Σώος έφτασε στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας έφτασε ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί για μεγάλο διάστημα στη Μαριούπολη.
Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο Μ. Ανδρουλάκης έφτασε αισίως στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσει.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Ανδρουλάκης θα διανυκτερεύσει εκεί, καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, και το πρωί θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Ελλάδα.Ενημέρωνοντας για την επιστροφή του γενικού πρόξενου Μανώλη Ανδρουλάκη από τη Μαριούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκτίμησε πως μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει περάσει σε έδαφος της ΕΕ, καθώς χθες ήταν καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζiα αλλά η πόλη βομβαρδίστηκε και χρειάσθηκε να τροποποιηθεί η διαδρομή τους.
Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσαν βουλευτές τής αντιπολίτευσης για το «εάν η χώρα μας προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες για τους ομογενείς» ανέφερε ότι «είχαμε προειδοποιήσει και τους Έλληνες υπηκόους και την ομογένεια» και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ που έγιναν στις 11, 14 και 24 Φεβρουαρίου που «ζητούσαμε να φύγουν από την χώρα», ενώ υπενθύμισε πως και ο ίδιος επισκέφθηκε τόσο τη Μαριούπολη όσο και τη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (15/3) ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού τόσο του Έλληνα πρόξενου όσο και των σχεδόν 80 ατόμων που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο κτίριο του ΟΑΣΕ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

