ΚΥΠΡΟΣ-PLAY OFF-4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ: 4-1
(Χριστοδουλόπουλος 4’, 40’ πεν., Ουάρντα 11’, Νοβότνι 55’-Ντονγκαλά 90+4')
Μεγάλη νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» πέτυχε η Ανόρθωση, η οποία «σκόρπισε» το ΑΠΟΕΛ με 4-1, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό τους «γαλαζοκίτρινους», που παρέμειναν στην δεύτερη θέση, αλλά έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια τους να φτάσουν τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.
Στην Ανόρθωση ανήκε ολοκληρωτικά το πρώτο ημίχρονο, η οποία έκανε «πάρτι» στον αγωνιστικό χώρο του «Αντώνης Παπαδόπουλος», χωρίς καμία υπερβολή. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο.
Μόλις στο 3ο λεπτό η «Κυρία» κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο Έλληνας άσος, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ και με διπλή προσπάθεια, από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ.
Το δεύτερο γκολ για την Ανόρθωση δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 10ο λεπτό ο Ουάρντα έκανε το 2-0. Ο Αιγύπτιος κέρδισε την μονομαχία μέσα στην περιοχή με τον Σάβιτς και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Λόρια.
Έτσι, η Ανόρθωση διαχειρίστηκε με ευκολία το αποτέλεσμα και στο 37ο λεπτό είχαμε μαρκάρισμα του Σάβιτς στον Ουάρντα. Ο διαιτητής καλέστηκε από το VAR και βλέποντας την φάση, έδειξε την παράβαση. Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την μπάλα και στο 40’ έκανε το 3-0.
Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε και τέταρτο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου με τον Αμπαρτζουμιάν, αλλά ακυρώθηκε από το VAR, καθώς ο Νοβότνι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στον Αρμένιο.
Στην επανάληψη η Ανόρθωση βρήκε νωρίς και τέταρτο γκολ, κάτι που απλοποίησε εντελώς τα πράγματα στο υπόλοιπο του ημιχρόνου.
Συγκεκριμένα, στο 54ο λεπτό ο Ουάρντα σέντραρε στην περιοχή, ο Νοβότνι πήρε την κεφαλιά, ο Σκουφέτ έδιωξε, αλλά η μπάλα κτύπησε στον Σαμπάλα και κατέληξε στα δίκτυα.
Το τέταρτο γκολ από την «Κυρία» της εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Τιμούρ Κετσπάγια να αποσύρει κάποιους παίκτες, έτσι ώστε να τους ξεκουράσει ενόψει του επαναληπτικού κυπέλλου της Τετάρτης.
Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε στην συνέχεια για να γίνει απειλητικό, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η Ανόρθωση από την πλευρά της είχε δοκάρι στο 83’ με τον Ντέλετιτς για το 5-0.
Στο τέλος του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 4-1 με τον Ντονγκαλά.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αρτυματάς, Κορέια, Χριστοδουλόπουλος (57′ Βερχόβετς), Αμπαρτζουμιάν (61′ Εσκοβάλ), Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Κορρέα, Ουάρντα (72′ Χρυσοστόμου), Χριστοφή (72′ Ντέλετιτς), Νοβότνι (57′ Ρουσιάς).
ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Πέδρο, Καρώ (46′ Βινίσιους), Σάβιτς (46′ Έσελινκ), Ζαμπάλα, Σόουζα, Σαρφό (70′ Θεοδώρου), Οκριασβίλι (46′ Σατσιάς), Ντονγκαλά, Νατέλ, Κβιλιτάια (19′ Εφραίμ).
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

