Τον ξέρει καλά και η άποψη του μετρά πολύ. Ο δημοσιογράφος της «Diario de Sevilla», Χέσους Άλμπα, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για τον Μανόλο Χιμένεθ. Τον νέο προπονητή της ΑΕΚ… «Έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται την ΑΕΚ και είναι πολύ χαρούμενος με την προοπτική να προπονήσει μια μεγάλη ομάδα. Έχει κάνει ένα καλό όνομα στη Σεβίλλη, αν και έχει μείνει εκτός πάγκων για κάποιο διάστημα. Προς το τέλος εβδομάδας αναμένεται στην Ελλάδα, αφού περιμένει ΟΚ από μάνατζερ για να έρθει μαζί με τους συνεργάτες του». Αυτό, πάντως, που έδειξε να εκπλήσσει τον Άλμπα στη συζήτηση που είχε με τον νέο προπονητή των «κιτρινόμαυρων» είναι το γεγονός ότι πρόλαβε ήδη να κάνει... ρεπορτάζ για την ομάδα που αναλαμβάνει.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ισπανό συνάδελφο γνωρίζει ότι έχουν δουλέψει στην Ελλάδα ο Φερέρ, ο Μουνιόθ και (για δεύτερη φορά) ο Βαλβέρδε, ενώ πήρε πολύ καλές πληροφορίες τόσο για την χώρα, όσο και για τη συνεχώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. «Αυτό είναι που του άνοιξε την όρεξη, από πλευράς φιλοδοξιών, αφού είναι νέος σε ηλικία και θα του κάνει καλό η εμπειρία στο εξωτερικό», είπε ο Άλμπα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι ακόμη δεν έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, αφού μόνο η Σεβίλλη ήταν ομάδα υψηλών απαιτήσεων «κι εκεί τα κατάφερε καλά», ενώ όλες οι υπόλοιπες δεν ανταποκρίνονται και τόσο στις φιλοδοξίες του. «Έχοντας, όμως, καλές πληροφορίες για την Ελλάδα και το πρωτάθλημα, αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ που ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του και στο καλό όνομα που έκανε στη Σεβίλλη και ευελπιστεί να το κάνει και στην ΑΕΚ».
Όσο για τα πλεονεκτήματά που έχει ως προπονητής; «Πεισματάρης και εργατικός», ήταν οι δύο λέξεις που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος της «Diario de Sevilla» που έκανε λόγο για έναν άνθρωπο πολύ οργανωτικό, πολύ μεθοδικός και πολύ απαιτητικό, αφού θέλει τα ίδια ακριβώς στοιχεία να έχουν τόσο οι συνεργάτες, όσο και οι παίκτες του. «Δεν τους αφήνει να χαλαρώσουν στιγμή, αλλά ούτε και να εφησυχάσουν μετά από κάποιο καλό αποτέλεσμα και ζητάει συνέχεια αφοσίωση, αυτοσυγκέντρωση και να τα δίνουν όλα για την ομάδα». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πολλές φορές πήγαινε από τα ξημερώματα στο γήπεδο για να καταστρώσει τα πλάνα του, ενώ έχει ως μεγάλο του ατού, το ότι μελετάει εξονυχιστικά τον αντίπαλο και προσαρμόζει το παιχνίδι της ομάδας του, ανάλογα με αυτό. Όσο για το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει στον τομέα της τακτικής; «Δίνει αρκετό βάρος στην άμυνα, θέλει οι ομάδες του να πιέζουν, ζητώντας και από τους επιθετικούς να μην παραμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα».
Επισήμανε, εξάλλου, ότι θέλει να έχει καλές προσωπικές σχέσεις με τους παίκτες, ώστε να μπορεί να βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η άποψη του Άλμπα για τη δουλειά του Χιμένεθ με τους νέους παίκτες.
«Ήταν επτά οκτώ χρόνια στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης και ανέδειξε τον Χεσούς Νάβας, τον Καπέλ, τον Περότι και άλλους. Με αυτόν προπονητή, οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη κι αν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να ρίξει το βάρος στις Ακαδημίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ήταν στη Σεβίλλη, ο Λουίς Φαμπιάνο δεν έπαιζε βασικός στην Εθνική Βραζιλίας και αυτός τον βοήθησε να βελτιωθεί και να γίνει αναντικατάστατος».
Επειδή, όμως, κανείς άνθρωπος δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα, ο Ισπανός δημοσιογράφος αναφέρθηκε και σε κάποια μειονεκτήματα που έχει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι δίνει βάρος στην άμυνα.
«Έχει κατηγορηθεί από μερίδα του Τύπου ότι έδινε πολύ σημασία στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Σεβίλλη να παίζει αν όχι βαρετό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όχι θεαματικό», είπε και πρόσθεσε:
«Υπάρχει, άλλωστε, η μόνιμη σύγκριση με τον Χουάντε Ράμος που είχε πετύχει πολλά με τη Σεβίλλη. Κάτι το οποίο ίσως θα έπρεπε να διορθώσει είναι να μην είναι τόσο απαιτητικός από ποδοσφαιριστές, γιατί από ένα σημείο και μετά τους κουράζει».
Και ο Χέσους Άλμπα κατέληξε, τονίζοντας: «Είναι ο ιδανικός προπονητής για μια ομάδα που δεν έχει στις τάξεις της μεγάλα ονόματα. Γιατί βεντέτες, όπως Κανουτέ, Φαμπιάνο και Καπέλ άρχισαν να κουράζονται με απαιτήσεις, αλλά και γιατί τους μιλούσε αρκετή ώρα για τα πράγματα που έπρεπε να διορθώσουν. Στις ομάδες του θέλει αυτός να είναι η βεντέτα και όχι οι παίκτες».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!