Σεβασμό στον πολιτισμό του Κατάρ ζήτησε ο Εμίρης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, απευθυνόμενος σε όσους προγραμματίζουν να βρεθούν στη χώρα για τη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στο αραβικό κράτος έχει ασκηθεί κριτική για το έαν μπορούν να φιλοξενηθούν, στο Κατάρ, μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Εμίρης του Κατάρ τόνισε: "Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη Ντόχα. Δεν εμποδίζουμε κανέναν από το να έρθει στη Ντόχα με διαφορετικό υπόβαθρο ή διαφορετικές πεποιθήσεις. Το Κατάρ είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα. Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται και επισκέπτονται τη χώρα μας και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου να έρθουν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας.
Δεν θα σταματήσουμε κανέναν από το να έρθει και να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Αλλά θέλω επίσης να έρθουν όλοι να κατανοήσουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό μας. Καλωσορίζουμε όλους, αλλά και περιμένουμε και θέλουμε οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πολιτισμό μας".
Για την κριτική που έχει δεχθεί το Κατάρ για το Μουντιάλ: "Για δεκαετίες, η Μέση Ανατολή έχει υποφέρει από τις διακρίσεις. Αυτές οι διακρίσεις προέρχονται κυρίως από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις, που αρνούνται να μας μάθουν. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αποδεχθεί την ιδέα, ότι μια ομάδα, Αραβομουσουλμανική θα διοργανώσει το Μουντιάλ".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!