Στο "Soldier Field" του Σικάγο πραγματοποιήθηκε η φιλική αναμέτρηση, ανάμεσα σε Μεξικό και Εκουαδόρ, η οποία, ωστόσο, στιγματίστηκε από ομοφοβικό σύνθημα που ακούστηκε από την εξέδρα.
Στο 80ο λεπτό, ο διαιτητής διέκοψε, προσωρινά, την αναμέτρηση, βάσει του πρωτοκόλου κατά των διακρίσεων, όταν Μεξικανοί άρχισαν να φωνάζουν ένα ισπανόφωνο, ομοφοβικό σύνθημα, που ακούγεται όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας βάζει την μπάλα στο παιχνίδι. Χοντρικά, το σύνθημα μεταφράζεται ως "gay πόρνη" και σκοπό έχει να εκφοβίσει τον γκολκίπερ και την αντίπαλη ομάδα.
Η τελευταία φορά που το μεξικάνικο ποδόσφαιρο είχε δει την εμφάνιση του συγκεκριμένου ομοφοβικού συνθήματος, ήταν κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα των Προημιτελικών της Clausura 2022 μεταξύ Chivas και Atlas.
Εξαιτίας αυτού του συνθήματος, η μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει κληθεί να πληρώσει πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!