Συνέντευξη στο SDNA παραχώρησε ο Πέτρος Μαρινάκης. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, άλλοτε συμπαίκτης και συγκάτοικος στο ίδιο δωμάτιο με τον Ματίας Αλμέιδα την περίοδο της κοινής θητείας τους (1996 - 97) στη Σεβίλλη, μετά τη συνάντηση του με τον προπονητή της ΑΕΚ και την επίσκεψή στα Σπάτα, σχολιάζει τους πρώτους μήνες της θητείας του 48χρονου κόουτς στην Ένωση.
Αναλυτικά:
Για την περίοδο της συνύπαρξής τους στη Σεβίλλη και τη…συγκατοίκησή τους στο ίδιο δωμάτιο πριν από τα παιχνίδια:
«Ο Αλμέιδα υπήρξε ένας φοβερός μαχητής και winner ποδοσφαιριστής. Του άρεσε τρομερά το ποδόσφαιρο και δεν ήθελε να χάνει ποτέ, ενώ ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν το Λατινοαμερικάνικο εκρηκτικό ταπεραμέντο.
Φοβερός άνθρωπος και πολύ ευχάριστος τύπος που σεβόταν όλους τους συμπαίκτες του. Από την πρώτη ημέρα κολλήσαμε μαζί και μέναμε στο ίδιο δωμάτιο, κάνοντας πολύ καλή παρέα».
«Βρεθήκαμε στην Αθήνα
και με προσκάλεσε στα Σπάτα»
- Για τους πρώτους μήνες της θητείας του Αλμέιδα στην ΑΕΚ:
«Πρώτα απ΄όλα να πω ότι συναντήθηκα πριν από ένα περίπου μήνα μαζί του στην Αθήνα και περάσαμε πάρα πολύ ωραία.
Μάλιστα με προσκάλεσε να πάω στα Σπάτα και να παρακολουθήσω από κοντά μια προπόνηση της ΑΕΚ.
Έτσι είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την καταπληκτική δουλειά που κάνει στην ΑΕΚ.
Πραγματικά μου άρεσε πολύ αυτό που είδα και ο τρόπος που δουλεύει. Από την κουβέντα που κάναμε, κατάλαβα πως απολαμβάνει την θητεία του στην ΑΕΚ και θέλει να μείνει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Ο Αλμείδα όπως συνέβαινε όταν ήταν ποδοσφαιριστής, έτσι και τώρα ως κόουτς έχει νοοτροπία νικητή και δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση.
Τους πρώτους μήνες της θητείας του στην ΑΕΚ παρουσιάζει πολύ καλά στοιχεία.
Η ΑΕΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο με αυτοματισμούς και συνεχόμενα πρέσινγκ ψηλά. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.
Ο χρόνος κυλάει υπέρ του Αλμέιδα και της ΑΕΚ. Εφόσον στην ΑΕΚ στηρίξουν τον Αλμέιδα, τότε έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά».
«Κάτι είδε και πήρε το ρίσκο
με την αλλαγή ρόλων στους Γκαρσία – Γκατσίνοβιτς»
- Για τα «τρικ» του Αλμέιδα και τις αλλαγές ρόλων στους Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς:
«Είναι πολύ σημαντικό σε έναν προπονητή να καταλάβει σε ποια ακριβώς θέση μπορεί να αποδώσει καλύτερα ο κάθε παίκτης του ξεχωριστά.
Ο Αλμέιδα το΄χει αυτό και το επιβεβαιώνει περίτρανα με τα παραδείγματα των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς. Κάτι είδε και πήρε το ρίσκο να τους αλλάξει θέση. Αυτό δεν ήταν κάτι που συνέβη ασφαλώς τυχαία».
«Η φετινή ΑΕΚ διαθέτει ικανό
προπονητή και βαθύ ρόστερ»
- Για το εάν η ΑΕΚ θα είναι μέσα στους βασικούς διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος:
«Η αγωνιστικό ειξόνα της ομάδας αυτό δείχνει. Η φετινή ΑΕΚ εκτός από έναν ικανό προπονητή, διαθέτει και μεγάλο βάθος στο ρόστερ.
Βλέπουμε να απουσιάζει εδώ και μεγάλο διάστημα ένας παίκτης της αξίας και της κλάσης του Τσούμπερ κι όμως αυτό το κενό να μην φαίνεται».
«Τον περίμενα λιγάκι πιο…αυστηρό»
- Για την άριστη…χημεία που έχει αναπτύξει με τη διοίκηση, τους παίκτες και τον κόσμο της ΑΕΚ:
«Από την πρώτη στιγμή...κόλλησε ιδανικά μαζί τους. Για να είμαι ειλικρινής προσωπικά τον περίμενα λίγάκι πιο απόμακρο και...αυστηρό. Το Aργεντίνικο ταπεραμέντο του κούμπωσε με το δικό μας μεσογειακό χαρακτήρα».
Για το σχόλιο του Δημήτρη Μελισσανίδη σύμφωνα με το οποίο …τρελαίνεται να βλέπει την ΑΕΚ του Αλμέιδα:
«Δεν το βρίσκω καθόλου υπερβολικό. Αν και ως Έλληνες έχουμε την τάση να ενθουσιάζομαστε και να απογοητευόμαστε εύκολα.
Τα πρώτα δείγματα γραφής του Αλμέιδα στην ΑΕΚ δεν είναι απλά θετικά, αλλά και κάτι παραπάνω»
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μακάρι να μην αρχίσουμε τις κωλοτούμπες στις πρώτες στραβές... γιατί από "θεός" γρήγορα μπορεί να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος!!!
Το έχουμε δει πολλάκις το έργο αυτό...
Κανε του ένα επταετές συμβόλαιο τώρα ρε Μελισσανίδη που είναι καψουρεμενος κι αυτός και θα πει το ναι αμέσως.σκεφτομαι τι θα γίνει αν φύγει και με πιάνει κρύος ιδρώτας.επταετες συν άλλα εφτά αν γίνεται και θα φτάσουμε σε ευρωπαϊκό τελικό