Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ο Γερέμπκο αποβλήθηκε από Εθνική Σουηδίας, γιατί συμφώνησε με ΤΣΣΚΑ

Οι Σουηδοί έχουν ταχθεί, ανοιχτά, κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η απόφαση του Γιόνας Γερέμπκο να υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ προκάλεσε τριγμούς στο σουηδικό μπάσκετ, αφού η Σουηδία είναι από τις χώρες που έχουν δείξει ανοιχτά την αντίθεσή τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Έτσι, με μία αρκετά μακροσκελή ανακοίνωση, η σουηδική Ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε ότι ο 35χρονος φόργουορντ τέθηκε εκτός Εθνικής, αφού η απόφασή του να συμφωνήσει με την ρωσική ομάδα "έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες του σουηδικού μπάσκετ και την ξεκάθαρη θέση μας για το θέμα της Ρωσίας".

Όπως γίνεται σαφές, η απώλεια του Γερέμπκο είναι τεράστια για την εθνική Σουηδίας, ωστόσο αυτό ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε την ομοσπονδία της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της σουηδικής Ομοσπονδίας:

"Η σουηδική Ομοσπονδία μπάσκετ έμαθε χθες, Τετάρτη, ότι ο Γιόνας Γερέμπκο, ο οποίος πρόσφατα εκπροσώπησε την Σουηδία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Κροατίας, υπέγραψε συμβόλαιο με τον ρωσικό σύλλογο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο σύλλογος προς το παρόν έχει αποβληθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις και συμμετέχει μόνο στην ρωσική λίγκα, αφού υπάρχουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Η σουηδική Ομοσπονδία μοιράζεται τις απόψεις της κυβέρνησης και του αθλητισμού της χώρας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάτι που έχει την στήριξη της μπασκετικής κοινότητας.

Στον εντός έδρας αγώνα με την Κροατία, εμείς και οι παίκτες σταθήκαμε μαζί για την Ειρήνη, ενώ έχει ξεκινήσει και έρανος για χάρη των θυμάτων του πολέμου, ενώ πολλές ομοσπονδίες της χώρας έχουν δείξει ότι συμφωνούν με διάφορους τρόπους τον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, η σουηδική Ομοσπονδία έχει δείξει ανοιχτά την στήριξή της στην απόφαση της FIBA να αποβάλλει την Ρωσία από όλα τα τουρνουά και αγώνες.

Ως παίκτης της εθνικής ομάδας, εκπροσωπείς το σουηδικό μπάσκετ, ενώ είσαι ένα πρόσωπο με το οποίο έχουμε ανθρώπινη σχέση. Για αυτό τον λόγο, ήταν σημαντικό για εμάς να μιλήσουμε απευθείας με τον Γιόνας Γερέμπκο πριν ανακοινώσουμε την θέση μας. Την Τετάρτη, ο Φρέντρικ Τζουλάμο, Γενικός Γραμματέας της σουηδικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, μίλησε με τον Γιόνας Γερέμπκο για την επιλογή του να αγωνιστεί στην Ρωσία και του τόνισε πώς αυτή η απόφαση έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες του σουηδικού μπάσκετ και την ξεκάθαρη θέση μας για το θέμα της Ρωσίας.

Μετά από αυτή την συζήτηση, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσει ο Γιόνας Γερέμπκο την εθνική ομάδα της Σουηδίας".




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ