Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Πολύ αξιόπιστες πληροφορίες» για επικείμενη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για μια τέτοια επίθεση


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έντονη είναι η ανησυχία για μια ενδεχόμενη επίθεση κατά των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προσπαθώντας να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν. Μάλιστα, ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Τζέιμς Χίπι, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για μια τέτοια επίθεση από ενόπλους.

Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Ο Χίπι επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες για πιθανή επίθεση αυτοκτονίας από μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ πιο αξιόπιστες».

«Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι' αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Foreign Office, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

«Νομίζω ότι υπάρχει διάθεση ανάμεσα σε πολλούς που περιμένουν στη σειρά να διακινδυνεύσουν, αλλά η πληροφορία γι' αυτή την απειλή είναι πράγματι πολύ αξιόπιστη. Πραγματικά επίκειται», είπε.

Ο υπουργός είπε ότι οι δυτικές χώρες βασίζονται στους Ταλιμπάν για την ασφάλεια εκτός του αεροδρομίου και ότι, παρά τις προειδοποιήσεις, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που παραμένει εκεί.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η απειλή είναι σοβαρή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε όσους βρίσκονται εκεί. Υπάρχει κάθε πιθανότητα, καθώς έρχονται νέες πληροφορίες, να μπορέσουμε να αλλάξουμε την οδηγία και να διεκπεραιώσουμε εκ νέου τις ροές των ανθρώπων, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση γι' αυτό».

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ κάλεσε με επείγουσα ειδοποίησή της τους πολίτες των ΗΠΑ να μην πηγαίνουν στο διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της αφγανικής πρωτεύουσας επί του παρόντος.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, η Μαρίζ Πέιν, τόνισε πως υπάρχει «συνεχιζόμενη και πολύ σοβαρή απειλή» να διαπραχθεί «τρομοκρατική επίθεση» στο αεροδρόμιο και κάλεσε τους πολίτες της χώρας και όσους έχουν λάβει αυστραλιανή βίζα να απομακρυνθούν αμέσως.

Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται έξι ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, άρα και η επιχείρηση εκκένωσης των ξένων υπηκόων και Αφγανών οι οποίοι διατρέχουν «κίνδυνο» — που οι Ταλιμπάν δεσμεύονται πως θα επιτρέψουν να φύγουν, όπως διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ο αμερικανός ΥΠΕΞ, ο Άντονι Μπλίνκεν.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ