Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ο Ερντογάν απειλεί και πάλι: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, λέει στην Ελλάδα

Δεν πτοείται από τις ευρωπαϊκές καταδίκες


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κάθε όριο ξεπέρασε για ακόμα μια φορά  ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέχισε να απειλεί την Ελλάδα παρά τις καταδίκες για τις προκλητικές δηλώσεις που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης και με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι που θα κάνει σε βαλκανικές χώρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Παράλληλα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της» αναφερόμενος πιθανότατα στις πρόσφατες κινήσεις στο πεδίο των εξοπλισμών από την πλευρά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε προχωρήσει σε άλλο ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST» αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος για να εισπράξει την απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Οι δηλώσεις του Σαββάτου είχαν προκαλέσει και την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας, χώρας που προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο σε ανακοίνωσή του καταδίκασε ως «απαράδεκτες» τις απειλές του Τούρκου προέδρου προς την Ελλάδα.

«Ένας από τους στόχους του #CZPRES είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που απευθύνθηκε στην Ελλάδα στην πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, δεν βοηθάει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει σε ανάρτησή του το τσεχικό ΥΠΕΞ.

Εμφανώς εκνευρισμένη από αυτό το μήνυμα η Τουρκία αντέδρασε μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ ο οποίος το πρωί της Τρίτης (6/9) χαρακτήρισε «ακατανόητη και χωρίς αξία» την ανακοίνωση του τσέχικου ΥΠΕΞ και υποστήριξε ότι «η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αντιβαίνει την έννοια της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη και είναι κατά του διεθνούς δικαίου».

 

Πηγή ΦΩΤΟ: kremlin.ru




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ