306 ο Μαξέντιος ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.
312 ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου, όταν "βλέπει" ως όραμα στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις "Εν Τούτω Νίκα".
437 ο Βαλεντινιανός Γ', Δυτικός Ρωμαίος Αυτοκράτορας, παντρεύεται την Ευδοξία, την κόρη του εξάδελφού του Θεοδοσίου Β, αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Έτσι ενώνονται οι δύο πλευρές του Οίκου των Θεοδοσίων.
969 τα βυζαντινά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αντιόχεια της Συρίας.
1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στην Κούβα.
1516 στη μάχη του Γαούνις Χαν, οι τουρκικές δυνάμεις υπό το Μεγάλο Βεζύρη Σινάν Πασά, νικούν τους Μαμελούκους κοντά στη Γάζα.
1636 ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με πράξη του Γενικού Δικαστηρίου της αποικίας του κόλπου της Μασαχουσέτης.
1704 πεθαίνει ο Άγγλος φιλόσοφος, Τζον Λοκ.
1793 γεννιέται ο Ελίφαλετ Ρέμινγκτον, κατασκευαστής της ομώνυμης καραμπίνας.
1846 γεννιέται ο Αύγουστος Εσκοφιέ, Γάλλος σεφ και σπεσιαλίστας της υψηλής γαλλικής κουζίνας, που ξεκίνησε η Μαρία Καρίμ, με 10.000 συνταγές στο ενεργητικό του.
1879 γεννιέται ο Βρετανός Ε.Μ. Φόρστερ, συγγραφέας των έργων "Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ" και "Δωμάτιο με Θέα".
1886 το Άγαλμα της Ελευθερίας αφιερώνεται επίσημα από το Αμερικανό Πρόεδρο Γκρόβερ Κλίβελαντ
1896 γεννιέται ο Αμερικανός συνθέτης και κάτοχος του βραβείου Πούλιτζερ, Χάουαρντ Χάνσον.
1902 η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στους Έλληνες. Επίσημη είσοδος του διαδόχου Κωνσταντίνου στην πόλη.
1909 γεννιέται ο Βρετανός εξπρεσιονιστής ζωγράφος, Φράνσις Μπέικον.
1913 ο στρατηγός Φελίξ Ντίαζ, τον οποίο καταδιώκει ο Πρόεδρος του Μεξικού Χουέρτα, εγκαταλείπει τη χώρα και ζητά άσυλο στις ΗΠΑ.
1914 γεννιέται ο Τζόνας Σαλκ, Αμερικανός φυσικός, που ανακάλυψε το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας.
1918 η Τσεχοσλοβακία κερδίζει την ανεξαρτησία της από την Αυστροουγγαρία.
1919 αναχωρεί από το Παρίσι η ελληνική αντιπροσωπεία, που πήρε μέρος στη Διάσκεψη της Ειρήνης.
1920 η FIFA αναγνωρίζει ως πρώτο επίσημο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας το παιχνίδι με τη Σουηδία στους 7ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας, στο οποίο η Ελλάδα χάνει με 9-0. Στην Ελλάδα, ο πρώτος επίσημος διεθνής αγώνας θεωρείται αυτός εναντίον της Β Ιταλίας 1-4 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
1922 πρώτη εθνική μετάδοση κολεγιακού αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου (Princeton- Chicago 21-18).
1923 η Κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ ανακηρύσσει τη δημοκρατία της Τουρκίας.
1930 γεννιέται ο Μπέρνι Έκλστοουν, πρόεδρος της εταιρείας που έχει αναλάβει το μάνατζμεντ της Formula 1.
1940 Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΌΧΙ» των Ελλήνων.
1940 γεννιέται η τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Πολυτίμης Κολιοπάνου.
1943 στην Αίγυπτο, η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας γιορτάζει για πρώτη φορά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
1944 οι Γερμανοί ανατινάζουν κατά την υποχώρησή τους τη σήραγγα και το γεφύρι του Μπράλλου, καθώς και το γεφύρι της Παπαδιάς.
1949 γεννιέται ο Αμερικανός αθλητής και Ολυμπιονίκης στο δέκαθλο, Μπρους Τζένερ.
1955 γεννιέται ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, κυρίαρχος της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
1958 εγκαινιάζονται τα φράγματα του Αξιού και του Αλιάκμονα στη Μακεδονία.
1959 τίθεται σε λειτουργία το μεγάλο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.
1962 ο Γιώργος Μπαμπανιώτης καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία με 60.20 στην Αθήνα σπάζοντας το φράγμα των 60μ. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι κατά 10 μέτρα μεγαλύτερο (70.67) και έχει γίνει ένα μήνα πριν, στις 21/7/62, από τον Αμερικανό Harold Connolly.
1963 γεννιέται ο Ιταλός τραγουδιστής Έρος Ραμαζότι.
1965 γνωστοποιείται από τον πάπα Παύλο ΣΤ η "Διακήρυξη των σχέσεων της Εκκλησίας με μη χριστιανικές θρησκείες" (Nostra Aetate).
1967 γεννιέται η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, Τζούλια Ρόμπερτς.
1969 η κοινοβουλευτική διάσκεψη του ΝΑΤΟ καλεί την Ελλάδα να επανέλθει στη Δημοκρατία.
1971 η Βρετανία γίνεται μέλος της ΕΟΚ.
1974 γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Χοακίν Φίνιξ, που είχε το ρόλο του αυτοκράτορα Κόμοδου στην ταινία "Ο Μονομάχος".
1978 ο Ντόναλντ Ρίτσι σημειώνει τον πιο γρήγορο χρόνο στα 100 χιλιόμετρα με 7 ώρες, 27 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.
1982 κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φελίπε Γκονζάλες.
1984 σημειώνεται ο πρώτος θάνατος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, όταν ένας Γάλλος δρομέας καταρρέει και πεθαίνει.
1993 στη Βρετανία, ανοίγει ο δρόμος για τη χειροτονία γυναικών κληρικών, ύστερα από δικαστική απόφαση.
1994 ΝΑΤΟ και ΟΗΕ συμφωνούν για αεροπορικές επιδρομές στη Βοσνία χωρίς προειδοποίηση.
1995 η Γαλλία, πραγματοποιεί την τρίτη πυρηνική της δοκιμή στην ατόλη Μουρουρόα, προκαλώντας τη διεθνή αποδοκιμασία.
1998 σημειώνεται αεροπειρατεία σε επιβατικό αεροπλάνο της εταιρείας Air China. Ο πιλότος Γουάν Μπιν καταλαμβάνει το αεροσκάφος και το προσγειώνει στην Ταϊβάν, όπου και συλλαμβάνεται.
2000 ο κολυμβητής Κώστας Φίκας κατακτά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο, με παγκόσμιο ρεκόρ 27.93 στα 50μ ελεύθερο της κατηγορίας S8 στους Παραλυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο Παράσχος Στογιαννίδης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο της κατηγορίας F20 με 47.75μ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Ο Γκράτσι ξημερώματα, σου χτύπησε την θύρα, το μήνυμα σου έδωσε, το πήρες ανά χείρα, υποταγή σου ζήτησε, απάντηση ζητούσε, το ΟΧΙ ήταν άμεσο, με Μεταξά μιλούσε! Ηγέτης των Ελλήνων με φρόνημα υψηλό, το φασισμό απέκρουσες δίχως δισταγμό, τους Έλληνες αφύπνησες μα & ένωσες συνάμμα, στην μάχη να ριχτούν να σώσουν την Ελλάδα! Στης Πίνδου τα βουνά γράφτηκε το έπος, μα & στην γραμμή του Μεταξά πολέμησαν με σθένος, τα παλικάρια δεν φοβήθηκαν του Άδη τα λημέρια, μην υποπέσει η Ελλάς, ξανά στου... ΣΥΝΕΧΕΙΑ οχθρού τα χέρια. Το αίμα κύλησε πολύ, σε όρη & χωριά, άνισος ο πόλεμος γι’ ακόμη μια φορά, ΑΕΡΑ όλοι είπαν & πέσαν για τα ιερά, το γένος σκλαβιά μην ξαναδεί, χαίρε Ω χαίρε Ελευθεριά! ...τάδε έφη, Δ.Ασπετός Χρόνια Πολλά