Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Οι εξαγγελίες και οι στόχοι του Λιόλιου (VIDEO)

Διαβάστε όλα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Λιόλιος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Για περίπου δύο ώρες μίλησε ο Βαγγέλης Λιόλιος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ως νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε:

«Πριν από κάποιες μέρες, δεν είναι πολλές αλλά μου φαίνονται πολλές, στις 12 Σεπτεμβρίου, έγιναν οι εκλογές στην ΕΟΚ κι ένας κύκλος πολλών ετών έκλεισε κι άνοιξε ένας νέος. Ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν αναμφισβήτητα ο ηγέτης της ομοσπονδίας, που οδήγησε το μπάσκετ σε ψηλά επίπεδα και που όλοι εδώ βρισκόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας του. Άλλαξε τη ροή κάποιων πραγμάτων κι αυτό το αναγνωρίζω 100%. Το τι έγινε τα τελευταία χρόνια και ότι οι εξελίξεις ξεπέρασαν την πραγματικότητα με το μπάσκετ να μένει πίσω είναι αναμφισβήτητο. Όποιος δεν το αναγνωρίζει είναι τυφλός. Όμως είναι υποχρέωση να αναγνωρίζουμε όσους πρόσφεραν.

Έχω μάθει να σέβομαι το παρελθόν, να κρατώ τα παλιά σημεία και να προχωράω μπροστά βάσει ενός οράματος που έχω. Δεν είναι όραμα δικό μου, αλλά μιας ομάδας ανθρώπων και της κοινωνίας. Στις 12 Σεπτεμβρίου λάβαμε ένα μήνυμα ξεκάθαρο. Στις 13 του μήνα έγιναν δεύτερες εκλογές για μένα. Όλα σχεδόν τα σωματεία μού είπαν ένα πράγμα: ‘Μην κάνεις πίσω’. Αυτό είναι εντολή όχι μόνο προς εμένα, αλλά προς όλους μας από τα σωματεία. Τα σωματεία εκπροσωπούν την κοινωνία, αυτή έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Η κοινωνία μάς δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε. Μας λέει ‘προχωρήστε’, αλλά όλοι μαζί, όχι διχασμένοι. Το τι θέλω εγώ ή εσείς είναι αδιάφορο, είναι τι ζητά η κοινωνία.

Από την επόμενη μέρα πήρα και τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Φασούλα και ανθρώπους που δεν ήταν στη δική μας πρωτοβουλία. Μίλησα μαζί τους και τους είπα ότι δεν έχασε κανείς, αλλά κέρδισε το μπάσκετ. Πάμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Ένας Λιόλιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ένα συμβούλιο μπορεί να κάνει ελάχιστα πράγματα. Εκατό άνθρωποι μπορούν να κάνουν αρκετά, αλλά για να πετύχουμε χρειαζόμαστε όλοι την κοινωνία. Το μεγαλύτερο μέλημά μας, γιατί είμαστε όλοι μια ομάδα, είναι να πάμε ενωμένοι να ξαναγίνουμε περήφανοι για την τρέλα μας, για το μπάσκετ. Για κάποιους είναι δουλειά, είναι επάγγελμα, για κάποιους φιλοδοξία.

Για μας είναι η τρέλα μας, για εκατομμύρια είναι η περηφάνια τους. Απάντησα ήδη σε περίπου 700 σωματεία και θα απαντήσω και σε όλα. Κάθε σωματείο είναι πολύτιμο. Όλοι μας ξεκινήσαμε από ένα σωματείο, που δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία ήταν. Οι μεγάλες ομάδες είναι οργανισμοί, αλλά το κάθε ένα σωματείο, σε ένα νησί, σε μια ακριτική περιοχή, είναι πολύ πιο πολύτιμο από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο σωματείο».

Για το τι θέλει να αλλάξει: «Όσα αναφέρω θα είναι πολύ συγκεκριμένα και θα αποτελέσουν δεσμεύσεις. Ό,τι είπαμε πριν θα κάνουμε ακριβώς. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα, γιατί αλλιώς δεν αξίζουμε να είμαστε εδώ. Ο αυστηρότερος κριτής είναι ο εαυτός μας. Το βασικότερο κομμάτι που έχουμε σκοπό να αλλάξουμε είναι η αλλαγή της νοοτροπίας που δεσμεύει την ομοσπονδία και κάποιες φορές τις Ενώσεις. Η ΕΟΚ είναι εδώ για τα σωματεία. Νοιαζόμαστε για τα σωματεία, δεν τα διατάζουμε, τα υπηρετούμε. Θα το αλλάξουμε αυτό, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι αλλά θα το αλλάξουμε. Κάθε ένα σωματείο είναι περήφανο για εκεί που βρίσκεται κι εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Στην ομοσπονδία θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Η οργανωτική δομή με τα πρόσωπα και τα προσόντα θα είναι στο διαδίκτυο. Ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια είναι το τρίπτυχο. Ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί ένα γραφείο εξυπηρέτησης σωματείων που στόχο θα έχει να βοηθά κάθε σωματείο. Θα το βοηθά σε νομική και λογιστική υποστήριξη, γιατί δεν έχουν και δεν αντέχουν να έχουν όλοι λογιστές. Θα υπάρχει ένα help desk για άμεση υποστήριξη των σωματείων.

Θα υπάρξει δημιουργία ενός μουσείου μπάσκετ στην Αθήνα, που θα προσπαθήσουμε να το συνδέσουμε με την ΧΑΝΘ. Θα περιλαμβάνει όλη την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που θα είναι προσβάσιμο στα παιδιά.

Θα ξαναδώσουμε μεγάλη έμφαση στη Θεσσαλονίκη, που είναι μπασκετομάνα. Η έδρα του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Θα σχηματιστεί ένα think tank προσωπικοτήτων για να ξέρουμε πού πηγαίνει το μπάσκετ και πού βρισκόμαστε εμείς. Στόχος μας είναι το ελληνικό μπάσκετ να γίνει το κορυφαίο σε όλα τα επίπεδα στην Ευρώπη, όχι μόνο αγωνιστικά. Αυτή η συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο και πρόεδρος αυτής της επιτροπής θα είναι ο Κωστής Ζομπανάκης».

Για το Κύπελλο Ανδρών: «Φέτος η πρότασή μας θα είναι να γίνει Final Four. Φέτος θέλαμε να κάνουμε Final 8 αλλά μας πρόλαβε η κλήρωση. Του χρόνου στόχος μας είναι να υπάρξει Κυπελλούχος ερασιτεχνικών σωματείων, που θα συμμετέχει ο νικητής μαζί με επτά ομάδες στο Final 8».

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Η πρότασή μου στο ΔΣ, γιατί έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία μαζί του, θα είναι να είναι ομοσπονδιακός προπονητής για το Ευρωμπάσκετ ο κ. Ιτούδης. Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ελπίζουμε να το κατανοήσει και η ΤΣΣΚΑ, και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχασμένο κι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα που όλοι τα βλέπουμε και τα κατανοούμε. Εμείς ως ΕΟΚ είμαστε υπέρ της ένωσης κι αυτό θα επιδιώξουμε. Είμαστε όμως ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή οι προπονητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα παράθυρα. Θα ήταν εντυπωσιακό, πραγματικά, μια ομάδα να άφηνε τον προπονητή της στα παράθυρα. Έτσι, επειδή η Εθνική είναι μια ολότητα, δεν χωρίζεται σε παράθυρα και τελικές φάσεις, το ποιος θα αναλάβει προπονητής στα παράθυρα θα είναι από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Εθνική είναι μια ολότητα και μια συνέχεια».

Για τη διαιτησία: «Το θέμα της διαιτησίας δεν είναι το μεγαλύτερο, το αναπτυξιακό είναι γιατί υπάρχει τεράστιο κενό. Η τρύπα στη δεκαετία θα υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔ που λειτουργούσε μέχρι σήμερα και όριζε τους διαιτητές. Η πρότασή μου θα είναι η εξής: Ειδικός σύμβουλος και υπεύθυνος διαιτητών/κριτών να είναι ο Χρήστος Χριστοδούλου, που έθεσε την παραίτησή του στην ΚΕΔ. Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής. Πρότασή μου είναι να είναι πρόεδρος ο Νίκος Πιτσίλκας και μέλη ο Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Νίκος Μπήτης. Παράλληλα θα υπάρχει σώμα παρατηρητών, που θα αξιολογούν και θα υπάρχει εσωτερικό ranking. Αυτό θα αρχίσει από την Basket League και θα πάει και στις άλλες κατηγορίες. Υπεύθυνος για την εκπαίδευση και το σώμα παρατηρητών θα είναι ο κ. Χριστοδούλου, που θα έχει αγαστή συνεργασία με την ΟΔΚΕ».

Για το αν θα αποχωρήσει από τη VTB League ο Νίκος Πιτσίλκας: «Ο κ. Πιτσίλκας δεν φεύγει από την VTB League, αλλά έχει πάρει άδεια».

Για τον υπεύθυνο των εθνικών ομάδων: «Υπεύθυνος των εθνικών ομάδων είναι ο Δήμος Ντικούδης. Όλες οι δομές των εθνικών ομάδων θα έχουν μια κοινή φιλοσοφία και το αναπτυξιακό μας θα συνδέεται απόλυτα με το μπάσκετ που θα παίζουν οι εθνικές ομάδες. Αν οι προπονητές των εθνικών ομάδων θα είναι ενεργοί είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Στο διάστημα αυτών των 16 ημερών είχαμε πολλές συναντήσεις. Συναντήθηκα και με τον Βασίλη Σπανούλη, όπως και με άλλους. Είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Αν δεν έκανε μπάσκετ, θα έκανε κάτι πολύ σπουδαίο. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα κάνει κάτι πολύ μεγάλο. Αυτό που πρέπει να βρεθεί είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει αυτό το κάτι πολύ μεγάλο».

Για το αν υπάρχει Plan B αναφορικά με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Στο δικό μου μυαλό υπάρχει και Plan B και Plan C. Όμως δεν είναι Plan Α. Για το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, δεν υπάρχει στο μυαλό μας περίπτωση για μονοετή συνεργασία. Εμείς λειτουργούμε με πλάνο τριετίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος είναι να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όπως λέει και ένα τραγούδι: Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, για πόλεμο δεν κάνει. Πρέπει να βάζεις υψηλούς στόχους για να πετύχεις».

Για το πώς θα γίνει το Final 8 του χρόνου: «Οι επτά ομάδες του Final 8 θα προκύπτουν από την κατάταξη του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, τύπου ACB».

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Το όραμά μου δεν είναι να μείνω για πολλά χρόνια, αλλά να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε ο επόμενος που θα έρθει να κάνει ακόμη καλύτερα πράγματα. Συναντήθηκα με τον κ. Βασιλακόπουλο, είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις από την εμπειρία ανθρώπων και τα καλά τους στοιχεία. Λάθη θα κάνουμε. Για να κάνουμε ένα σωστό, πρέπει να κάνουμε πέντε λάθη. Αν δεν θέλετε να κάνω λάθη, να μην κάνω τίποτα. Προτιμούμε να μετανιώσουμε για λάθη μας, παρά γι’ αυτά που δειλιάσαμε να κάνουμε. Με τον κ. Βασιλακόπουλο θα ξανασυναντηθώ, θα πάρω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ ως εμπειρία και γνώση. Αυτό είναι κομμάτι της περιουσίας του».

Για την Εθνική Γυναικών και τον προπονητή: «Σύμβουλος για την ανάπτυξη του αθλήματος είναι ο κ. Δικαιουλάκος. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους αρμόδιους, θα έρθουν ως προτάσεις στο ΔΣ και θα σας το πούμε».

Για τα παιδικά πρωταθλήματα: «Τα παιδιά πια δεν παίζουν πολλούς αγώνες. Όχι μόνο στα νησιά, αλλά και στις κορασίδες και τις νεάνιδες. Σε κάποιες πόλεις δεν υπάρχει τίποτα και όλοι ξέρουμε γιατί λειτουργεί έτσι. Η ομοσπονδία ήταν απούσα. Θα πάμε σε πλήρη αναδόμηση. Τα παιδιά πρέπει να δίνουν αγώνες. Τα μίνι παίζουν έξι αγώνες όλη τη χρονιά! Δεν ντρεπόμαστε λίγο! Αυτό δεν είναι αναπτυξιακό. Είμαι έξαλλος με αυτά που γίνονται και που κανένας δεν παρενέβη σε αυτά που γίνονται. Ας μη βγάλουμε ποτέ αθλητές. Ανθρώπους στην κοινωνία θα βγάλουμε; Πού είναι η λέξη σεβασμός; Δεν είναι μόνο ο αριθμός, αλλά και η ποιότητα αυτού που κάνουμε. Η ομοσπονδία θε ελέγχει και θα πιστοποιεί. Δεν μπορεί ο καθένας να έχει μια ομοσπονδία. Ο προπονητής είναι παιδαγωγός. Έχει ελέγξει ποτέ η ομοσπονδία αν ο προπονητής σε μια ακαδημία είναι παιδαγωγός; Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε.

Θα πρέπει τα παιδιά να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο, με κόστος της ομοσπονδίας. Κάθε παράγοντας δίνει σε μας κάτι πολύτιμο, το χρόνο του. Η περιουσία της ομοσπονδίας είναι οι παράγοντες που αφιερώνουν το χρόνο τους. Θα κινηθούμε βάσει αξιών και αρχών. Έπαιξα κι εγώ μπάσκετ. Δεν μου φαίνεται, αλλά έπαιξα. Δεν ήμουν σπουδαίος αθλητής, της πλάκας ήμουν, αλλά αγάπησα τόσο το μπάσκετ που σήμερα είμαι εδώ. Οι ακαδημίες θα αναδείξουν όχι μόνο τους επόμενους παίκτες, αλλά τους επόμενους προπονητές, τους επόμενους παράγοντες, τους επόμενους διαιτητές, τους επόμενους φιλάθλους, που δεν θα είναι χούλιγκαν. Αυτό έχουμε ανάγκη».

Για ΚΕΔ κι αν θα είναι έμμισθες ή όχι οι θέσεις: «Έχουμε ξεχωρίσει στην οργάνωση της ομοσπονδίας το διοικητικό από το operations. Όσοι είναι στη διοίκηση δεν παίρνουν λεφτά, παρά μόνο κάποια οδοιπορικά. Εγώ δεν είχα μισθό στον Προμηθέα, πώς μπορώ να έχω τώρα; Οι αιρετοί δεν έχουν έσοδα καθόλου. Όλοι οι εργαζόμενοι, το operations, είναι έμμισθοι. Έτσι και στην ΚΕΔ. Η εθελοντική εργασία είναι απαράδεκτη. Η διοίκηση θα πρέπει να τους ελέγχει, να υπάρχει ανάληψη ευθυνών. Αυτός που είναι στη διοίκηση βάζει τους στόχους και οι εργαζόμενοι το υλοποιούν, αλλά ελέγχονται και κρίνονται. Εννοείται πως όσοι είναι έμμισθοι θα κρίνονται. Εμπλοκή δεν θα υπάρχει με τη διαιτησία. Όλοι μας θα κρινόμαστε. Αν η Basket League θέλει επαγγελματική διαιτησία πρέπει να το ζητήσει και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Αν το ζητήσει, να το κουβεντιάσουμε».

Για το κόστος της αυτόματης λειτουργίας live streaming στα κλειστά: «Δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά είναι το μέλλον. Αν δεν αναλάβουν το κόστος τα γυμναστήρια, θα το αναλάβει η ΕΟΚ. Δεν είναι υψηλό το κόστος και θα είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο. Πιστεύω πως μπορεί να υλοποιηθεί σε τρία χρόνια. Η κοινωνία προχωρά μπροστά και δεν πρέπει να μείνουμε πίσω. Αν ο κόσμος πληρώνει μια πολύ μικρή συμμετοχή οι ομάδες θα έχουν έσοδα».

Για τις 4 ξένες στην Α1 Γυναικών: «Δεν είναι ελληνικό μπάσκετ αυτό, ούτε οι έξι ξένοι που έρχονται στην Basket League και άλλοι έξι που αλλάζουν. Δεν συμφωνώ με τον αριθμό αυτό, αλλά πρέπει να φτιάξουμε αθλητές και αθλήτριες. Τόσα χρόνια αυτή η διαδικασία μάς δημιουργούσε τεράστιο κενό. Πρέπει να έχουμε Έλληνες αθλητές υψηλού επιπέδου. Φταίει ότι δεν βγάζουμε Έλληνες παίκτες. Δεν υπάρχει κανένα παραγωγικό μοντέλο. Τα τελευταία δέκα χρόνια προχωράμε με αναθυμιάσεις. Πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο ξανά και οι επόμενες διοικήσεις να πατήσουν πάνω στο έργο μας».

Για τον στοιχηματισμό στο ερασιτεχνικό μπάσκετ: «Για τέτοια φαινόμενα θα είμαι αμείλικτος και δεν θα έχω καμία περιστροφή. Υπάρχουν εισαγγελείς. Ας κάτσουν στην καρέκλα να δούνε πώς είναι».

Για τα έσοδα: «Φέτος είχαμε έσοδα 3,4 εκατ. ευρώ και τα έξοδα ήταν πιο πάνω από ό,τι έπρεπε. Γίνεται ήδη νοικοκύρεμα. Έχουμε κάνει κάποια μελέτη για τα έσοδα που θα έρθουν από τη φορολόγηση του στοιχήματος και κάποιους χορηγούς, θα υπάρχουν τα απαιτούμενα έσοδα. Οι τουλάχιστον παράτυπες συμβάσεις που υπογράφτηκαν με έναν παράτυπο τρόπο δεν πρόκειται να συνεχιστούν».

Για τις οφειλές σε ΟΑΚΑ: «Οι οφειλές στο ΟΑΚΑ είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Είμαστε εδώ για να το ρυθμίσουμε και να το αντιμετωπίσουμε. Θα βρούμε την καλύτερη λύση. Θα είμαστε 100% νόμιμοι και υπεύθυνοι έναντι όλων. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι οι προηγούμενες συμφωνίες να μου έχουν δεμένα τα χέρια. Η εντολή που έλαβα ήταν άλλη. Αν ήθελαν να είναι δεμένα τα χέρια κάποιου, δεν θα επέλεγαν εμένα».

Για την ΚΕΔ: «Όλοι γνωρίζετε ποιος είναι ο κ. Χριστοδούλου, ο κ. Πιτσίλκας, ο κ. Μουζάκης και ο κ. Μπήτης, τόσο διαιτητικά, όσο και ως ήθος. Είμαι περήφανος για αυτές τις επιλογές. Η διαιτησία είναι και θέμα διαδικασίας. Επιτρέπεται να μην γνωρίζουν οι ομάδες τη βαθμολόγηση των διαιτητών; Ισονομία, αξιοκρατία και διαφάνεια».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είχαμε επαφή, βρεθήκαμε και επικοινωνήσαμε. Είναι fan της Εθνικής, πιο fan από όλους μας. Είναι γεννημένος νικητής και η Εθνική ομάδα που θα γίνει θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που θα είμαστε περήφανοι γι’ αυτή. Είναι ενθουσιασμένος με τη συνολική εξέλιξη. Φανταστείτε ότι βγήκε MVP και πήρε πρωτάθλημα, αλλά δεν πέρασε καν από την ομοσπονδία. Αυτό λέει πολλά, σε πολλά επίπεδα. Είναι ταπεινός, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις τόσο ψηλά και να μείνεις ταπεινός. Η προσωπικότητά του είναι που τον ξεχωρίζει. Μας κάνει περήφανους που γυρίζει παντού με την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση. Κάποτε ήταν ο Γκάλης που μας ενέπνευσε όλους. Το είπε χθες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ότι ο Γκάλης έδωσε τη σκυτάλη στον Σπανούλη κι αυτός σε εκείνον. Ο Γιάννης είναι φάρος και ο φάρος στις ζωές μας είναι ένας».

Για το αν θα αξιοποιηθούν Γκάλης και Γιαννάκης: «Είχα επικοινωνία με τον Νίκο Γκάλη και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η ομοσπονδία ενώνει και είναι ανοιχτή σε φάρους. Και θα χαρούμε πολύ αν όλοι αυτοί οι φάροι μαζί ανοίξουν ταυτόχρονα».
Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθήστε το aek365 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Ακολουθήστε το aek365 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ