Με απόφασή του το Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο όρισε ότι τα παιδιά που γεννιούνται θα πρέπει να αποκτούν, αυτόματα, το επώνυμο και των δυο γονέων. Θα μπορούν να φέρουν μόνον το ένα από τα δυο επώνυμα, αν οι γονείς έχουν εκφράσει την συγκεκριμένη βούληση.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο μέχρι τώρα κανόνας της αυτόματης απόκτησης μόνον του πατρικού επωνύμου, «ζημιώνει την ταυτότητα του παιδιού και αποτελεί διάκριση».
Η απόφαση, φυσικά, αφορά όλα τα παιδιά, τόσο παντρεμένων, όσο και ανύπαντρων γονέων και της υιοθεσίες. Για να ισχύσει ο νέος αυτός κανόνας, θα πρέπει να τροποποιηθεί, όμως, από το ιταλικό κοινοβούλιο, η ισχύουσα νομοθεσία.
Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας κάνουν λόγο για απόφαση ιστορικής σημασίας, η οποία αλλάζει σε βάθος την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
