Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Απίστευτες καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στο ορφανοτροφείο των Αθηνών

Ξυλοδαρμοί, σεξ με ανήλικα και κακοποιήσεις


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σοκ προκαλούν όσα γίνονται γνωστά από την υπόθεση βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που συντελούνταν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας και έγιναν γνωστές από μια νηπιαγωγό, η οποία εργάστηκε για περίπου ένα μήνα στο ορφανοτροφείο.

Τις αποκαλύψεις έφερε στο φως η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, και έκανε λόγο για εργαζόμενες στο ίδρυμα που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ. Μάλιστα, η νηπιαγωγός στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι ήταν παρούσα σε ένα περιστατικό ερωτικής περίπτυξης, στις τουαλέτες, ανάμεσα σε ανηλίκους.

«Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: ''αν στον δαγκώσω θα πονέσει''. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα», ανέφερε η νηπιαγωγός.

«Ο 7χρονος δεν είχε φυσιολογική συμπεριφορά, μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμη και στο σχολείο τα παντελόνια του, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα», υποστηρίζει ακόμη η γυναίκα.

Ισχυρίζεται ακόμη πως τα παιδιά έπεφταν συχνά θύματα κακομεταχείρισης και πως ενώ είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση γα την προβληματική κατάσταση στο ορφανοτροφείο, η εξιχνίαση της υπόθεσης έμενε στα σκαριά.

«Τα περιστατικά επιθετικότητας των παιδιών είναι καθημερινά. Είμαι η μόνη υπάλληλος που τα κατέγραφε στο ημερολόγιο», αναφέρεται στην καταγγελία, όπου επισημαίνονται ακόμη τα εξής για τα περιστατικά βίας: «μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Όταν ηρέμησε μού είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα».

Η νηπιαγωγός καταγγέλλει τις αποτρόπαιες συνθήκες μέσα στο ορφανοτροφείο όπου εκτός από περιστατικά ξυλοδαρμού είχε καταγραφεί και «αλλαγή δοσολογίας σε φαρμακευτική αγωγή».

«Στον ενάμιση μήνα που εργάστηκα στο τμήμα του ιδρύματος κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παιδιών και να νιώσουν ασφάλεια μαζί», αναφέρεται στην καταγγελία ενώ προστίθεται ότι τα παιδιά είχαν εκμυστηρευτεί στη νηπιαγωγό ότι τα χτυπούσαν.

Η νηπιαγωγός παραθέτει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από περιστατικό εκφοβισμού που εκτυλίχθηκε σε βάρος παιδιού από εργαζόμενο στο ίδρυμα: «''για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;'', το παιδί απάντησε στην εργαζόμενη: ''όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες''».

«Ζήτησα να μιλήσω με ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί τα παιδιά, να μου δώσει κάποια οδηγία και μου είπε ότι δεν μπορεί να έχει επαφή ο καθένας. Τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν πολύ λίγα ρούχα. Ενημερώθηκα τυχαία από την πρόεδρο ότι είχε διαταχθεί ΕΔΕ αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι», υποστηρίζει ακόμη στην καταγγελία της.

«Είχαν μια πάνινη κούκλα, τα περισσότερα παιδιά έκαναν σεξ μαζί της, μας απειλούσαν ότι θα μας δείρουν», ισχυρίζεται επίσης η νηπιαγωγός.

«Ο 7χρονος κατέβασε το παντελόνι του και μου είπε “τώρα βιαζω την κούκλα”. Μου είπαν να μη δώσω σημασία κι ότι είναι ενήμεροι πρόεδρος, ψυχολόγος και κοινωνική υπηρεσία», υποστηρίζει σε άλλο σημείο της καταγγελίες.

Τα λόγια της συγκλονίζουν: «Η βάρδια έκλεισε βλέποντας τον 11χρονο να αυνανίζεται. Όταν ανέφερα στην πρόεδρο όσα είδα δεν έδειξε να εκπλήσσεται. Συνάδελφός μου μου είπε ότι εκτυλίσσονται απίστευτα πράγματα εκεί, τα παιδιά τα χτυπούσαν, στο πρόσωπο».

«Όταν νοσουσε μεγάλο μέρος του προσωπικού με COVID τα πρόσεχαν οι καθαρίστριες, τα παιδιά γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Είχαν χτυπήσει και δυο ετών παιδί,  ήταν όλοι ενήμεροι. Όταν τα παιδιά άκουγαν κάτι έκλειναν το στόμα τους. Τα παιδιά τρώνε από catering. Ο 7χρονος μιλούσε όλη την ώρα για ερωτικές πράξεις και κατέβαζε το παντελόνι του. Είδα το ένα παιδί να κάνει πεολειχία», ορισμένα ακόμη σοκαριστικά λόγια που εμπεριέχονται στην καταγγελία.

Η νηπιαγωγός παραθέτει γεγονότα με χρονική σειρά: «Στις 9.15 το πρωί ήθελε παιχνίδι, η καθαρίστρια δεν του το έδωσε κι άρχισε να πετάει καρεκλάκια».

«Στις 20 Σεπτεμβρίου μετά την επιστροφή τους από το ειδικό Δημοτικό πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε : αν στον δαγκώσω θα πονέσει. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα».

«Την επόμενη μέρα μου έκανε παρατήρηση γιατί κατέγραψα το περιστατικό».

«Στις 6 Οκτωβρίου μας δόθηκε οδηγία να χορηγήσουμε ληγμένο φάρμακο σε ενός έτους παιδί».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ