NATIONS LEAGUE-3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-2ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 3-0
ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό
Με ακόμα μία γεμάτη εμφάνιση και συνδυάζοντας γκολ και θέαμα, η Ελλάδα επικράτησε 3-0 της Κύπρου και πλέον στρέφεται στον τελικό με το Κόσοβο την Κυριακή, που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Μπακασέτας, Παυλίδης και Λημνιός οι σκόρερ, με τον τελευταίο να αποχωρεί τραυματίας και να υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάστασή του.
Η επιλογή Πογέτ να κατεβάσει φουλ επιθετική 11άδα με δύο καθαρούς επιθετικούς (Παυλίδη, Δουβίκα) και τους Μπακασέτα, Μάνταλο στον άξονα του βγήκε. Καλό πρώτο μισάωρο για την Ελλάδα, στο οποίο βρήκε δύο γκολ και έβαλε γερές βάσεις για να πάρει τη νίκη. Απείλησε για πρώτη φορά στο 5' με τον Μάνταλο να μην βρίσκει εστία με κεφαλιά που έπιασε μέσα από την περιοχή. Και στο 8ο λεπτό, ανοίξαμε το σκορ. Ο Τσιμίκας πέρασε δύο αντιπάλους και σέντραρε, ο Μπακασέτας μάζεψε το κακό διώξιμο του Γκόγκιτς και με φοβερό βολέ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Άμεσα ήρθε και το 2-0. Στο 20' συγκεκριμένα.
Η πίεση ψηλά ανάγκασε τους Κύπριους σε ένα τραγικό λάθος, ο Μπακασέτας το μυρίστηκε, έκλεψε, πέρασε Μιχαήλ και Κατελάρη και μοίρασε έτοιμο γκολ στον Παυλίδη. Σαν να... τράβηξε το πόδι από το γκάζι η Εθνική μας μετά το δεύτερο γκολ. Έριξε την ένταση. Η Κύπρος προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά στο 41' ο Πίττας από εξαιρετική θέση τετ-α-τετ κατάφερε να αστοχήσει. Ενώ ένα σουτ του Λοΐζου στο 43' το μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος.
Με γκολ - και τι γκολ - ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για την Εθνική μας. Οι παίκτες του Πογέτ έκρυψαν την μπάλα. Μπακασέτας, Μάνταλος και τελικά ο Λημνιός την άλλαξαν πολύ γρήγορα και ο εξτρέμ της Τβέντε με φοβερή ντρίμπλα και εκπληκτικό σουτ έκανε το 3-0! Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι... πέταξαν λευκή πετσέτα. Οι παίκτες του Πογέτ ξεκίνησαν το passing game έξω από την αντίπαλη περιοχή. Δεν κυνήγησαν κι άλλα γκολ. Αρκέστηκαν σε ποδόσφαιρο κατοχής, ενώ σιγά-σιγά το μυαλό πήγε και στον... τελικό με το Κόσοβο που ακολουθεί για την πρωτιά στον Όμιλο. Το γύρισμα του Μπάλντοκ στο 60' δεν βρήκε κάποιον γαλανόλευκο. Ο Μασούρας στο 70' έπιασε μία εξ επαφής κεφαλιά, αλλά ο Μιχαήλ του είπε "όχι". Στα τελευταία λεπτά η Κύπρος έψαξε το γκολ της τιμής. Αλλά ο Βλαχοδήμος κράτησε σε ακόμα ένα ματς ανέπαφη την εστία του. Σταμάτησε το σουτ του Χριστοφή στο 77'. Το ματς ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό του Λημνιού σε μία φάση κυριολεκτικά από το πουθενά και ο οποίος επισκίασε τη νίκη της εθνικής μας...
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος(25' Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Σιώπης(52' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος(52' Κουρμπέλης), Μπακασέτας(82' Παπανικολάου), Λημνιός, Παυλίδης, Δουβίκας(46' Mασούρας)
ΚΥΠΡΟΣ (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Γκόγκιτς, Κατελάρης(46' Λαΐφης), Κορρέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ν. Ιωάννου(64' Παναγιώτου), Παπουλής(76' Σπόλιαριτς), Σωτηρίου(46' Χριστοφί), Λοΐζου(64' Τζιόνης)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


ευτυχώς αυτον τον τύπο τον ξεφορτωθήκαμε με 700.000 και χωρίς ποσοστό μεταπώλησης ....... Α ρε Τάσο παικταρά Αεκαρα
Καλημέρα! Πες τα γιατί και τότε οι φωστηρες τον Τασο τον είχαν βγάλει άχρηστο, αμπαλο, και χασογκολη!
Βαθμολογια διεθνων πρωτου ημιχρονου , Μπακασετας 9 , Μανταλος 2 , Μαυροπανος 7 , Τζαβελας 5 , Δουβικας 2 .
Πιπέρι να μιλάς έτσι για τον ηγεταρο πως τολμάς... Εντωμεταξύ οι μισοί που τον αποθεώνουν είναι μόνο και μόνο που παίζει στην ΑΕΚ.Αν έπαιζε σε κάνα γκευ οι ίδιοι θα τον εκραζαν για το ποσό κακός είναι...Αντικειμενικότητα 0
Με αν δεν κανουμε κουβεντα γιατι λογικο ειναι να αλλαζουν τα πραγματα. Με την ιδια λογικη αν ο Αραουχο επαιζε στον γαυρο δεν θα τον αγαπουσαμε
Άρα σαν να μου λέτε ότι ξέρετε ότι είναι λίγος σαν παίχτης απλά τον υποστηρίζετε επειδή παίζει στην ΑΕΚ.Ωραια λογικη
Κι εσύ αν έπαιζε στον γαύρο λιγότερο θα ασχολιοσουν μαζί του . Σίγουρα λιγότερο θα τον εβριζες.
Κάτι πρέπει να σου έχει κάνει εσένα ο Μανταλος δεν εξηγείται αλλιώς
Αντε παλι με τον Μανταλο.Αφηστε τον Πετραν ησυχο.Αλλοι και ευτυχως για αυτο θα κρινουν αν πρεπει να παιζει η οχι.Μεχρι στιγμης ολοι οι προπονητες τον εμπιστευονται.
Πολύ καλή εμφάνιση!Μπράβο στον Πογιέτ,που σιγά σιγά φτιάχνει την εικόνα της εθνικής.Εξαιρετικός ο Τάσαρος,ο Μάνταλος από την άλλη πολύ κακός,ίσως ο χειρότερος του γηπέδου.Περαστικά στον Λημνιό,μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό.
3-0 η Εθνικη! Απο ποτε ειναι αυτη η εφημεριδα?