Δεν πήγαν καλά τα πράγματα για την ΑΕΚ στο Ιβανώφειο, αφού ήρθε η ήττα από τον Ηρακλή με 86-74 για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Στο πρώτο ματς μετά από το σοκ με τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς, ήρθε και ένας τραυματισμός του Μπράιαν Ανγκόλα στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, που έφερε νέο… πανικό στην ομάδα. Αποχώρησε για το ΑΧΕΠΑ, αλλά ευτυχώς οι εξετάσεις που έκανε, ήταν καλές. Το κακό βέβαια είχε γίνει στο αγωνιστικό κομμάτι και το 45-42 υπέρ της Βασίλισσας στο τέλος του ημιχρόνου, μετατράπηκε στο τελικό 86-74 εις βάρος της ομάδας του Δέδα.
Σε ένα ματς όπου άπαντες στην ΑΕΚ θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου, Στέφαν Γέλοβατς, άπαντες φόρεσαν φανέλες με το όνομά του, στην πλάτη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ηρακλής, αλλά θα συμβεί και σε όλα τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής. Επίσης, στο 13’ του παιχνιδιού, υπήρξε και συμβολική διακοπή, επειδή ο Σέρβος φορούσε τη φανέλα με το Νούμερο 13, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήρθε, αλλά το έξτρα πρόβλημα με τον Ανγκόλα, έφερε μεγάλα κενά στην περιφέρεια.
Η ΑΕΚ πλέον έχει ρεκόρ 5-5, με τον Ηρακλή να ανεβαίνει στο 2-6 στη Basket League. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2021 για τη Βασίλισσα, αφού θα έχει ρεπό στην 11η αγωνιστική. Το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι για την ομάδα του Στέφανου Δέδα, θα είναι αυτό κόντρα στη Φάλκο Σομπατέλι στο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων αυτή την Τρίτη (14/12, 19:30) για την 5η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Basketball Champions League.
Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο ματς, ήταν ο Ίαν Χάμερ με 18 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Έρικ Γκρίφιν (17π.), Νίκος Παππάς (16π.) και Δημήτρης Φλιώνης (10π., 7ρ.). Δεν βοήθησε το γεγονός ότι ο Κίνο Κολόμ έμεινε στους μόλις 3 πόντους, με 1/9 σουτ εντός πεδιάς. Συνολικά, η Ένωση είχε μόλις 21 ριμπάουντ, έναντι 36 του Ηρακλή, ενώ και στις ασίστ, ο Δικέφαλος είχε 13, έναντι 21 των αντιπάλων του. Οι γηπεδούχοι είχαν 29/40 δίποντα, ενδεικτικό του πόσα προβλήματα είχε η ΑΕΚ στη ρακέτα της.
Στην αρχική πεντάδα της ΑΕΚ ήταν οι Φλιώνης, Παππάς, Ανγκόλα, Γκρίφιν και Χάμερ. Η Βασίλισσα μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 9-0 στο 2’, με δίποντο του Φλιώνη και με 12-2 στο ίδιο λεπτό, με τρίποντο από τον Γκρίφιν. Ο Αμερικανός έκανε και το 14-3 υπέρ της Ένωσης στο 3’, με κάρφωμα. Υπήρξε και νταμπλ-σκορ υπέρ του Δικεφάλου, στο 8’ με τρίποντο του Ανγκόλα, για το 24-12 υπέρ της ομάδας του Δέδα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 26-22 στο 9’, ενώ το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ήταν 27-22 υπέρ της ΑΕΚ, με 1/2 βολές του Ανγκόλα.
Το ξεκίνημα ήταν κακό στη 2η περίοδο, αφού στο 12’, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 27-27. Με το σκορ στο 30-29 υπέρ της Βασίλισσας στο 13’, το ματς διακόπηκε συμβολικά και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς. Στο 15’, οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο προβάδισμά τους, με 34-33. Στο 18’ ο Ανγκόλα χτύπησε από το… πουθενά και είχε αιμορραγία στο στόμα του, οπότε αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Εν τέλει το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 45-42 υπέρ της ΑΕΚ, με τρίποντο του Φλιώνη.
Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 52-48 στο 23’, με τρίποντο του Φλιώνη, αλλά στη συνέχεια έχασαν τον ρυθμός τους και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 60-56 στο 26’. Στο 28’, με το σκορ στο 62-59 εις βάρος της Ένωσης, ο Χάμερ δέχθηκε αντικανονική τάπα (σ.σ. η μπάλα είχε χτυπήσει στο ταμπλό πρώτα), αλλά οι διαιτητές δεν μέτρησαν το καλάθι. Ο Χάμερ έχασε και τις δύο βολές από το φάουλ που κέρδισε και τελικά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μετά με 64-59 στο ίδιο λεπτό. Λίγο αργότερα, οι Γκρίφιν και Πετρόπουλος δέχθηκαν από μία τεχνική ποινή και κάπως έτσι, ο Ηρακλής προηγήθηκε με 69-59 στο 29’. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ΑΕΚ να μειώνει σε 69-62, με γκολ-φάουλ του Χάμερ.
Το έργο των παικτών του Δέδα ήταν πλέον αρκετά δύσκολο. Αρχικά στην 4η περίοδο, ο Χάμερ με λέι απ, μείωσε σε 69-64, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, το να αλλάξει κάτι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +11 από τη μεριά τους (77-66 στο 34’) και ήταν εμφανές ότι είχαν περιοριστεί οι επιλογές της Ένωσης. Άλλωστε, ο Δέδας δεν είχε διαθέσιμο τον Ανγκόλα, ενώ όπως σχολίασε αμέσως μετά το τέλος του ματς, άφησε τον Παππά εκτός στα τελευταία λεπτά, επειδή προέρχεται από τραυματισμό και θέλησε να τον έχει στο αμέσως επόμενο και σημαντικό ματς, απέναντι στη Φάλκο Σομπατέλι. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με 82-68 στο 35’ και το τελικό σκορ ήταν 86-74 εις βάρος της ΑΕΚ.
Διαιτητές: Κορομηλάς-Τσαρούχα-Κατραχούρας.
Τα δεκάλεπτα: 22-27, 42-45, 69-62, 86-74.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Μέξας): Γούλριτζ 17 (2), Σταμάτης, Σκορδίλης 21, Γκάρετ 6, Αγραβάνης 8, Τέιλορ 6 (2), Κουζέλογλου 15, Ντάγκλας 11 (1), Παπαδάκης 2.
ΑΕΚ (Στέφανος Δέδας): Κολόμ 3, Φλιώνης 10 (2), Πετρόπουλος, Ανγκόλα 6 (1), Φιλιππάκος 2, Παππάς 16 (4), Γκρίφιν 17 (2), Μαυροειδής 2, Βαουλέτ, Χάμερ 18.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ματς με πολυ ειδικες συνθηκες, ας κρατησουμε τη γκρινια για αλλη φορα... ποσα χτυπηματα να αντεξει μια ομαδα
Όλα στραβά και ανάποδα. Κάτι πρέπει να γίνει στο οικονομικό να έρθει συμπαίκτης η να βοηθήσει ο Μελισσανίδης. Όλα τα μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού στο ποδόσφαιρο βοηθάνε το μπάσκετ. Ο Μάκης παλεύει μόνος του. Δεν είναι εικόνα που θέλει ο αεκτζης ούτε ο μακάρος
. Εμείς από μεριά μας εισιτήριο κ ας μην πάμε με φαλκο. Περαστικά στον παικταρα
Περαστικά στον ανγκολα!
Η ομαδα δεν μπορεί. Ο Παππάς έχει αρχίσει να μου την δίνει το στυλακι του στους αγώνες, ο Δεδας κάνει σαν να μην μπορεί να σώσει τίποτα, οι υπόλοιποι απλα λίγοι σαν παίκτες. Χιλιες φορες απλα να βάζαμε παιδιά τβν ακαδημιών μας να χτίσουμε με δύο καλούς ξένους και καλύτερα. Κρίμα κριμα... Καταραμένη σεζόν φέτος.
Τι να σώσει φιλε μου ο Δεδας...
Με τέτοιο ροστερ τι άλλο μπορείς να περιμένεις?
Θα μου πεις βέβαια, αυτός το επέλεξε αλλά προφανώς χωρίς χρήματα....
Όλα ξεκινάνε από το ταμείο που είναι μείον...
Ήρωες οι αθλητές της ΑΕΚ. Ήρωες και λίγα λέω. Αντέχουν σε συνθήκες που άλλη ομάδα δεν έχει βιώσει. Θάνατος παίκτη, τραυματισμοί αμέτρητοι, σήμερα παραλίγο νέο σοκ με Αγκόλα.
Μεγάλο παράπονο όμως από τον πρόεδρο.....όχι μόνο για τα περσινά. Αλλά και για το ότι οικονομικά ακόμα η ΑΕΚ δεν στέκεται στα πόδια της, μεταγραφή δεν μπορεί να κάνει, τα ban αυξάνουν. Ας βγει να μιλήσει ανοιχτά, να παραδεχτεί τα λάθη του και να ζητήσει βοήθεια. Και από τον κόσμο και ταυτόχρονα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ από πιθανούς συμπαίκτες..Δεν δέχομαι να βάζει το εγώ του πάνω από την ΑΕΚ. Ελπίζω να περάσει......
Δυστυχώς από την στιγμή που χτύπησε ο Ανγκολα τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα....
δα με ροστερ
Το μεγάλο όμως πρόβλημα της ομαδας είναι πως έχει εγκλωβιστει στα οικονομικά της προβλήματα, από την αρχή της χρονιάς. Η αδυναμία του Μάκη να πληρώσει τα ban, και η απαγόρευση μεταγραφών είναι θηλιά για την ομάδα και το μέλλον της...Υπό άλλες συνθήκες θα είχε ηδη αντικατασταθεί ο Βαουλετ, θα είχαμε ήδη ένα 5αρι και ίσως κάποιον ή κάποιους Έλληνες...το αμυντικό ριμπάουντ αγνοείται, όλες οι ομάδες... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μας παίζουν βόλεϋ και έχουμε το χειρότερο ροστερ των τελευταίων χρόνων...
Όλα όμως ξεκινάνε από την οικονομική αδυναμία της διοίκησης να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που η ίδια δημιούργησε....ομά
5-6 παικτών και 3 ξένους δεν μπορεί να υπάρξει...
Όλα καλά με τον Αγκόλα όποτε δεν λέω κάτι πάνω σε αυτό γρήγορα πίσω στα παρκέ..
Πραγματικά λυπάμαι του αθλητές μας πονάει η ψυχή μου όπως τους βλέπω είναι κρίμα και άδικο αυτό που γίνετε φέτος..... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πρόεδρε βγες και ΜΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τι πρέπει να γίνει δηλαδή ? ΒΓΕΣΣΣΣΣΣ και ζητά βοήθεια άνοιξε έναν λογαριασμό να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την ομάδα δεν είναι ντροπή!
Πραγματικά δεν έχω λόγια έτσι όπως την κατάντησες την ομάδα που είχες φτιάξει πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά..
Παει για να πέσει η ομάδα μας Α2 ...
Ζητά συμπαίκτη πάρε δάνειο άνοιξε λογαριασμό ΚΑΝΕ κάτι δεν πάει άλλο ..