Ο πρώτος απολογισμός από το σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών (σύμφωνα με το Ρόιτερς, 6,6 βαθμών σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο) που έπληξε σήμερα την κινεζική επαρχία Σετσουάν είναι τουλάχιστον 21 άνθρωποι νεκροί ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 2017, καθώς συγκλόνισε την επαρχιακή πρωτεύουσα Τσενγκντού και πιο απομακρυσμένες επαρχίες.
Δρόμοι και κατοικίες κοντά στο επίκεντρο υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις ενώ οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε τουλάχιστον μία περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε φράγματα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, αν και ζημιές στο επαρχιακό ενεργειακό δίκτυο έχουν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 καταναλωτών.
Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην πόλη Λουντίνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο, στην ορεινή περιοχή περίπου 226 χλμ. νοτιοδυτικά της Τσενγκντού, μιας πόλης περίπου 21 εκατ. κατοίκων.
Οι σεισμοί είναι κάτι συνηθισμένο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της προς δυσμάς.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

