Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πλεύρης: Εξετάζεται η έξοδος από το ΕΣΥ για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιαστούν


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε σήμερα ότι έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει έως και έξοδο από το ΕΣΥ για υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, έως τις 31 Μαρτίου.

Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο OPEN:

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κοροναϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».

«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση» προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κοροναϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας ότι «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών».

«Αν εξεταστεί περαιτέρω δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας αλλά θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί γιατί κινούμαστε με ρυθμούς άνοιξης όσον αφορά τους εμβολιασμούς», ανέφερε.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ