Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν είμαι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Καθημερινή παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την εκλογή του στο ανώτατο εκκλησιαστικό αξίωμα, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την πολιτική ηγεσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, τονίζοντας ότι δεν είναι με κανέναν, ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα.  Μέλημά του, όπως επισήμανε, είναι η κοινωνία.

«Εγώ δεν είμαι ούτε σαμαρικός ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη. Εγώ είμαι εκκλησιαστικός. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ο λαός μας. Και επομένως δεν θέλω να ξεσηκώνω τον λαό και να του δημιουργώ προβλήματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Ας πούμε, όταν όλοι έκαναν τα συλλαλητήρια για την ταυτότητα, κι εμένα μου κακοφαινόταν που αφαιρείται (το θρήσκευμα), αλλά ήξερα τι θα γίνει στο τέλος. Ή τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Εμεινα μόνος μου. Τώρα λέω, αν ήμουν σαν εκείνους που έκαναν συλλαλητήρια, θα παραιτούμουν», πρόσθεσε.

Πηγή: lifo.gr




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ