LIGUE 1- 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μονακό-Κλερμόν 4-0
(45'+2' Ντιόπ, 55', 62' Μπεν Γεντέρ, 83' Χένριχ)
Με δυο γκολ και μια ασίστ του Μπεν Γεντέρ, που μπήκε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Μονακό επικράτησε 4-0 της Κλερμόν, σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση και ο Κλεμάν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, στον πάγκο της ομάδας του Πριγκιπάτου. Στο 4' οι παίκτες της Μονακό ζήτησαν πέναλτι, αλλά, με χρήση VAR, ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στο 17' ο γκολκίπερ της Κλερμόν απέκρουσε δυνατό σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Μονακό άνοιξε το σκορ με τον Ντιόπ και, στην επανάληψη, μέσα σε επτά λεπτά, ο Μπεν Γεντέρ σκόραρε δυο φορές, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 83' ο Γάλλος φορ έδωσε την ασίστ στον Χένριχ για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.
Στρασμπούρ-Μονπελιέ 3-1
(77' Ματζίντ, 84' Τόμασον, 86' Γκαμεϊρό/ 11' Μολέ)
Με την αποβολή του Μαχί στο 66ο λεπτό, με απευθείας κόκκινη έξι λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, η Μονπελιέ κατέρρευσε και η Στρασμπούρ, με τρία γκολ, από το 77' και μετά, επικράτησε 3-1, βάζοντας τέλος στο αήττητο έξι αγώνων που είχε η αντίπαλός της. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Μονπελιέ, καθώς στο 11ο λεπτό, από ασίστ του Ρίστιτς, ο Μολέ άνοιξε το σκορ. Μέσα σε οκτώ λεπτά (21'-29') η Στρασμπούρ έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, με Τόμασον, Γκαμεϊρό και Πρσιτς, για να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να χάνουν ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και στο 66' απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα όταν ο Ελίε Βαχί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Η πίεση της Στρασμπούρ αυξήθηκε και στο 77' έφτασε στην ισοφάριση με τον Ματζίντ. Στο 84ο λεπτό, ο Αντριέν Τόμασον, που τόσες ευκαιρίες είχε χάσει, σημάδεψε σωστά, για το 2-1, και ο Γκαμεϊρό διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 86ο λεπτό. Με αυτό τον τρόπο, η Στρασμπούρ πήρε ρεβάνς από τη Μονπελιέ, για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.
Ρεμς-Μετς 0-1
(61' Νιανέ)
Για έκτο σερί ματς, με αντίπαλο τη Ρεμς, η Μετς έμεινε αήττητη, αφού πήρε σπουδαίο διπλό, μέσα στο "Auguste-Delaune II", επικρατώντας με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, χάρη σε γκολ του Ιμπραχίμα Νιανέ στο 61ο λεπτό. Η Ρεμς, που μετράει τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, είχε την ευκαιρία να πάρει τον βαθμό, στο 90'+3', αλλά η μπάλα, από το σουτ του Εμπουκού, πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.
Λοριάν-Ανζέ 0-0
Στο "Le Moustoir", η Ανζέ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 14ο λεπτό και κατάφερε να μείνει όρθια και να φύγει με βαθμό, 0-0, από την έδρα της Λοριάν. Ο Ντουμπιά άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, αλλά η Ανζέ κράτησε, στο πρώτο της επίσημο ματς μετά τις 22 Δεκεμβρίου. Όσο για τη Λοριάν, έφτασε πλέον τα 13 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!