Τον νεαρό Ανγκολέζο επιθετικό, Ζίνι παίρνει η ΑΕΚ με τον ποδοσφαιριστή να παίζει, βέβαια, αρχικά στην ΑΕΚ Β’. Ο Αμπροσίνι Αντόνιο Καμπάσα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αγωνίζεται στην Κλαμπ Ντεπορίβο 1η Αυγούστου, η οποία έχει 13 τίτλους στην Ανγκόλα. Ο Ζίνι την περασμένη σεζόν πέτυχε 12 γκολ σε 22 ματς με την ομάδα του και ποιοε άλλος θα μας περιέγραφε καλύτερα τον 20χρονο, από τον προπονητή του, Σντριάν Βασίλιεβιτς.
Ο Σέρβος τεχνικός λοιπόν μίλησε στο aek365 για το νεο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης: "Ο Ζίνι είναι παίκτης με μεγάλη προοπτική. Πολύ καλός παίκτης, τρομερό παιδί, και εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι μια καλή προοπτική η μεταγραφή του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, μια μεγάλη ομάδα. Και για την ΑΕΚ θα είναι μια σημαντική προσθήκη. Θα κερδίσει πράγματα και τώρα και στο μέλλον καθώς πιστεύω θα κάνει μεγάλη καριέρα".
Στη συνέχεια ο Σέρβος προπονητής μας μίλησε για τις θέσεις στις οποίες μπορεί να αγωνιστεί ο νεαρός άσος. "Μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις. Η κυριότερη είναι αυτή του καθαρού φορ, αλλά μπορεί να παίξει και στα αριστερά εξτρέμ και πίσω από τον επιθετικό".
Ποια είναι όμως τα δυνατά σημεία του Ζίνι; Ο προπονητής του έχει την απάντηση: "Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Γρήγορος. Του αρέσει να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός. Του αρέσει η τριπλά, είναι από τα δυνατά του σημεία". Ενώ για το που πρέπει να δουλέψει και που υστερεί, ο Σ. Βασίλιεβιτς σημείωσε: " Σίγουρα πρέπει να χτίσει το κορμί του. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αρκετή δύναμη. Τακτικά θα πρέπει να συνηθίσει το παιχνίδι σας".
Ο Ζίνι την περασμένη σεζόν πέτυχε 12 γκολ σε 22 ματς με την ομάδα του και όπως μας παραδέχθηκε ο προπονητής της ομάδας θα είναι μια απώλεια: "Θα μας λείψει και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Αλλά ξέρουμε ότι είναι για καλό του. Του ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία μέσω της ΑΕΚ".
O 20χρονος επιθετικός που είναι ήδη εν ενεργεία διεθνής στην Ανδρών της Ανγκόλα και θεωρείται από τα μεγαλύτερα πρόσπεκτς στην πατρίδα του, είναι αυτές τις μέρες στην Εθνική ομάδα της χώρας του και απουσιάζει από τις προπονήσεις της. Ο προπονητής του μας είπε: "Έχουμε να μιλήσουμε περίπου 15 ημέρες. Είναι με την Εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Αφρικανικού Κυπέλλου. Θα μιλήσουμε και θα τον συμβουλέψω κάποια πράγματα γιατί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ανώτερο και θα χρειαστεί να προσαρμοστεί. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο. Να του τον δώσετε (γέλια)".
Ο προπονητής του Ζίνι φάνηκε να ξέρει πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Είναι καλός μου φίλος ο Μίλαν Ράσταβατς (πρώην προπονητής Ξάνθης και Αστέρα Τρίπολης). Έχουμε μιλήσει για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου έχει πει για το πάθος, την ένταση. Τον κόσμο στα Γήπεδα . Επειδή ξέρω τον Ζίνι, είμαι σίγουρος ανυπομονεί να πετύχει το πρώτο του γκολ".
Κλείνοντας, ο Σέρβος προπονητής μας μίλησε για το κατά καιρούς ενδιαφέρον που υπήρξε προς το πρόσωπό του Ζίνι: " Ξέρω ότι ομάδες από την Βραζιλία τον κοιτούσαν και τον ήθελαν. Η Γκρέμιο νομοζω πέρυσι εφτσσε πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει. Αλλά δεν τελείωσε η μεταγραφή του. Ξέρω ότι θέλει να παίξει στην Ευρώπη".
Λάμπρος Λέτσιος
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Μακάρι το παιδί να έχει καλύτερη τύχη από τους προηγούμενους ταλαντούχους παίκτες μας που δεν εξελίχθησαν στην πρώτη ομάδα ίσως γιατί δεν έχουμε την υπομονή μετά από τόσες κατραπακιές να ενσωματώσουμε στην ομάδα νέους εξελίξιμους παίκτες αλλά χρειαζόμαστε γρήγορα νίκες και επιτυχίες από έμπειρους
Νομίζω δεν λειτουργούμε γενικά σαν Ελληνικό ποδόσφαιρο σε θέματα Ακαδημιών και Β ομάδων που θα έπρεπε να είχαμε σε πρωταθλήματα Β η Γ κατηγορίας 10 χρόνια πριν