Την 1η αγωνιστική, για τον έβδομο όμιλο, το Καμερούν αντιμετώπισε την Ελβετία με τον Γκαέλ Οντουά να μπαίνει στο ματς στο 68ο λεπτό.
Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media, δείχνει πως ο Καμερουνέζος μέσος αγωνίστηκε, φορώντας παπούτσια που είχαν επάνω τη σημαία της Ρωσίας.
Αμέσως, οι χρήστες των social media άρχισαν να κράζουν τον 27χρονο, λόγω και της ρωσικής επιδρομής στην Ουκρανία, αλλά υπήρχε λόγος που η ρωσική σημαία υπήρχε στα παπούτσια του.
Ο Οντουά, που παίζει στο Αννόβερο, βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη, σε μικρή ηλικία, εκεί μεγάλωσε, εκεί πήγε σχολείο και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, μιας και ο πατέρας του εργαζόταν στην πρεσβεία του Καμερούν. Έτσι λοιπόν, όπως εξήγησε ο ίδιος "θέλησα να τιμήσω και τις δύο μου πατρίδες χωρίς κανένα πολιτικό κίνητρο".
Não no jogo do Brasil: foi em Suíça x Camarões, outra partida do grupo.
— Copa Além da Copa (@copaalemdacopa) November 25, 2022
Gaël Ondoua, meia-campista camaronês, utilizou uma bandeira da Rússia ao lado da de Camarões em sua chuteira.
Ele cresceu no país e tem nacionalidade russa.
Também foi alvo de críticas e pedidos de punição pic.twitter.com/WSByXTMxaj
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

