Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Οικονόμου: Δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια

Τέλος στα όποια σενάρια ανέφεραν ότι υπάρχουν συζητήσεις για διόδια στο κέντρο της Αθήνας βάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επαναφορά του Δακτύλιου.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το τι μέτρα θα ισχύσουν στο κέντρο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα πέρα από τον Δακτύλιο. Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας είχε αφήσει ανοικτό ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα βρίσκεται στο τραπέζι συζητήσεων.

Αναφορικά με τον δακτύλιο ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι τίθεται σε εφαρμογή ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Ως είθισται, όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον δακτύλιο εναλλάξ, σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.

Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο:

  • Τα ηλεκτρικά, υβριδικά, με φυσικό αέριο ή υγραέριο αυτοκίνητα. 
  • Τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.
  • Όσοι έχουν άδεια δακτυλίων, όπου πρόκειται να μειωθούν και να εκλογικευτούν οι εξαιρέσεις. 

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας.

  • Ένα παρατηρητήριο που θα ομογενοποιήσει δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, δήμου, περιφέρειας και επιστημονικών φορέων.
  • Μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

Πηγή: lifo.gr




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ