Quantcast
NEWS
33 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πνίγηκε στα λάθη της η ΑΕΚ!

Έχασε δίκαια από τον Άρη μέσα στα Λιόσια και πέταξε στα σκουπίδια το μεγάλο διπλό στο Περιστέρι - Τραγική εμφάνιση πάλι από τα βαριά χαρτιά, ρεκόρ λαθών και αστοχία οδήγησαν στην βαριά ήττα (63-76)


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πραγματοποιώντας μία πάρα πολύ κακή εμφάνιση από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα, η ΑΕΚ γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με 76-63. Το ματς αυτό, πραγματοποιήθηκε για την 4η αγωνιστική της Basket League και διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ήταν η πρώτη ήττα της Ένωσης στο πρωτάθλημα, οπότε πλέον έχει ρεκόρ 3-1 και οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στο 2-2.

Η ήττα ήταν δίκαιη, αφού η ομάδα του Ηλία Καντζούρη εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενόμενου. Τα 16 λάθη συνολικά, ίσως να μην φαίνονται τόσα πολλά ως αριθμός, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ, τα έκαναν σε σημαντικά σημεία της αναμέτρησης, δείχνοντας έλλειψη καθαρού μυαλού. Έτσι, πήγε… στράφι το «διπλό» μέσα στο Περιστέρι.

Δυστυχώς, υπήρξε τραγική εμφάνιση ξανά από τα βαριά χαρτιά της ομάδας και μεγάλη αστοχία. Μόνο ο Ακίλ Μίτσελ ήταν διψήφιος στο σκοράρισμα, κάνοντας και νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους (1/2β., 6/11δ.) και 10 ριμπάουντ (5αμ.-5επ.). Ο Τιμ Φρέιζερ έμεινε μόλις στους 7 πόντους και με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (3/10δ., 0/5τρ.), ενώ υστέρησε πολύ και ο Κένι Ουίλιαμς με 6 πόντους (1/3δ., 1/5τρ.). Επίσης, δεν έφταναν οι 7 ασίστ που μοίρασε ο συγκινητικός Ξανθόπουλος.

Το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι για τη Βασίλισσα, είναι αυτό στο Λαύριο με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα, το Σάββατο (05/11, 19:15), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Καντζούρης άρχισε το ματς με τον Κόνιαρη και τον Φρέιζερ στα γκαρντ, με τον Ουίλιαμς ως «τράρι», τον ΜακΓκρίφ σε θέση πάουερ φόργουορντ και τον Μίτσελ ως σέντερ. Ο ΜακΓκρίφ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 3-0 υπέρ της ΑΕΚ στο 1’, με τρίποντο. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς «έτρεξαν» ένα 10-0 σερί και προηγήθηκαν με 10-3 στο 3’. Παρά το τάιμ άουτ που πάρθηκε σε εκείνο το σημείο, δεν υπήρξε αντίδραση, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε πολύ δυνατά και να φτάνουν να προηγούνται ακόμα και με 11 πόντους διαφορά, με σκορ 16-5 στο 4’. Η Ένωση μείωσε σε 16-12 στο 6’, με τρίποντο του Πετρόπουλου. Στο 9’ όμως, οι φιλοξενούμενοι πήγαν ξανά στο +10, με σκορ 25-15 υπέρ τους, με τον Παπαδάκη εν τέλει να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει σε 25-18 από πλευράς ΑΕΚ, στο φινάλε της 1ης περιόδου.

Η έλλειψη ενέργειας ήταν εμφανής για τους παίκτες της Βασίλισσας, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρήκαν ρυθμό και είχαν πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ειδικά από μακρινή απόσταση. Στο 14’, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν ξανά σε διψήφια διαφορά, με σκορ 33-23, ενώ στο 17’, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω ακόμα και με 17 πόντους διαφορά και συγκεκριμένα με 45-28. Ο Άρης είχε 9/15 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μίτσελ να σκοράρει με δεξί λέι απ και να μειώνει σε 47-36.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην 3η περίοδο. Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν μπήκαν καθόλου καλά. Παρόλο που αρχικά μείωσαν στο 21’ σε 47-38 με ανάποδο λέι απ, του Φρέιζερ, δεν έβρισκαν λύσεις στην άμυνα και έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να προηγούνται με 15 πόντους διαφορά στο 25’, με σκορ 55-40. Η Βασίλισσα αντέδρασες και στο 27’ κατάφερε να μειώσει σε 57-50, μετά από ένα γκολ-φάουλ από τον Μίτσελ. Ωστόσο, δεν μειώθηκε και άλλο η διαφορά, με τον Μάντσεν τελικά να καρφώνει με το ένα χέρι στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και να μειώνει σε 63-52 από πλευράς ΑΕΚ.

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στις αρχές της 4ης περιόδου. Παρά την προσπάθεια των παικτών του Καντζούρη, οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη ενέργεια και αυτό έκανε τη διαφορά. Η ΑΕΚ μείωσε σε 65-56 στο 33’, με ένα τζαμπ σουτ εκτός ισορροπίας, από τον Στρέλνιεκς. Στο 37’, η Ένωση μείωσε σε 70-62 με αριστερό λέι απ, του Στρέλνιεκς, αλλά δεν είχε τον τρόπο να πλησιάσει περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα ανέλπιστο «διπλό», με το τελικό σκορ να είναι 76-63 εις βάρος της ΑΕΚ.

Διαιτητές: Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας)-Κάρδαρης (Αττικής)-Ταρενίδης (Κεντρικής Μακεδονίας).

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 36-47, 52-63, 63-76.

ΑΕΚ (Ηλίας Καντζούρης): Κόνιαρης, Φρέιζερ 7, Πετρόπουλος 5 (1), Ξανθόπουλος 2, ΜακΓκρίφ 5 (1), Περσίδης, Μάντσεν 8, Παπαδάκης 8 (1), Ουίλιαμς 6 (1), Μίτσελ 13, Στρέλνιεκς 9 (1).

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Χόρχλερ 16 (4), Γκούντγουϊν 18, Σανόγκο 2, Φίλλιος 10 (2), Νότε 9 (1), Σιδηροηλίας, Νετζήπογλου 11 (1), Χάγκινς 10 (2).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ