Ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στο περιοδικό «Economist» για την Ατλαντική Συμμαχία και το Βερολίνο για τον μη αξιόπιστο ρόλο του στην Ευρώπη.
«Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας στο περιοδικό, αποδίδοντάς τον στη αμερικανική αποχώρηση των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία και στην συμπεριφορά της Τουρκίας.
Ο Μακρόν τόνισε ότι πρέπει να αποσαφηνισθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΝΑΤΟ, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις αρχές του Δεκεμβρίου.
«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός με τους εταίρους του ΝΑΤΟ στις στρατηγικές αποφάσεις των ΗΠΑ και είμαστε μάρτυρες μιας επίθεσης από έναν άλλο εταίρο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σε μία ζώνη όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά μας. Αυτό που συνέβη στη βόρεια Συρία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το ΝΑΤΟ», δήλωσε.
Πηγή ΦΩΤΟ: Jacques Paquier
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

