Έ[πεσαν οι υπογραφές για τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Το νέο, διμερές σύμφωνο φέρει τις υπογραφές του επικεφαλής του StateDepartment, Άντονι Μπλίνκεν και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιώντας σειρά διπλωματικών επαφών, μεταξύ των οποίων και με εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου.
Στο περιεχόμενο της συμφωνίας περιλαμβάνονται σημαντικές δυνατότητες για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αναπτυχθούν περαιτέρω σε ελληνικές περιοχές ενδιαφέροντος, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη, τη Σούδα, το Λιτόχωρο, το Στεφανοβίκειο και τη Λάρισα. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το protothema.gr, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν επίσημη πρόσβαση για ασκήσεις στο πεδίο βολής του Λιτοχώρου, δικαίωμα μεταστάθμευσης στην 1η ΤΑΞΑΣ (Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού) στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας και στρατωνισμό σε στρατόπεδα στην Αλεξανδρούπολη, εκτός από τις ήδη θεσμοθετημένες διευκολύνσεις στο ναύσταθμο της Σούδας, στην Κρήτη.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

