Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η Σουηδία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει αντιαρματικά όπλα, κράνη και θωράκιση σώματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον. Νωρίτερα, η Ρωσία είχε απειλήσει τη χώρα καθώς και την Φινλανδία για σοβαρές «στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις», όπως αυτές της Ουκρανίας, σε περίπτωση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
«Η Σουηδία προτείνει τώρα άμεση υποστήριξη προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτή περιλαμβάνει 135.000 μερίδες μάχης, 5.000 κράνη, 5.000 θωρακίσεις σώματος και 5.000 αντιαρματικά όπλα», δήλωσε η Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου.
Η απόφαση αυτή της Σουηδίας δεν έχει ξαναγίνει από το 1939, όταν η χώρα είχε βοηθήσει τη Φινλανδία που δεχόταν επίθεση από την ΕΣΣΔ, όπως υπογράμμισε η πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εκτόξευσε απειλές κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας και ζήτησε διαβεβαιώσεις από τις δύο χώρες προς τη Μόσχα σχετικά με το αν σκοπεύουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Η Μαρία Ζαχάροβα τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό που έχει προκαλέσει ήδη σφοδρές αντιδράσεις σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, στην οποία μίλησε σε υψηλούς τόνους, υπερασπιζόμενη την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ μίλησε για τις προθέσεις της Ρωσίας στο μέλλον.
Ανάμεσα στα όσα είπε, αίσθηση έχει προκαλέσει απόσπασμα της ομιλίας, όπου εμφανίζεται να εκτοξεύει απειλές με στόχο τη Σουηδία και τη Φινλανδία, λέγοντας ότι θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις».
«Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν πρέπει να βασίζουν την ασφάλειά τους βλάπτοντας την ασφάλεια άλλων χωρών», είπε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
«Σαφώς η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρώτα και κύρια μια στρατιωτική συμμαχία, θα είχε σοβαρές στρατιωτικοπολιτικές επιπτώσεις που θα απαιτούσαν απάντηση από τη χώρα μας», είπε.
Σε tweets τους, ο Φινλανδός πρόεδρος και η Σουηδή πρωθυπουργός καταδίκασαν τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
ΦΩΤΟ: Socialdemokraterna
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Ειδικα στη Φινλανδια φτανει να τους κανει ενα μπουου απο το τικτοκ ο Πουτιν και θα εχουν παραδοθει
Μπες στο Google και πληροφορήσου ότι οι Φινλανδοί κατανικησαν τους Ρωσσους και τους ειχαν παρει φαλάγκι. Μάθε πρώτα!
Αρχίσαμε....