Δεύτερη συνεχόμενη νίκη, μετά το αρχικό 0-5, για τους Λος Άντζελες Λέικερς, αφού επικράτησαν, στην παράταση, 120-117, των Νιου Ορλινς Πέλικανς. Ο Ματ Ράιαν, που μπήκε στο ρόστερ της ομάδας τον περασμένο μήνα, κράτησε όρθιους τους Λέικερς, αφού το δικό του τρίποντο έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.
Ερχόμενος από τον πάγκο, για 21η φορά σε 1.027 παιχνίδια καριέρας, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν καταλυτικός, ώστε οι Λέικερς να κάνουν επιμέρους 17-2, στο τελευταίο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, και να ολοκληρώσουν το ημίχρονο, προηγούμενοι 56-44. Στα πρώτα λεπτά του τρίτου 12λεπτου, οι Λέικερς προηγήθηκαν και με +16, 60-44, αλλά, οι Πέλικανς "ροκάνισαν" τη διαφορά, με τον ΜακΚόλουμ να βάζει 12 πόντους, στο τρίτο 12λεπτο, για το 82-79 του 36ου λεπτού. Στη τελευταία περίοδο, ο Γουίλιαμσον έβαλε 14 πόντους και οι Πέλικανς προηγήθηκαν 108-111, στα 7.8 δευτερόλεπτα. Όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει, ακόμα και όταν οι Λέικερς αστόχησαν σε τρίποντο, αφού ο Ντάισον Ντάνιελς έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη, για τους φιλοξενούμενους, αφού αστόχησε και στις δυο βολές, για να ακολουθήσει το, εκτός ισορροπίας, τρίποντο του Ματ Ράιαν, που κράτησε όρθιους τους Λέικερς και οδήγησε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, 114-111, και το κράτησαν ως το τέλος, αφού, ο ΜακΚόλουμ των Πέλικανς αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, στα 6.7 δευτερόλεπτα.
Ο Λόνι Γουόκερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λέικερς, σημειώνοντας 28 πόντους. Νταμπλ-νταμπλ πέτυχαν τόσο ο Λεμπρόν Τζέιμς (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ), όσο και ο Άντονι Ντέιβις (20 πόντοι, 16 ριμπάουντ).
Για τους Νιου Ορλινς Πέλικανς, ο Ζάιον Γουίλιαμσον σταμάτησε στους 27 πόντους, με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να βάζει 22 πόντους.
Επτά συνεχόμενα παιχνίδια με 30+ πόντους μετράει ο Λούκα Ντόντσιτς, με τον Σλοβένο γκαρντ να οδηγεί τους Ντάλας Μάβερικς στη νίκη, 103-100, επί των Γιούτα Τζαζ. Η ομάδα της Γιούτα ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 23-35 στο 12', είχαν το προβάδισμα και στη δεύτερη περίοδο, αλλά, οι Μάβερικς είχαν καταφέρει να μειώσουν τη διαφορά, για το 47-50 του ημιχρόνου. Στο τρίτο 12λεπτο, οι Τζαζ προηγήθηκαν και με +15, 49-64, αλλά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν, ξανά, να μειώσουν, για το 74-78, ενόψει τέταρτης περιόδου. Τελικά, στη τελευταία περίοδο, οι Μάβερικς έκαναν την αντεπίθεσή τους και "κλείδωσαν" τη νίκη χάρη στο τρίποντο του Ρέτζι Μπούλοκ, οι μοναδικοί του πόντοι στο παιχνίδι, για το 103-98, στα 35 δευτερόλεπτα για το τέλος.
Ο Ντόντσιτς είχε 33 πόντους (12/20 σουτ), 5 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 5 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης του Ντόντσιτς ο Σπένσερ Ντίνγουιντι ο οποίος σημείωσε τους 10 από τους 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου ο Κρίστιαν Γουντ προσέθεσε άλλους 9 από τους 21 που έβαλε συνολικά. Από πλευράς ηττημένων πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζόρνταν Κλάρκσον με 22 πόντους, ενώ ο Λάουρι Μάρκανεν είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Στο Κλίβελαντ, το δίδυμο Γκάρλαντ-Μίτσελ έβαλε 54 πόντους και οι Καβαλίερς έκαμψαν, στην παράταση, την αντίσταση των Μπόστον Σέλτικς, 114-113. Αυτή, ήταν η έκτη συνεχόμενη νίκη των Καβαλίερς και η δεύτερη, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, απέναντι στην ομάδα της Βοστώνης. Στα τελευταία 6.7 δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν εκείνος που κράτησε όρθιους τους Σέλτικς. Αρχικά, κάρφωσε για το 107-107 και, στη συνέχεια, μπλόκαρε προσπάθεια του Μίτσελ για τρίποντο, στη λήξη του χρόνου. Στο έξτρα πεντάλεπτο, η συνεργασία Γκάρλαντ και Μίτσελ έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στους Καβαλίερς, 112-109, ο Τέιτουμ μείωσε σε 114-113, 1:04 πριν το τέλος, για να ακολουθήσουν δυο κακές κατοχές, από πλευράς γηπεδούχων, όμως, ο Τζάιλεν Μπράουν αστόχησε σε δίποντο, στο τέλος του χρόνου, που θα έδινε τη νίκη στους Σέλτικς.
Επιστρέφοντας στη δράση, έπειτα από τον τραυματισμό στο μάτι που τον κράτησε έξω για πέντε παιχνίδια, ο Ντάριους Γκάρλαντ μέτρησε 29 πόντους (5/11 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 3 κλεψίματα, ενώ, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 25 πόντους (11/27 σουτ), 4 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες. Μπράουν (30 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Τέιτουμ (26 πόντοι, 12 ριμπάουντ,6 ασίστ, 4 μπλοκ, 6 λάθη) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τους Σέλτικς.
Οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Τζόελ Εμπίντ και νίκησαν, μέσα στη Φιλαδέλφεια, τους Σίξερς, με 121-111.
Μετά τη πρώτη περίοδο, οι Γουίζαρντς δεν έχασαν, σε καμία στιγμή, το προβάδισμα και, στο τέλος πήρε τη νίκη, έχοντας βάλει 69 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό, έναντι 38 των αντιπάλων, ενώ κυριάρχησε και στα ριμπάουντ, 50-40.
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έβαλε 30 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γουίζαρντς, με τον Μπράντλι Μπιλ να βάζει 29 πόντους. Για τους Σίξερς, ο Ταϊρίς Μάξι σημείωσε 32 πόντους.
Έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, οι Τορόντο Ράπτορς διέλυσαν 143-100 τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Για τους Σπερς, αυτή ήταν η πιο βαριά, εντός έδρας, ήττα στην ιστορία τους. Είναι ενδεικτικό πως, στα τρία πρωτα λεπτά, οι Σπερς είχαν τέσσερα λάθη και οι Ράπτορς πέντε καρφώματα στα επτά πρώτα λεπτά. Στο φινάλε του ημιχρόνου, η ομάδα του Τορόντο προηγούνταν 49-64 και, στην επανάληψη, έφτασε τη διαφορά και στο +48.
Για τους νικητές, ο Πασκάλ Σιάκαμ σημείωσε τριπλ-νταμπλ με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε μόλις 27'34" συμμετοχής. Στους 24 πόντους ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, ενώ άλλους 18 προσέθεσε ο Ανουνόμπι. Για τους Σπερς, ο Μπάτες-Ντιόπ έβαλε 17 πόντους.
Στο "Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν", οι Ατλάντα Χοκς ανέτρεψαν διαφορά 23 πόντων και νίκησαν 112-99 τους Νικς. Με 6:59 για το τέλος του ημιχρόνου, οι Νικς προηγήθηκαν 51-28, αλλά, οι Χοκς ξεκίνησαν την αντεπίθεση, κάνοντας επιμέρους 29-12, και μείωσαν σε 63-57. Η ομάδα της Νέας Υόρκης προηγήθηκε 65-57 στο ημίχρονο, αλλά, το τρίτο 12λεπτο, ξεκίνησε με σερί 12-0 των Χοκς, για το προσπέρασμα, 67-69. Όταν οι Νικς ισοφάρισαν, 71-71, οι Χοκς έκαναν άλλο ένα σερί 12-0, για το 71-83, και ήλεγξαν στο παιχνίδι, φτάνοντας στο τελικό 99-112.
Ο Ντεζούντε Μάρι έκανε ρεκόρ καριέρας, σημειώνοντας 36 πόντους (9/15 δίποντα, 5/12 τρίποντα) και ήταν ο κορυφαίος των Χοκς. Για τους Νικς, ο Τζάιλεν Μπράνσον έβαλε 20 πόντους.
Με τρίποντο του Τάιλερ Χίρο, στο 1.8 δευτερόλεπτα, οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν 110-107 τους Σακραμέντο Κινγκς. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Χιτ, σε δεύτερη διαδοχική βραδιά, αφού είχαν επικρατήσει και των Γουόριορς. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της εφετινής σεζόν, όπου καμία από τις δυο ομάδες δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων. Υπήρξαν 12 ισοπαλίες και 26 αλλαγές στο προβάδισμα και, για 11.5 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, καμία ομάδα δεν προηγήθηκε με πάνω από τρεις πόντους. Με 7:27 για το τέλος, οι Κινγκς προηγήθηκαν με 85-92, οι Χιτ πέρασαν μπροστά με 103-99, στα 1:43 για το τέλος, από εκείνο το σημείο οι δυο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες άλλες τρεις φορές, μέχρι το καθοριστικό τρίποντο του Χίρο.
Ο 22χρονος γκαρντ ήταν και ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 26 πόντους (12/21 σουτ) και 12 ριμπάουντ. Νταμπλ-νταμπλ πέτυχε και ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Για τους Κινγκς, από 22 πόντους πέτυχαν ο Κέβιν Χουέρτερ και ο Ντομάντας Σαμπόνις.
Με 14/31 τρίποντα και έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, οι Σικάγο Μπουλς νίκησαν 106-88 τους Σάρλοτ Χόρνετς. Με 7/7 σουτ και 17 πόντους, ο Τζαβόντε Γκριν ήταν ο πρώτος σκόρερ στη δεύτερη σερί νίκη των Μπουλς.
Με επιμέρους 13-2, στο τρίτο 12λεπτο, οι Μπουλς πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν 84-68. Λίγο αργότερα, με 8:04 να απομένουν για το φινάλε, η ομάδα του Σικάγο έφτασε τη διαφορά και στο +20, 96-76. Οι Χόρνετς είχαν 7/32 τρίποντα και πρώτο σκόρερ τον Κέλι Ούμπρε Τζούνιορ με 24 πόντους.
Στο Χιούστον, οι Λος Άντζελες Κλίπερς επικράτησαν 109-101 των Ρόκετς. Με το σκορ υπέρ τους, 91-98, οι Κλίπερς έκαναν επιμέρους 7-2, για το 93-105, οι Ρόκετς απάντησαν με 6-0, για το 99-105, αλλά, οι δυο βολές του Πολ Τζορτζ, για το 99-107 "κλείδωσαν" τη νίκη των Κλίπερς. Πρωταγωνιστής των νικητών ο Πολ Τζορτζ με 28 πόντους (10/20 σουτ), ενώ ακολούθησε ο Μάρκους Μόρις με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αλπερέν Σενγκούν, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους (8/13 σουτ) και κατέβασε 13 ριμπάουντ. Ήταν η δεύτερη, στη σειρά, νίκη των Κλίπερς, κόντρα στους Ρόκετς, μετά από εκείνη της Δευτέρας.
Με το δίδυμο-Μπέιν-Μοράντ να βάζει 49 πόντους, οι Μέμφις Γκρίζλις νίκησαν, μέσα στο Πόρτλαντ, τους Μπλέιζερς, με 111-106. Η στατιστική του πρώτου έγραψε 29 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 τελικές πάσες αλλά και 8 λάθη. Οι γηπεδούχοι, που δεν είχαν για ένα ακόμα ματς στη διάθεσή τους τον Λίλαρντ, είχαν για πρώτο σκόρερ με 31 πόντους τον Σίμονς.
Τα αποτελέσματα των αγώνων, που έγιναν τα ξημερώματα, στο NBA (πατήστε επάνω στα ματς για στατιστικά):
Φιλαδέλφεια Σίξερς-Ουάσινγκτον Γουίζαρντς 111-121
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μπόστον Σέλτικς 114-113 παράταση (107-107 κανονική διάρκεια)
Μαϊάμι Χιτ-Σακραμέντο Κινγκς 110-107
Νιου Γιορκ Νικς-Ατλάντα Χοκς 99-112
Σικάγο Μπουλς-Σάρλοτ Χόρνετς 106-88
Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 101-109
Σαν Αντόνιο Σπερς-Τορόντο Ράπτορς 100-143
Ντάλας Μάβερικς-Γιούτα Τζαζ 103-100
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μέμφις Γκρίζλις 106-111
Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Ορλινς Πέλικανς 120-117 παράταση (111-111 κανονική διάρκεια)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

