Η Ουρουγουάη θα συμμετάσχει για 14η φορά και 3η σερί σε Μουντιάλ. Μάλιστα το 2018 οι Ουρουγουανοί έφτασαν ως την οχτάδα και το 2010 στα ημιτελικά. Όπως πάντα δυναμικό σύνολο με συνοχή που σε τέτοιες διοργανώσεις πάντα φέρνει αποτελέσματα. Στηρίζονται πάντα στην καλή τους αμυντική λειτουργία και στο δυναμικό του παιχνίδι.
Ο Ντιέγκο Αλονσο κάλεσε κανονικά τους Σουάρες, Καβάνι, Γοδίν, Κάσερες και Μουσλέρα, οι οποίοι θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση με την Εθνική ενώ μαζί τους θα βρίσκονται και οι Βαλβέρδε, Νούνιες και Μπεντανκούρ που διαπρέπουν στο υψηλότερο επίπεδο.
Στα προκριματικά η Ουρουγουάη πέρασε σχετικά εύκολα, παίρνοντας την 3η θέση πίσω από Αργεντινή και Βραζιλία, αν και ξεκίνησε άσχημα.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Όσκαρ Αλόνσο
Στα 47 του ο Αλόνσο ανέλαβε τον πολύ δύσκολο ρόλο να αντικαταστήσει τον Όσκαρ Ταμπάρες που βρισκόταν σε αυτό το πόστο για 15 συναπτά έτη και είχε απίστευτες επιτυχίες. Δεν βρίσκεται ούτε ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας και αυτή θα είναι η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση. Πριν από την Ουρουγουάη βρισκόταν στον πάγκο της Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον οποίον τα «έσπασε».
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Λουίς Σουάρες
Ο Σουάρες ακόμη και στα 35 του είναι το μεγάλο αστέρι αυτής της ομάδας. Ο πολύπειρος επιθετικός επαναπατρίστηκε το καλοκαίρι, όπου και σήκωσε ήδη το πρωτάθλημα Ουρουγουάης με τη φανέλα της Νασιονάλ. Ήδη οι φήμες τον θέλουν να επιστρέφει στην Ευρώπη όπου έχει σηκώσει τα πάντα με τις φανέλες των Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ροσέτ (Νασιονάλ), Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατάσαραϊ), Σεμπαστιάν Σόσα (Ιντεπεντιέντε)
Αμυντικοί: Ντιέγκο Γοδίν (Βέλες Σάρσφιλντ), Χοσέ Χιμένες (Ατλέτικο), Ρόναλντ Αραούχο (Μπαρτσελόνα), Σεμπαστιάν Κοάτες (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Μαρτίν Κάσερες (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Ματίας Ολιβέρα (Νάπολι), Γκιγέρμο Βαρέλα (Φλαμένγκο), Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες (Νασιονάλ), Ματίας Βίνα (Ρόμα)
Μέσοι: Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ρεάλ), Ροντρίγκο Μπεντανκούρ (Τότεναμ), Ματίας Βεσίνο (Λάτσιο), Λούκας Τορέιρα (Γαλατάσαραϊ), Μανουέλ Ουγκάρτε (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Νικολάς ντε λα Κρους (Ρίβερ Πλέιτ), Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα (Φλαμένγκο)
Επιθετικοί: Λουίς Σουάρες (Νασιονάλ), Έντινσον Καβάνι (Βαλένθια), Ντάργουιν Νούνιες (Λίβερπουλ), Μάξι Γκόμες (Τράμπζονσπορ), Φακούντο Πελίστρι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φακούντο Τόρες (Ορλάντο Σίτι), Αγκουστίν Κανόμπιο (Ατλέτικο Παραναένσε)
Προπονητής: Ντιέγκο Αλόνσο
Αρχηγός: Ντιέγκο Γοδίν
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

