Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα σχετικά με την δράση ομάδων αρνητών του κοροναϊού και συγκεκριμένα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».
Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου έχει ξεκινήσει έρευνα στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.
Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την αρπαγή του γυμνασιάρχη
Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.
Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.
Ήδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

