Οπως όλος ο κόσμος έτσι και ο Ντέμης Νικολαϊδης εξέφρασε την απορία του για το πώς μέτρησε το πρώτο γκολ του ΟΦΗ και δεν καταλογίστηκε φάουλ πάνω στον Βράνιες. Ο Ντέμης στην εκπομπή του, Monday Football Club, ανέλυσε το ματς του Ηρακλείου, μίλησε για την εικόνα της ΑΕΚ και αναφέρθηκε στα λάθη διαιτητή και VAR.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης για το ΟΦΗ - ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς νέους παίκτες, κάτι που φαίνεται από το σκοράρισμα, έχει ήδη βάλει 6 γκολ, όμως χρειάζεται χρόνο για να δέσει ως ομάδα, ειδικά στην άμυνα. Και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό θα μπορούσε να δεχθεί γκολ, αλλά είναι κάτι πολύ λογικό.
Η ομάδα χρειάζεται χρόνο και για τα δεδομένα που υπάρχουν δεν περίμενα να παίξει τόσο καλά», σχολίασε αρχικά.
Στη συνέχεια έγινε λόγος για τη διαιτησία με το Ντέμη να μην καταλογίζει ευθύνη στο διαιτητή για τις αποφάσεις που πήρε στις περιπτώσεις του Χατζισαφί και του Λιβάι Γκαρσία. «Δεν μπορώ να πω κάτι στο διαιτητή για την κόκκινη, τον απωθεί. Αλλά γενικότερα δεν θα στεκόμουν σε καμία από τις δύο φάσεις για τις αποφάσεις που πήρε ο διαιτητής».
Για το 1-3 του ΟΦΗ: «Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος. Ας πούμε ότι ο διαιτητής δεν φταίει κι ας βρίσκεται μπροστά στη φάση. Υπάρχει VAR, που λειτουργεί για την προστασία των διαιτητών. Δεν γίνεται να μη δεις αυτό το φάουλ. Υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ. Τον σπρώχνει με τα δύο χέρια, μου κάνει εντύπωση πως δεν το είδαν. Για μένα αυτή η φάση είναι καθοριστική».
Για το 3-3 κι αν υπάρχει οφσάιντ στον Ντουρμισάι: «Για να μην έβγαλαν καν γραμμή, το πήρε πάνω του το VAR και θεωρούν πως δεν επηρεάζει τη φάση ο Ντουρμισάι, ο οποίος είναι ξεκάθαρα οφσάιντ. Αν δεν ήταν σίγουροι θα μπορούσαν να είχαν φωνάξει το διαιτητή να το δει. Εγώ λέω ότι μπορεί να επηρεάζει και λίγο, αλλά αυτό που στέκομαι είναι το φάουλ στο Βράνιες στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ».
Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Νικολαϊδης πατώντας ΕΔΩ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Καποτε για αυτες τις φασεις Ντεμη εγινες ινδαλμα γιατι δεν σου σρεσαν..Δεν σου αρεσε να σε κλεβει ο καθε Αγγελακης Μπριακος Κασναφερης Παπαχιτζιος Παπουτσελης Δημητροπουλος Ποντικης Τσαγκαρακης Χελης και ποσοι ακομα..Τι εγινε ξαφνικα???Με γριφους μιλας..Δεν μπορεις να εισαι καλοπροαιρετος οταν κακοπροαιρετα τοσα χρονια σε εκλεβαν!!
Τι είπε;;; μπορεί να επηρεάζει λίγο ο Ντουρμισαι;;; πλάκα μας κάνει;; αν δεν επηρεάζει αυτός τότε ποιος;;; Βασικά χάρη στην εμπλοκή του στην φάση γίνεται ότι γίνεται θα μας τρελάνεις τελείως ρε Ντεμη;; Αν δεν είναι συμμετοχή στην φάση αυτό τότε ποιο είναι;;; Εγώ δεν γνώριζα σίγουρα ότι το 17 είναι εκτεθημενος αλλά αφού λέτε ότι όντως ήταν άρα η ποιο καθοριστική φάση είναι αυτή και μετά το 3-1 που λέει ο Ντέμης... Αυτή η φάση δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρχε δόλος... Άρα έχουμε 2 άκυρα γκολ μια... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αποβολή και μια αποβολή αντιπάλου που δεν εξεταστηκε... Και αναρωτιόμαστε ακόμη αν ο Σκουλας είχε δόλο ή όχι.. Τέτοιο χειρουργείο και με βαρ δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και τα ΜΜΕ το έχουν υποβαθμίσει ότι εντάξει δεν έγινε και τίποτα τρομερό... Θυμάμαι για ένα πεναλτυ στην Ξάνθη και ένα οφσάιντ στο Βόλο οι γαβροι είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο για μήνες... Και εμείς οι αγαθιαριδες τα βάζουμε με τον Μιλόγιεβιτς και τον Μανταλο(ειδικά με τον Πέτρο η εμμονή μερικών είναι τρομερη γιατί στο ματς αυτό ήταν πολύ καλός)
Ακριβώς Mike 1965, αυτό έγραψα και εγώ προχθες για τον Μάνταλο, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι για όσο έπαιξε!
Συμφωνώ και στα υπόλοιπα.
Φίλε Referee21 σ´ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Εξαιρετικό, αντικειμενικό και ορθώς διατυπωμένο. Τόσο σε ότι αφορά τις φάσεις όσο και σε ότι αφορά τον «δικό μας» Ντέμη. Με κάλυψες πλήρως.
Συμφωνώ γενικά με τα σχόλια του Ντέμη. Αλλά πέρα από τη διαιτησία ποιος κανονικός προπονητής θα έχανε το ματς αυτό;
Ντέμη ήσουν η σημαία της ΑΕΚ! Αναλογίσου πόσα σου έκλεψαν όταν έπαιζες και φέρσου σαν σημαία!!! Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν από τους κλέφτες, γίνε ο Ντέμης που λατρέψαμε όλοι, γίνε ο ΝΤΕΜΗΣ!!!!!
Κυριε αντικειμενικέ ποτε θα καταδικάσετε την είσοδο του πιστολέρο στην τούμπα την 20ετια της παράγκας και τα παραρτήματα τύπου οφη του μπαοκ;
Ζήτω η ΑΕΚ
Ζήτω ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Ευτυχώς γλιτώσαμε απο προέδρους σαν εσενα…
και για το 3ο γκολ μίλησε ο Ντέμης...οτι δεν νομίζω ότι δεν επηρρεάζει τη φάση ο παίχτης που είναι οφσαιτ! γενικά βλέποντας χθες την εκπομπή του ..σκέφτηκα αφου ο Ντέμης που φοβαται να πει κάτι καλό για την ΑΕΚ (εννοω κριτικη στη διατησία) για να μην κατηγορηθεί οτι δεν είναι αντικειμενικός είπε ότι τα 2 απο τα 3 γκολ δεν επρεπε να μετρήσουν....φαντάσου!!!
Ο Ντέμης λέει πάντα αυτό που πιστεύει φίλε. Άσχετα αν μας αρέσει ή όχι... Άσχετα αν έχει δίκιο ή όχι...
Και εγώ διαφωνώ μαζί του ότι είναι κόκκινη στον Garcia ,ή τουλάχιστον αν είναι κόκκινη στον Garcia είναι και για τον παίχτη του ΟΦΗ , αλλά τι να κάνουμε τώρα?? Αλλιώς τα βλέπω εγώ αλλιώς ο Ντέμης. Και εγώ θα ήθελα να πει ότι ο Ντουρμισαι επηρεάζει πολύ την φάση και όχι λίγο όπως είπε αλλα ok. Έτσι το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ βλέπει... Είναι καθαρά η δική του άποψη...
Όταν όλα τελειώνουν και μένει μόνο η ένδοξη ιστορία δεν είναι απαραίτητο να «χτίζουμε» κάτι για να σταθούμε και να συνεχίσουμε στον χώρο φίλε Ντέμη.
» όταν δεν έχουν αντικειμενικές βάσεις γυρνάνε μπούμερανγκ σε όσους θελημενα η άθελα τις χρησιμοποιούν.
” της κρίσης σου αλλοιώνει αυτό που είδαμε η δεν είδαμε αν θέλεις.
» που εκ των πραγματων ( ήσουν σημαία της ΑΕΚ και μάλιστα μεταξένια ) μπορεί να αμφισβητήσει ένας αδαής, κακοπροαίρετος, η πνευματικά καθυστερημένος αναγνώστης.
Η μεγαλοψυχία και η «αντικειμενικότητα
Μιλάμε για διαιτητικό όργιο ακόμα και στην φάση του Γκαρσια όπου είναι ασαφές - και προφανές το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ θέατρο του παίκτη του ΟΦΗ- για το βίαιο η επικίνδυνο της απώθησης του από τον Γκαρσια.
Ο παίχτης του ΟΦΗ πέφτει θεατρικά κάτω και μια κρατάει το κεφάλι του στο μέτωπο, μια το πρόσωπο του και κάποιες στιγμές και τον λαιμό του, νομίζω ότι τα συμπεράσματα ακόμα και γι’ αυτήν την άστοχη (από πλευράς σκοπιμότητας) ενέργεια είναι πασιφανή, και η “αντικειμενικότητα
Περισσότερα γιαυτο τώρα συνολικά.
Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής τώρα να κάνει εσκεμμένο φάουλ σε έναν αντίπαλο του για να κόψει μια επίθεση θυσιάζοντας την μη άνεση της συνέχειας του παιχνιδιού του αφού θα δεχθεί κάρτα για ΕΣΚΕΜΕΝΟ και μόνο εσκεμενο φάουλ , όχι όμως για αντιαθλητικό φαουλ,
Μπορεί δηλαδή να τον τραβάει από την μπλούζα, το χέρι, τα ρούχα για να τον σταματήσει η να τον ανατρέψει με σπρώξιμο η αυτό που λέμε τρικλοποδιά, τότε ΝΑΙ θα πάρει κίτρινη για εσκεμενο μη αντιαθλητικό η επικίνδυνο φαουλ.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως φίλε Ντέμη τι έχουμε, έχουμε φάση παράβασης διαρκείας και αρχικά συμβαίνει αυτό που περιέγραψα για τον ορισμό της κίτρινης κάρτας, επειδή όμως αυτό δεν κατέστη αρκετό να σταματήσει τον επιτιθέμενο, ο αμυνόμενος προχώρησε σε αντιαθλητική παράβαση ανεβαίνοντας κυριολεκτικά πανω στον αντίπαλο του κάνοντας μάλιστα και κεφαλοκλειδωμα στην προσπάθεια του να τον σταματήσει και αυτό ειναι απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.
Για να σε βοηθήσω, όταν εσκεμανα βάλεις μια απλη τρικλοποδιά και ανατρέψεις αντίπαλο σου σε ανάλογη φάση ειναι κίτρινη όταν του «πάρεις τα πόδια» γίνεις δηλαδή πιο βίαιος ειναι κόκκινη !
Τώρα η απώθηση του αντιπάλου από τον Γκαρσια ειναι μη βίαιη και ανάλογη αυτής που δέχθηκε από πίσω ο Γκαρσια από παίκτη του ΟΦΗ πουθενά δεν φαίνεται χτύπημα η επικίνδυνη απώθηση επι του λαιμού του αντιπάλου παίχτη.
Δεν χρειάζεται να δεις την δικαίωση των όσων λέω αύριο μεθαύριο σε αγώνες του εξωτερικού η ακόμα του ΠΑΟΚ και του ΟΣΦΠ όπου θα εφαρμοστούν αυτά που λέω, χρειάζεται απλά να κανεις την νέα δουλειά σου χωρίς να ειναι αυτοσκοπός να πετάξεις από πάνω σου την αλήθεια για να κερδίσεις σαν κριτής την «αντικειμενικότητα
Πρέπει να διαλέξεις το ορθό σε αυτό που διάλεξες να κανεις και επειδή έχεις ξανά τοποθετηθεί μη ήξεις αφήξεις σε ζητήματα της ΑΕΚ στις διενέξεις της με τον ΠΑΟΚ σε…προστατεύω, νομίζω ότι έχεις το ήθος, την διορατικότητα και την όρεξη να γίνεις αναλυτής στα περί του ποδόσφαιρου, ανάλογος μάλιστα της ποδοσφαιρικής σου αξίας (θέλεις δουλειά στο κομμάτι της γνώσης των ποδοσφαιρικών κανονισμών παιδειας) μην κολλάς στην ιστορία που σε κατατάσσει στο αυτός ειναι ΑΕΚ γιατί οι λεκτικές ακροβασίες και τα μεσοβέζικα μόνο ζημιά θα κάνουν σε αυτό το ενδιαφέρον που θέλεις να κανεις, έτσι και αλλιώς ο δρόμος σου θα ειναι περισσότερο δύσκολος από έναν κριτικό- σχολιογράφο no name και η όπως λειτουργείς κινδυνεύεις να χάσεις και την δεδομένα δίκη σου πλευρά.
ΥΓ. Μπορεί να ήσουν θεός - ηθικά και τεχνικά- ποδοσφαιρικά αλλά και εγώ υπήρξα διαιτητής, όχι ανάλογου επιπέδου αλλά ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟΥ για να ξέρω πρωτίστως την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των κανονισμών και να μπορώ να κρίνω, αμφισβητώντας τους καθηγητές συναδέλφους μου που αναγκαστικά ανάλογα την «υπηρεσιακή έδρα τους» εξυπηρετούν σκοπιμότητες, ένας φανατικός οπαδός σου όταν ησουν ποδοσφαιριστής και στην αρχική πορεία σου ως πρόεδρος !
Οταν ο Βιερινια αποκαλουσε κλεφτες του παιχτες μας και κατα συνεπεια και το σωματειο που υπηρετησες και υποστηριζεις, ησουν και τοτε καλοπροαιρετος ή ησουν μονο υπαλληλος?
Πως γίνεται να μην επηρεάζει τη φάση από τη στιγμή που βρίσκεται μπροστά από τον τερματοφύλακα και του κλείνει το οπτικό πεδίο;;; Είχαν παρθεί ξεκάθαρες εντολές πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας...
Είναι εξοργιστικό. Δεν είναι μία φάση ή δύο ή τρεις. Ο διαιτητής παρέα με το βαρ ήθελαν να κοπούν βαθμοί. Ζορίστηκαν τόσο πολύ όμως από την κυριαρχία και το σκορ που έγινε κανονικό σφάξιμο, όχι με το βαμβάκι.
Καλά αν είχαν περισσότερα λεπτά, δεν ξέρω τι άλλο θα βλέπαμε απ' αυτά τα κοράκια..
Να σου θυμησω οταν επαιζες στην Κρητη οι Σκεντζοι και οι Αδαμοι το χαμηλοτερο τακλιν που σου εκαναν ηταν στον λαρυγγα. Εσυ ειχες παρει κιτρινη απο το 20 γιατι τολμησες να διαμαρτυρηθεις στα κορακια της εποχης και τα δρεπανηφορα την επαιρναν μετα το 80. Αλλα καλοπροαιρετος ησουν σαν παιχτης και σαν προεδρος, γι΄αυτο δεν προλαβαιναμε να παιρνουμε τα πρωταθληματα. Οταν εχεις να κανεις με υποκοσμο δεν πρεπει να το παιζεις υπερανω...
Ναι ρε Ντέμη μισό λεπτό. Άντε να καταλάβω την κόκκινη του Γκαρσία ότι οκ την δίνεις. Τον σπρώχνει από τον λαιμό ναι πες μπορεί να δοθεί. Η κόκκινη στη φάση του Χατζισαφί όμως είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της κόκκινης. Τι λέμε τώρα; Κλωτσιά στη μούρη του ρίχνει. Έχεις παίξει μπάλα και λες ότι το πόδι του φτάνει εκεί απλά πέφτοντας; Όχι ρε φίλε μην το ξεφτιλίσουμε. Για μένα αυτή η φάση και το επιθετικό φάουλ στο Βράνιες είναι αυτά που εστιάζουμε. Είναι ΓΕΛΟΙΕΣ αποφάσεις. Υπάρχει βίντεο πλέον. Τι... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ακριβώς χάνει ο διαιτητής;
θα διαφωνησω.. στη φάση του Χατζισαφι δεν φαίνεται ξεκαθαρα αν το κάνει επίτηδες ή όχι.. μπορεί και να κοίταγε αλλού ο παίχτης του ΟΦΗ..
αλλά στη φάση του Λιβαι, δεν νοείται να πήρε κόκκινη μόνο ο Λιβαι.. σίγουρα θα έπρεπε να πάρει κόκκινη ο Νεiρα που έσπρωξε πρώτος (και ήταν εκτός φάσης).. ενώ αυτό που έκανε ο Λάμπρου ναι μεν ήταν στο παιχνίδι μέσα, αλλά ήταν στο όριο για κόκκινη και αυτό..
Ρε αδελφέ οκ δεκτή η οποιαδήποτε γνώμη αλίμονο αλλά είναι δυνατόν να πέφτει κάποιος κάτω και να κλωτσάει τον αέρα; Μην τρελαθούμε! Για μένα ειναι ο ορισμός της κόκκινης. Και άντε να πεις ας μην δυναμιτίσω το παιχνίδι από τόσο νωρίς ε σίγουρα μετά δεν δίνεις και την κόκκινη στον Γκαρσία. Συμφωνώ όμως στο ότι το τράβηγμα του Λάμπρου και η μπούκα του Νέιρα θα έπρεπε να εκτιμηθούν περισσότερο από τον καραγκ'ζη. Όχι ότι είναι κόκκινες αλλά στο ότι είναι λογικό να αντέδρασε έτσι ο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ δικός μας.
ΟΧΙ Ντέμη,δεν πρέπει να είσαι καλοπροαίρετος,ειδικά εσύ που δεν έζησες όσα άξιζες λόγω της χούντας.Να μιλάς έξω από τα δόντια,να λες αυτά που βλέπεις,είσαι ο Ντέμης, Νικολαίδης,αν το έχεις ξεχάσει να σου στείλουμε όλοι τις αφίσες που κρεμόντουσαν πάνω από τα κρεβάτια μας να γεμίσεις το στούντιο που μιλάς και όλα τα διπλανά μαζί.Πάρε παράδειγμα από τον Ηλία,μαζί τα περάσατε όλα,εκείνος ακόμα και σήμερα δεν μασάει τα λόγια του για να είναι αρεστός,όταν σε κλέβουν δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χαιδεύεις,αντιδράς.
Μόνο η Γκαρσία έσπρωξε; Οι άλλοι δύο του ΟΦΗ τι κάνανε; Τον χαϊδεύανε; Πως μπορεί να δέχεται κόκκινη μόνο αυτός που τρώει το ξύλο και όχι αυτός που του κάνει κεφαλοκλείδωμα για 30 μέτρα και αυτός που τον χτυπάει από πίσω; Η κλωτσιά που έφαγε στην μάπα ο Χατζισαφί ΟΚ; Δεν είναι κόκκινη; Στο τρίτο γκολ επηρεάζει λίγο ο Ντουρμισάι; Που συμμετέχει ενεργά σε όλη την φάση; Πλάκα μας κάνεις και συ ρε Ντέμη; Κάτσε με τις καλές σου προαιρέσεις. Σου (μας) κλέψανε 2 πρωταθλήματα και ακόμα δηλώνεις... ΣΥΝΕΧΕΙΑ καλοπροαίρετος... Καληνύχτα.
«Θέλω να είμαι καλοπροαίρετος»
όχι, να μην είσαι Ντέμη.
Δεν έγινε μόνο μια φάση εις βάρος της ΑΕΚ αλλά πάρα πολλές.
Τι άλλο θα μπορούσε να πει ο Ντεμαρος ;; Με τέτοιες και χειρότερες διαιτησίες έπαιξε σε όλη την τεράστια καριέρα του.Δν τον άφησαν ποτέ να πάρει αυτά που άξιζε.
Ντέμη να ταν μόνο αυτό... και οι τυφλοί είδαν τι ομαδάρα πάει να φτιαχτεί προχθές!! Απλά είπανε να επιστρατεύσουν τα βαριά μέσα, γιατί στα ίσα δεν...