Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/7) τον εντοπισμό 18.214 νέων κρουσμάτων του κοροναϊού σήμερα στην Ελλάδα, τα οποία είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.448 θάνατοι. 1 Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 36 (35.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 14.265 μοριακά τεστ και 123.394 rapid test. Σε σύνολο 137.659 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 16,06%.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή +0.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.829.836 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.742 ασθενείς.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Αυτα γινονται οταν διαλυεις το εθνικο συστημα υγειας, δεν επενδυεις σε θεραπειες και βασιζεσαι μονο σε ανεποτελεσματικα εμβολια..
Αυτά γίνονται όταν βάζεις τον τουρισμό ,με τα έσοδα που αποφέρει , πάνω από τη δημόσια υγεία. Άροντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ο κόσμος το εξέλαβε ότι είμαστε πλέον κομπλέ κ δεν υπάρχει πουθενά κοροναϊός. Μπες σε καμιά συγκοινωνία (τρένο , τρόλει κτλ) στο κέντρο να δεις πόσοι φοράνε μάσκα και ενώ η χρήση της σε αυτά παραμένει υποχρεωτική. Φταίμε κ εμείς .
Όσο αφορά στις επενδύσεις στην έρευνα , είναι ουτοπικό φίλε μου να πιστεύεις οτι μια μικρή χώρα με... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μηδενική βιομηχανία , με ασυδοσία και ανομία , με παιδεία που στερείται πόρους , με μερικά εκατομμύρια μετανάστες που δε μπορούν να αφομιωθούν , με εξαγωγές απειροελάχιστες σε σχέση με τις εισαγωγές και με γείτονες χώρες να λιγουρεύονται συνεχώς τα εδάφη σου , να μπορεί να πρωτοπορήσει στην ερευνα σε θεραπείες ... Όνειρο θερινής νυκτός
Έκανες μελέτη και τα έβγαλες αναποτελεσματικά; Γιατί θα είχαμε χάσει περισσότερους χωρίς αυτά. Δυστυχώς κρατάνε σχετικά λίγο, μακάρι να βγούν βελτιωμένα προσεχώς. Αν πιστεύεις ότι διεθνώς οι επιστήμονες είναι "λίγοι" και δεν πέτυχαν το τέλειο εμβόλιο όσο γρήγορα ήθελες, να τους καταγγείλεις με στοιχεία. Επίσης αν πιστεύεις ότι ο κόσμος πρέπει πρώτα να αρρωσταίνει για να του γίνεται θεραπεία και όχι να δρούμε προληπτικά... ευτυχώς δεν είσαι γιατρός. Λιγότερη κομματική... ΣΥΝΕΧΕΙΑ τσίμπλα παιδιά. Είναι σοβαρά αυτά τα θέματα.
60% περιπου οι πληρως εμβολιασμενοι σε ΜΕΘ με τους υπολοιπους να ειναι με 1 η 2 δοσεις η ανεμβολιαστοι.Χρειαζεται να εισαι γιατρος για να δεις γυρω μας οτι οι πληρως εμβολιασμενοι και μεταδιδουν κανονικα και νοσουν; Επισης να σου θυμισω οτι υπαρχει ενας υπουργος υγειας που δεν ειναι γιατρος. Που ειναι η ελευθερια που μας ταξανε ε; Μαλλον εσυ πρεπει να εχεις κομματικη οραση για να πιστευεις ακομα στο αφηγημα. Ξυπνα!
Σκέψου φίλε να μην είχαμε και το αναποτελεσματικό εμβόλιο πόσους νεκρούς θα είχαμε. Η ΗΠΑ με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ΜΕΘ και κάποια δις επενδύσεις σε θεραπείες έφτασαν το 1 εκατομμύριο νεκρούς...