Την αντίθεσή του στον κανονισμό της FIBA που επιτρέπει στις ομάδες να έχουν έναν νατουραλιζέ παίκτη εξέφρασε ο Νέβεν Σπάχια. Ο Κροάτης προπονητής διαφώνησε ανοιχτά με την επιλογή και της εθνικής ομάδας της χώρας του. Για να υποστηρίξει την άποψη του χρησιμοποίησε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ως παράδειγμα μη γνωρίζοντας ότι η μητέρα του είναι Ελληνίδα, έχει την υπηκοότητα από το 2015 και έχει φορέσει το εθνόσημο από την Εθνική Νέων.
«Είμαι κατά της παρουσίας ξένων στις εθνικές ομάδες, δεν έχει καμία βάση. Σίγουρα ο Τζέιλιν Σμιθ ανεβάζει την εθνική μας ομάδα (Κροατία), αλλά δεν συμφωνώ με τον κανονισμό της FIBA. Εθνική ομάδα σημαίνει ταυτότητα της μπασκετικής σχολής ενός ένθους. Δυστυχώς είναι αναγκαίο για κάποιες ομάδες, όπως η Κροατία που δεν έχει καταφέρει εδώ και 15-20 χρόνια να βγάλει έναν υψηλού επιπέδου πλέι μέικερ. Ελπίζω άλλες μεγάλες μπασκετικά χώρες, όπως η Σερβία, να μην το επιτρέψουν ποτέ. Όταν βάζεις έναν ξένο στην εθνική σου ομάδα, χάνεις μέρος της ταυτότητάς σου. Βλέπω πως η Ελλάδα βάζει τον Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη για να κερδίζει. Αν αυτός είναι ο στόχος τους, εντάξει, αλλά εγώ είμαι εναντίον αυτού. Για μένα είναι αστείο να βλέπω στην παρουσίαση τις κάμερες να κάνουν κοντινά στους παίκτες και όταν ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι να μην ξέρουν ορισμένοι τη γλώσσα ή τα λόγια. Στους συλλόγους ας παίζουν όσοι ξένοι θέλουν, αλλά έχουμε για έναν λόγο τις εθνικές ομάδες», ανέφερε ο Σπάχια, που δεν έχει ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Μπασκόνια τον Ιούνιο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

