ιστορία των τελικών του Μουντιάλ. Ευστόχησε και στα πέναλτι στο τέλος.

Η απογοήτευση

Το ότι τελείωσε αυτός ο Τελικός

Τι απογοήτευση να έχουμε από αυτόν τον Τελικό; Έξι γκολ, διαδικασία πέναλτι, πάθος, μπαλάρα και μυθικά ρεκόρ από Μέσι και Εμπαπέ. Μακάρι να έπαιζαν για άλλες τρεις ώρες!

Οι ενδεκάδες

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (91’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιάφικο (120+1’ Ντιμπάλα), Ντε Πολ (102’ Παρέδες), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (116’ Πετσέγια), Ντι Μαρία (64’ Ακούνια), Μέσι, Άλβαρες (102’ Λαουτάρο Μαρτίνες)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουπαμεκανό, Ερναντές (71’ Καμαβινγκά), Βαράν, Κουντέ (120+1’ Ντισασί), Τσουαμενί, Ραμπιό (96’ Φοφανά), Γκριεζμάν (71’ Κομάν), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (41’ Κολό Μουανί), Ζιρού (41’ Τουράμ)

ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ. Βοηθοί: Πάβελ Σκολνίτσκι, Τόμας Λίστκιεβιτς (ΠΟΛ). 4ος: Ισμαΐλ Ελφάτ (ΗΠΑ)

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ