Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Θέμα στο Reuters οι εκρηκτικές αυξήσεις στο σουβλάκι

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις αυξήσεις στην τιμή στο σουβλάκι και τους λόγους πίσω από αυτές


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στο Reuters έφτασε ως θέμα η τεράστια άνοδος στην τιμή στο σουβλάκι. Σε αναλυτικό ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων γίνεται διεξοδικά λόγος για το γεγονός ότι πλέον το σουβλάκι, ίσως το πιο διάσημο και πιο φθηνό-μέχρι πρότινος- ελληνικό έδεσμα, πουλιέται πλέον στα 3,30 ευρώ ανά τεμάχιο.

Η αύξηση αποδίδεται, όπως είναι γνωστό, στην κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού ο οποίος κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών.

Το Reuters σημειώνει αναλυτικά ότι «το κλασικό γεύμα με το κρέας το τζατζίκι, την ντομάτα και το κρεμύδι κοστίζει πλέον 30% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι» και προσθέτει πως «οι μέσες τιμές για το σουβλάκι έχουν αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα από τις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού -που κυμαίνονται σε υψηλό 28 ετών γύρω στο 10% στην Ελλάδα».

«Το κόστος των κύριων συστατικών, κρέας, λαχανικά και ηλιέλαιο, έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό αφού τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν διατάραξει την ισορροπία των αλυσίδων ανεφοδιασμός».

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται και δήλωση του Θανάση Γκόλα, ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος σημειώνει ότι «οι Ελληνες πελάτες έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί πολύ και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Οποιος μπορεί ας φάει, αλλιώς θα κλείσω».

Το Reuters εξηγεί ότι το σουβλάκι αποτελούσε για τους Έλληνες μια φθηνή απόλαυση, προσιτή σχεδόν σε οποιονδήποτε, αλλά πλέον όλο και περισσότερο έχει γίνει είδος φαγητού που οι άνθρωποι με περιορισμένους προϋπολογισμούς σκέφτονται διπλά πριν το αγοράσουν.  Από την πλευρά της, 58χρονη μόνιμη κάτοικος Ελλάδας με μισθό 720 ευρώ δηλώνει ότι «στο παρελθόν αγόραζα δύο ή τρία σουβλάκια, σήμερα αγοράζω ένα, γιατί η τιμή είναι πολύ ακριβή και οι μισθοί αρκετά χαμηλοί».

«Ελπίζω ο πόλεμος να τελειώσει σύντομα», είπε ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης, η οικογένεια του οποίου έχει εστιατόριο κοντά στην Ακρόπολη για περισσότερα από 140 χρόνια και ο οποίος, μετά από διπλασιασμό του λογαριασμού του ρεύματος, παλεύει να κρατήσει το σουβλάκι του κάτω από 3 ευρώ ανά μερίδα. .

Για τουλάχιστον έναν τουρίστα, ωστόσο, το σνακ παραμένει «ευκαιρία ακόμα και σε αυτή την τιμή.

«Θα πλήρωνα 10 ευρώ για αυτό το σουβλάκι, είναι νόστιμο», είπε ο Ντέιβ Ντάισις, από την πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ