Έγιναν πρωταγωνίστριες άθελά τους. Ωστόσο ο ίδιος πόνος τους ένωσε. Ο λόγος για τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς από τη Φολέγανδρο, οι οποίες έχασαν με τον πιο βίαιο τρόπο τις κόρες τους.
Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια -λίγο πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, κατέρρευσε στην αγκαλιά της με το συγκλονιστικό ντοκουμέντο να αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.
Σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη
Ο βιασμός και η άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018, απασχολεί αυτή την ώρα τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Στο εδώλιο κάθισαν και πάλι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος σήμερα νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. Και σε αυτή τη δίκη, οι δυο καταδικασθέντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για τη συμμετοχή τους στο φρικτό έγκλημα, κάτι που δεν έκαναν στη πρωτοβάθμια δίκη, καθώς ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικάσει τους δυο νεαρούς σε ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό της αδικοχαμένης φοιτήτριας. Δικαστές και ένορκοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει τότε κανένα ελαφρυντικό. Κάτι, που οι δυο κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να επιδιώξουν τώρα ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Αν το πετύχουν τότε η ποινή που τους επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2020 δεν αποκλείεται να μειωθεί.
Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα
Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2018, όταν κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο της Ρόδου, ανέσυρε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη από την περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ, η άτυχη φοιτήτρια είχε βρεθεί στην εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια του κατηγορούμενου Ροδίτη στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκεί και οι δυο νεαροί την βίασαν και όταν η άτυχη κοπέλα προέβαλλε αντίσταση άρχισαν την γρονθοκοπούν άγρια. Μόλις, δε, η 21χρονη τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, τότε οι δυο κατηγορούμενοι αποφάσισαν «από κοινού τη φυσική εξόντωσή της ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας». Ενώ η κοπέλα βρίσκονταν σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση άρχισαν να τη χτυπούν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι. Επιχείρησαν ακόμη να τη σκοτώσουν και διά στραγγαλισμού. Στη συνέχεια και ενώ η 21χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι την μετέφεραν στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μέτρων στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η κοπέλα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έριξαν στο νερό και η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. «Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», είχε καταθέσει στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό του θύματος.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

