Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Οι αγρότες του Τυρνάβου άναψαν φωτιά στο τσίπουρο!

Απέκλεισαν την εθνική οδό ως ένδειξη διαμαρτυρίας


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι τσιπουροπαραγωγοί της περιοχής του Τυρνάβου εκλεισαν σήμερα την Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (στο ύψος του Τυρνάβου), έχυσαν τσίπουρο στο δρόμο και του άναψαν φωτιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετονομασία του προϊόντος.

Σήμερα, το απόγευμα, αγρότες από τον Τύρναβο και τα γύρω χωριά έκλεισαν τον δρόμο στην Εθνική Οδό Λαρίσης-Κοζάνης και έκαψαν το τσίπουρο της περιοχής, βάζοντας φωτιά σε ένα σημείο της ασφάλτου.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η μετονομασία του προϊόντος (τσίπουρο Τυρνάβου) που παράγουν οι ίδιοι στα καζάνια τους, σε απόσταγμα φρούτων, ονομάζοντάς το «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρου».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου τόνισε στο GRTimes.gr πως η «ονομασία του τσίπουρου και της τσικουδιάς είναι το παν για την περιοχή, και με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «καίγεται» η αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής, παραδίδοντας το τσίπουρο στις μεγάλες ποτοβιομηχανίες.

Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης (ύψος του Τυρνάβου) λίγο μετά τις 17:00 μ.μ., στήνοντας μπλόκο στον δρόμο, όπως πραγματοποιείται καθημερινά για μία ώρα.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 50 τρακτέρ.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ