Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κακοκαιρία: Έκλεισαν Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης, πλημμύρισε η Πειραιώς (VIDEO)

Κλειστό το Ελληνικό - Μία εγκλωβισμένη στις Τρεις Γέφυρες - 53 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική - Διακοπή ρεύματος σε Γλυφάδα και άλλες περιοχές


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σωρεία προβλημάτων έχουν προκαλέσει τα έντονα φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και επηρεάζουν σε μεγαλο βαθμό την Αττική. Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Στα νότια προάστια της Αττικής οι δρόμοι είναι πλημυρισμένοι, θυμίζοντας ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία στα περισσότερα σημεία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η λεωφόρος Ποσειδώνος. Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της συσσώρευσης υδάτων στη λεωφόρο.  


Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Έκλεισε, αργά το απόγευμα, και η λεωφόρος Βουλιαγμένης. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε, νωρίτερα, η κυκλοφορία στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα. Λίγο μετά τις 19:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς.

Στο μεταξύ, γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες, στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, καθώς είδε τα νερά να φτάνουν ως τη μέση του οχήματός της, ωστόσο ιδιώτες που περνούσαν από το σημείο και την αντιλήφθηκαν, σταμάτησαν και τη βοήθησαν να απεγκλωβιστεί, οδηγώντας στη σε ασφαλές σημείο.

Την ίδια στιγμή, 53 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Λόγω των έντονων φαινομένων, έκλεισε και το Ελληνικό. 

Το βίντεο της Ζέτας Δούκα από την πλημμυρισμένη Λ. Βουλιαγμένης


Τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Αχαρνές, Περιστέρι, Πετρούπολη και Καματερό, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές όπως η Γλυφάδα. 


Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη. 


Ορισμένες προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για χαλαζοπτώσεις, με τη βελτίωση να αρχίζει ξανά από την Κυριακή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου 

Ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!».

Και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!) Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»

Πηγή: protothema




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ