Ένας τουρίστας που ξεναγούνταν στα βουνά Τιάν Σαν στο Κιργιστάν και συγκεκριμένα στο πέρασμα Dzhuuku γλίτωσε από θαύμα όταν μια χιονοστιβάδα τον καταπλάκωσε! Μάλιστα, ο άντρας βλέποντας την χιονοστιβάδα να έρχεται κατά πάνω του έμεινε στο σημείο και τραβούσε βίντεο θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του. Ευτυχώς, το γεγονός ότι ήταν πίσω από κάποια βράχια τον έσωσε από βέβαιο θάνατο.
Ο Χάρι Σίμιν, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Instagram όπου ανέβασε και το βίντεο, είχε απομακρυνθεί από την ομάδα της ξενάγησης για να τραβήξει φωτογραφίες όταν άκουσε «τον βαθύ ήχο του πάγου να σκάει πίσω μου».
«Ήμουν εκεί για λίγα λεπτά ήδη, οπότε ήξερα ότι υπήρχε ένα μέρος για καταφύγιο ακριβώς δίπλα μου. Δεν κουνήθηκα μέχρι την τελευταία στιγμή και ναι, γνωρίζω ότι θα ήταν πιο ασφαλές να είχα κινηθεί προς ένα καταφύγιο αμέσως. Γνωρίζω ότι πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Ένιωσα ότι έχω τον έλεγχο, αλλά ανεξαρτήτως, όταν το χιόνι άρχισε να έρχεται κατά πάνω μου και σκοτείνιασε, ήταν δύσκολο να αναπνεύσω, σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πεζοπόρος.
Πρόσθεσε επίσης ότι ήξερε ότι η υπόλοιπη ομάδα του – συνολικά 9 Βρετανοί και ένας Αμερικάνος- ήταν πιο μακριά, οπότε θα ήταν ασφαλείς, και έγραψε ότι ένιωθε «ζαλισμένος» όταν συνειδητοποίησε ότι καλύφθηκε μόνο με ένα ελαφρύ στρώμα πάγου και σώθηκε χωρίς γρατσουνιά.
Τα βουνά Τιάν Σαν εκτείνονται κυρίως στο νοτιοανατολικό Κιργιστάν και στα βορειοανατολικά σύνορά του με την Κίνα. Αποτελούσαν μέρος της αρχαίας εμπορικής οδού του μεταξιού από τη Μέση Ανατολή και την Ασία προς τα δυτικά.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!