Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Με Τόμπσον από τα παλιά και φοβερό Κάρι το πρώτο διπλό των Γουόριορς (VIDEOS)

Ο 32χρονος γκαρντ έβαλε 41 πόντους και οι πρωταθλητές πανηγύρισαν την πρώτη νίκη μακριά από το σπίτι τους- Τρίτη σερί επιτυχία για Λέικερς, επιστροφή Ίρβινγκ στα παρκέ, όλα τα αποτελέσματα στο NBA


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με τον Κλέι Τόμπσον να έχει 10/13 τρίποντα και να θυμίζει κάτι από τα παλιά, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη, εκτός έδρας, επικρατώντας 127-120 των Ρόκετς, μέσα στο Χιούστον. Οι πρωταθλητές είχαν ξεκινήσει με 0-8 μακριά από το σπίτι τους.
Οι Γουόριορς μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν 0-11 και με τον Τόμπσον να βάζει 20 πόντους, στην πρώτη περίοδο, είχαν προβάδισμα 12 πόντων, 28-40, στο 12ο λεπτό. Οι Ρόκετς άνοιξαν το δεύτερο 12λεπτο, κάνοντας επιμέρους 17-2, και πέρασαν μπροστά στο σκορ, 45-42, με την ομάδα του Χιούστον να είναι μπροστά με +4, 65-61, στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο τρίτο 12λεπτο, οι Γουόριορς δεν επέτρεψαν στους Ρόκετς να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων, πήραν και το προβάδισμα με αποτέλεσμα να μπουν στο τέταρτο 12λεπτο με υπέρ τους σκορ, 94-97. Στα τελευταία 1:55, ο Κάρι έβαλε το ματς για... ύπνο, αφού, αρχικά πέτυχε δίποντο, για το 115-120 και, στα 34.2 δευτερόλεπτα, ευστόχησε σε τρίποντο, με το οποίο οι Γουόριορς πήραν προβάδισμα εννέα πόντων, 117-126.
Ο Τόμπσον σταμάτησε στους 41 πόντους με 10/13 τρίποντα, με τον Στεφ Κάρι να προσθέτει 33 πόντους με 7/14 τρίποντα και 15 ασίστ, μια λιγότερη από το ατομικό του ρεκόρ. Εξαιρετικός ήταν και ο Άντριου Γουίγκινς με 22 πόντους. Οι πρωταθλητές μετράνε, πλέον, πέντε νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους
Για τους Ρόκετς, που διατηρούν το χειρότερο ρεκόρ στη δυτική περιφέρεια (3-14), ο Κέβιν Πόρτερ είχε 30 πόντους, ο Τζαμπάρι Σμιθ 22 πόντους και ο Τάρι Ίσον 19 πόντους.

 

Η τιμωρία του Καϊρί Ίρβινγκ, για αντισημιτικά σχόλια, από τη διοίκηση έληξε, ο 30χρονος γκαρντ επέστρεψε στη δράση και οι Μπρούκλιν Νετς επικράτησαν 127-115 των Γκρίζλις.
Η ομάδα του Μέμφις παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, αφού δεν έπαιξαν τρεις πενταδάτοι, οι Μοράντ, Μπέιν και Τζάκσον. Ωστόσο, εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί και στο τέλος του ημιχρόνου είχαν το προβάδισμα, 57-62. Όμως, στο τρίτο 12λεπτο, οι Νετς ανέβασαν στροφές, ο Ντουράντ έβαλε 14 πόντους, ο Σίμονς είχε 4/4 σουτ και η ομάδα του Μπρούκλιν προηγήθηκε 96-93, ενόψει τέταρτης περιόδου. Στο ξεκίνημα του τελευταίου 12λεπτου, οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους 18-5, με τέσσερα τρίποντα του Γουατανάμπε, για το 114-98, και "καθάρισαν" το παιχνίδι.
Για 17ο σερί παιχνίδι, ο Κέβιν Ντουράντ είχε 25+ πόντους, με τον 34χρονο φόργουορντ να βάζει 26 πόντους και να είναι ο πρώτος σκόρερ των Νετς. Ο Ίρβινγκ έμεινε στους 14 πόντους, με τον Μπεν Σίμονς να σημειώνει 20 πόντους, για πρώτη φορά μετά από 1.5 χρόνο.
Οι Γκρίζλις έπαιξαν χωρίς τρεις πενταδάτους, τους Μοράντ, Μπέιν και Τζάκσον, με τον Ντίλον Μπρουκς να βάζει 30 πόντους (13/30 σουτ), τον Τζον Κόντσαρ να έχει 16 πόντους και τον Στίβεν Άνταμς να τελειώνει το παιχνίδι με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

Τον περασμένο Ιανουάριο ήταν η τελευταία φορά που οι Λέικερς είχαν πετύχει τρεις σερί νίκες. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα μήνες για να το καταφέρει, ξανά, η ομάδα του Λος Άντζελες, που επικράτησε 123-92. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Λεμπρόν Τζέιμς απουσίαζε, για τέταρτο σερί ματς λόγω τραυματισμού, και, για άλλο ένα παιχνίδι, ο Άντονι Ντέιβις πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, ένιωσε αδιαθεσία και αποχώρησε, αφήνοντας στη θέση του τον βοηθό του.
Ο Ντέιβις έβαλε 18 πόντους, στη πρώτη περίοδο, και οι Λέικερς προηγήθηκαν 34-20 στο 12ο λεπτό. Στο δεύτερο 12λεπτο, οι Σπερς κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, με τη λήξη του ημιχρόνου να βρίσκει τους Λέικερς στο +18, 66-48. Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία, μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, και, στο τρίτο 12λεπτο, έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστή τιμή της, +34, για το 85-51. Διαδικαστικά τα επόμενα λεπτά, μέχρι το φινάλε του αγώνα, με τους Σπερς να μετράνε πέντε συνεχόμενες ήττες, δέκα στα έντεκα τελευταία παιχνίδια
Ο Άντονι Ντέιβις με 30 πόντους και 18 ριμπάουντ έδειξε τον δρόμο στους νικητές, με τον Όστιν Ριβς να προσθέτει 21 πόντους και τον Τόμας Μπράιαντ 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 10 πόντους και 10 ασίστ.
Για τους Σπερς, ο Ντέβιν Βάσελ είχε 17 πόντους και οι Τζέρεμι Σότσαν και Κέλντον Τζόνσον από 12 πόντους, με τον Τζόνσον ωστόσο να έχει 4/20 σουτ.

 

Οι Ντένβερ Νάγκετς πήγαν στο Ντάλας, χωρίς Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρι, αλλά, εκμεταλλευόμενοι τη μέτρια βραδιά του Λούκα Ντόντσιτς, νίκησαν 98-97 τους Ντάλας Μάβερικς.
Οι Μάβερικς πηγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 59-52, αλλά όταν ξεκίνησε η τρίτη περίοδος το σκορ ήταν 56-55! Οι διαιτητές είδαν το replay της τελευταίας φάσης και διαπίστωσαν ότι ο Ντόντσιτς είχε πατήσει την πλάγια γραμμή πριν ευστοχήσει σε τρίποντο. Ακύρωσαν έτσι το καλάθι και οι ομάδες έπαιξαν τα 2 τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου, που αποδείχθηκαν αρκετά ώστε ο Βλάτκο Τσάντσαρ να ευστοχήσει σε τρίποντο από το κέντρο για το 56-55. Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τους Μάβερικς, όπως φάνηκε στο τρίτο 12λεπτο, όπου οι Νάγκετς πήραν προβάδισμα δέκα πόντων, 66-76, και μπήκαν στη τέταρτη περίοδο με +5, 74-79. Το κάρφωμα του Πάουελ, από ασίστ του Ντόντσιτς, έκανε το 97-93 για τους Μάβερικς, στα 1:59 για το τέλος. Όμως, από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Ντάλας δεν πέτυχε ούτε πόντο, για να έρθει το τρίποντο του Πόρτερ, στα 55.2 δευτερόλεπτα να δώσει τη νίκη, 97-98, στους Νάγκετς.
Ο Μπόουνς Χάιλαντ με 29 πόντους (ρεκόρ καριέρας) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Πόρτερ να προσθέτει 14 πόντους.
Για τους Μάβερικς, ο Τζος Γκριν είχε 23 πόντους με 6/7 τρίποντα, ενώ ο Ντόντσιτς έμεινε στους 22 πόντους.

 

Έκτη νίκη, στα επτά τελευταία παιχνίδια για τους Γουίζαρντς, με την ομάδα της Ουάσινγκτον να έχει όλους της αρχικής πεντάδας με διψήφιο αριθμό πόντων και να επικρατεί 106-102 των Μέμφις Γκρίζλις. Στα αρνητικά, για τους νικητές, το γεγονός πως, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο τοπ σκόρερ Μπράντλι Μπιλ αποχώρησε κουτσαίνοντας.
Με δυο τρίποντα του 29χρονου γκαρντ και ένα του Κίσπερτ, οι Γουίζαρντς ξέσπασαν, στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, και προηγήθηκαν 59-55 στο ημίχρονο. Ο Μπιλ είχε 16 πόντους στο πρώτο μέρος, με 7/10 σουτ, αλλά και πέντε λάθη. Οι Γκρίζλις περιόρισαν τους γηπεδούχους στους 18 πόντους, στο τρίτο 12λεπτο, με αποτέλεσμα να μπουν, στη τέταρτη περίοδο, έχοντας το προβάδισμα, 77-79. Με οκτώ σερί πόντους του Κούζμα, οι Γουίζαρντς πέρασαν μπροστά με +7, 88-81, με τους Γκρίζλις να επιμένουν και, στα 9.8 δευτερόλεπτα για το τέλος, να πλησιάζουν στους δυο πόντους, 102-100. Τελικά, οι βολές των Πορζίνγκις και Κίσπερτ "κλείδωσαν" τη νίκη για τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.
Ο Κάιλ Κούζμα με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ έδειξε τον δρόμο στους Γουίζαρντς, με τον Μπράντλι Μπιλ να προσθέτει 26 πόντους, πριν αποχωρήσει, έχοντας δεχτεί γονατιά στον μηρό.
Για τους Χόρνετς, που μετράνε έντεκα ήττες στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια, ο Κέλι Ούμπρε είχε 23 πόντους και ο Γκόρντον Χέιγουορντ 20 πόντους. Παραμένει εκτός, με πρόβλημα στον αστράγαλο ο ΛαΜέλο Μπολ.

 

Για πρώτη φορά, από τη σεζόν 2004-2005, οι Σακραμέντο Κινγκς φτάνουν σε έξι συνεχόμενες νίκες, αφού, τα ξημερώματα, επικράτησαν 137-129 των Ντιτρόιτ Πίστονς.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καμία ομάδα δεν πήρε διψήφιο προβάδισμα, με τους Πίστονς να προηγούνται 68-70, στο τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Ντιτρόιτ έφτασε να προηγείται με +7, 70-77, στο ξεκίνημα του τρίτου 12λεπτου, αλλά, οι δυο ομάδες μπήκαν ισόπαλες, 102-102, στη τελευταία περίοδο. Εκεί, με το σκορ στο 119-124, οι Κινγκς έκλεισαν το παιχνίδι με επιμέρους 18-5 και οι βολές του Μπαρνς, στα 14.6 δευτερόλεπτα, "κλείδωσαν" τη νίκη για τους γηπεδούχους.
Ο Ντε'Άαρον Φοξ με 33 πόντους ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο ηγέτης των Κινγκς, με τον Χάρισον Μπαρνς να προσθέτει 27 πόντους και τον Κέβιν Χέρτερ 24 πόντους.
Για τους Πίστονς, που παρατάχθηκαν ξανά χωρίς τους Κάνινγκχαμ, Στιούαρτ και μετράνε επτά συνεχόμενες ήττες, ο Τζέιντεν Άιβι είχε 24 πόντους και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς 21 πόντους.

 

Έπειτα από τη νίκη, μετά από δυο παρατάσεις, απέναντι στους Χόρνετς, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έκαναν πάρτι, συντρίβοντας 113-87 τους Μαϊάμι Χιτ.
Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Καβαλίερς να προηγούνται 28-27, για να έρθει το ξέσπασμα στο δεύτερο 12λεπτο. Με το σκορ ισόπαλο, 30-30, η ομάδα του Κλίβελαντ έκανε επιμέρους 21-2 και ξέφυγε με 19 πόντους διαφορά, 51-32, πριν το 59-42 του ημιχρόνου. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, οι Καβαλίερς έφτασαν και στο +31, 95-64, και απέφυγαν αυτό που παθαίνουν, αρκετές φορές, τη φετινή σεζόν. Να χάνουν, στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, μεγάλες διαφορές, που έχουν πάρει στις τρεις προηγούμενες περιόδους.
Ο Ντάριους Γκάρλαντ με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τσέντι Οσμάν να προσθέτει 20 πόντους και 12 ριμπάουντ και τον Έβαν Μόμπλι 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Για τους Χιτ, που μετράνε έξι συνεχόμενες ήττες και περιμένουν τις επιστροφές των Μπάτλερ, Χίρο, ο Μπαμ Αντεμπάγιο είχε 21 πόντους και ο Κέιλεμπ Μάρτιν 17 πόντους.

 

Διαβάστε εδώ για τη νίκη των Νικς επί των Σανς

Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν, Κυριακή βράδυ, στο NBA (πατήστε επάνω στα ματς για στατιστικά):

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς-Σάρλοτ Χόρνετς 106-102

Σακραμέντο Κινγκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 137-129

Μπρούκλιν Νετς-Μέμφις Γκρίζλις 127-115

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μαϊάμι Χιτ 113-87

Χιούστον Ρόκετς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 120-127

Ντάλας Μάβερικς-Ντένβερ Νάγκετς 97-98

Λος Άντζελες Λέικερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 123-92




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ