ΚΥΠΡΟΣ-11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλωνας Λεμεσού-Ακρίτας Χλ.: 2-0
(Ζράντι 27’ πεν., Πίττας 29’)
Ο Απόλλωνας στο ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Μακρίδη ως ο πρώτος προπονητής του και όχι ως υπηρεσιακός, επικράτησε με 2-0 του Ακρίτα στο Τσίρειο για την 11η αγωνιστική, ενώ αγωνιζόταν από το 36’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρέθιο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του ματς καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ μέρους και κατάφεραν να βρουν δύο γκολ σε δύο λεπτά, ενώ δέχθηκαν και μια κόκκινη κάρτα. Στο 27’ ο Ζράντι άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ονγκεντά, όταν η κεφαλιά του βρήκε στο χέρι του Καραγιάννη. Το VAR φώναξε τον Παναγιώτη Χατζηγεωργίου να δει τη φάση στο on field review και τότε έδειξε την άσπρη βούλα.
Στο 29’ οι παίκτες του Κωνσταντίνου Μακρίδη άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ονγκεντά βρήκε τον Πίττα που δεν λάθεψε και με πλασέ πέτυχε το 2-0.
Στο 36’ όμως, τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, αφού ο Ρέθιο μετά από σκληρό μαρκάρισμα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Και σε αυτή τη φάση χρειάστηκε να επέμβει ο VARίστας, Μενέλαος Αντωνίου, που για άλλη μια φορά έστειλε τον συνάδελφο του στο μόνιτορ του γηπέδου και ο ρεφ της αναμέτρησης αποφάσισε να αποβάλει τον Ισπανό. Πάντως, οι γαλάζιοι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Ακρίτα αν και οπισθοχώρησαν.
Η αποβολή άλλαξε τα πλάνα του Κύπριου κόουτς και στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο όπως ήταν λογικό. Αμφότερες, οι ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες -η μία για να αυξήσει το σκορ, η άλλη για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς- όμως το σκορ δεν άλλαξε το και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Με αυτή τη νίκη, ο Απόλλωνας έφτασε τους 19 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, που έχει όμως, αγώνα λιγότερο. Από την άλλη, ο Ακρίτας έμεινε στην τελευταία θέση με τέσσερεις βαθμούς.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

