Η ΑΕΚ Β ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την πρώτη σεζόν λειτουργίας της και το aek365 επιχειρεί να βάλει κάτω τα πράγματα σκιαγραφώντας όσα είδαμε φέτος από τη νεοφώτιστη δεύτερη επαγγελματική ομάδα του συλλόγου. Το πρόσημο είναι δεδομένα θετικό, παρότι πρόκειται για μια ομάδα που χτίστηκε κυριολεκτικά από το μηδέν, η οποία όμως στάθηκε ανέλπιστα καλά και έδειξε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.
Tα πρότζεκτ από την πρώτη ομάδα
Σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε η παρουσία του Μάριο Μιτάι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Φέτος στη δεύτερη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του τον είδαμε σε δύο θέσεις αφού εκτός από αριστερός μπακ αγωνίστηκε και ως εξτρέμ, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που έμπαινε και προς τον άξονα για να συμβάλει στη δημιουργία. Αντίθετα τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά για τον Ζίγκα Λάτσι που δεν ταίριαξε με τα δεδομένα της κατηγορίας και αν τον περασμένο Γενάρη δεν είχε έναν τραυματισμό ενδεχομένως να είχε φύγει και ως δανεικός.
Φοβερό πρώτο μισό της σεζόν έκανε ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς ο οποίος όμως ήταν άτυχος γιατί δεν επανήλθε ποτέ μετά την επέμβαση που έκανε τον Δεκέμβρη, με εξαίρεση 20 λεπτά στο πρόσφατο ματς με την Ιεράπετρα.
Οι… ξεπεταγμένοι μέσα από την ΑΕΚ Β
Από τους υπόλοιπους την καλύτερη εικόνα είχαν ο Χρήστος Γιούσης, ο τερματοφύλακας Βασίλης Χατζηεμμανουήλ και ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Κορνέζος. Ο Γιούσης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 γκολ, κάνοντας ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Ο Χατζηεμμανουήλ πήρε και μια συμμετοχή φέτος με την πρώτη ομάδα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ενώ σε όλη τη σεζόν έδειξε καλά στοιχεία σε ρεφλέξ, με τα πόδια και -πάνω από όλα- σε προσωπικότητα, μια παράμετρο την οποία έχει εξελίξει σε τεράστιο βαθμό. Από την άλλη ο Κορνέζος ήταν ο πιο σταθερός κεντρικός αμυντικός της ομάδας σε όλη τη σεζόν και δικαίως ήταν η κολόνα στο αμυντικό δίδυμο, ανεξαρτήτως παρτενέρ.
Το χτίσιμο από την αρχή του Οφρυδόπουλου
Η ΑΕΚ Β χτίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από το μηδέν. Με την κομβική παρουσία του Ηλία Ατματσίδη ο οποίος είναι ο επικεφαλής του τμήματος και με την τεχνική καθοδήγηση αλλά και δόμηση από τον προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλο και άμεσο συνεργάτη του τον Μιχάλη Παυλή και τον Διονύση Χιώτη σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων. Ο Οφρυδόπουλος, άριστος γνώστης της κατηγορίας, έφτιαξε μια συμπαγή ομάδα με κοντά τις γραμμές, ρεαλίστρια και συνειδητοποιημένη σε ότι έχει να κάνει με αυτά που πρέπει να κυνηγήσει από τα ματς. Ένα σύνολο που έχανε δύσκολα από οποιονδήποτε και μια ομάδα που δεν «μάσησε» ακόμα και όταν οι αντίπαλοι ήταν πιο έμπειροι και πήγαιναν τα ματς σε σημεία που δεν βόλευαν τις προδιαγραφές των παικτών της δεύτερης ομάδας της «Ένωσης».
Η συνεισφορά του Παναγιωτάρα
Με την άνοδο του Οφρυδόπουλου στην πρώτη ομάδα, ο Νίκος Παναγιωτάρας ανέλαβε την ΑΕΚ Β για τη συνέχεια της σεζόν. Ο Παναγιωτάρας παρέλαβε μια ομάδα σφιχτή, έξυπνη και συνειδητοποιημένη για το τι θέλει από τα ματς αλλάζοντας σε ένα βαθμό τη λογική της στο δημιουργικό κομμάτι. Η ΑΕΚ Β έγινε πιο παραγωγική και στην τελευταία στροφή της σεζόν αύξησε κατά πολύ τη συχνότητά της στο σκοράρισμα, αφήνοντας πίσω το πρόβλημα του γκολ το οποίο αποτέλεσε βασική συζήτηση για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν και δείχνοντας μια έξτρα βελτίωση στο δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και οι δύο προπονητές που έτρεξαν φέτος την ομάδα, υπηρέτησαν με πολύ καλό τρόπο το στιλ παιχνιδιού που ήθελαν να περάσουν, το οποίο δεν ήταν ακριβώς ίδιο, ήταν όμως απολύτως επιτυχημένες οι προσπάθειες και στις δύο περιπτώσεις.
Οι αριθμοί και η ενθαρρυντική εικόνα
Η ΑΕΚ Β ήταν η πρώτη ομάδα σε κατοχή μπάλας σε όλη την κατηγορία, 3η στον πίνακα με τον δείκτη xGoals και ήταν η 5η σε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας (21.9). Η δεύτερη επαγγελματική ομάδα της «Ένωσης» συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς από όλες τις β’ ομάδες των μεγάλων συλλόγων, αφού έβαλε στο σακούλι 51 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός Β που ήταν στον ίδιο όμιλο μάζεψε μόλις 31 βαθμούς, ενώ οι αντίστοιχες ομάδες των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μάζεψαν 45 και 41 στον πρώτο όμιλο. Εκτός από τους αριθμούς, πάντως, μένουν και κάποια πράγματα ως προς την εικόνα, αφού η πρώτη εκδοχή της ΑΕΚ Β ήταν μια ομάδα η οποία παρά τα όποια αμυντικά λάθη ήταν συνεπής και σφιχτή ανασταλτικά, ενώ παράλληλα έβγαζε την μπάλα από πίσω και προσπαθούσε να δημιουργήσει με ορθόδοξο τρόπο τις περισσότερες φορές, ειδικά σε αγώνες που έγιναν σε γήπεδα με καλό αγωνιστικό χώρο.
Πλέον το ενδιαφέρον πέφτει στη νέα σεζόν, στην οποία η ομάδα θα αλλάξει κατά πολύ λόγω των ορίων ηλικίας, τα οποία ξεπερνάνε ούτε λίγο ούτε πολύ 14 παίκτες του ρόστερ. Το πρώτο δείγμα του εγχειρήματος, πάντως, ήταν πέρα για πέρα θετικό.
ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Απο αυτους ολους μονο ο μιται εχει προοπτική για πρωτη ομάδα λογω ηλικιας και αυτος και Αν(ο λατσι πρέπει να πάει δανεικος)....ο καλύτερος παίχτης για μενα ηταν ο μουστακοπουλος, αυτός ενωνε πολυ ωραία αμυνα και επιθεση
Οι Γιουσης , Σάμπα και Κορνεζος πρέπει να είναι του χρόνου Α ομάδα, κ ο Γιουσης στην αποστολή κάθε ματς. Όπως κ ο Μποτος αξίζει κ πρέπει να επιστρέψει.
Ανεβάστε Λάτσι και Μιτάι.Αισθάνονται και είναι υποβιβασμένοι στην Β ομάδα από εκεί που έπαιρναν αγώνες με την Α ομάδα,δεν το καταλαβαίνει κανείς ? Τι να ψηθούν,σαν πισωγύρισμα το αντιλαμβάνονται.Από δήμαρχος κλητήρας ποιος αισθάνεται καλά ? Και στις θέσεις τους θα δώσουν λύσεις,άντε ξυπνάτε !
Θερμα συγχαρητηρια παντου.
Μας γεμισατε χαρες και προσμονες!!!
Μπράβο στα παιδιά που φόρεσαν επάξια τη φανέλα. Εύχομαι επιπλέον καλή τύχη και επιτυχίες σε όσους θα συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.
Μόνο ΑΕΚΑΡΑ ήταν τα παιδιά αυτά είδα το 80%των αγώνων μόνο υπερηφάνεια