Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sport24 και τον συνάδελφο Αλέξανδρο Ξενικάκη, έδωσε ο Γιάννης Ανέστης. Ο Έλληνας γκολκίπερ, που αγωνίζεται στην Γκέντεμποργκ, μίλησε για τον μέλλον του ενώ αναφέρθηκε και στον ελληνικό πρωτάθλημα.
«Η προηγούμενη σεζόν στο πρωτάθλημα δεν πήγε τόσο καλά, ευτυχώς πήραμε το κύπελλο μέσω του οποίου παίξαμε στην Ευρώπη. Η κορυφαία στιγμή για εμένα ήταν ο ημιτελικός κόντρα στην Ελφσμποργκ στον οποίο έπιασα και πέναλτι στο 87ο λεπτό. Έδωσα στην ομάδα μου την ευκαιρία να αγωνιστεί στο τελικό. Μακάρι στο μέλλον να έρθουν κιόλας τέτοιες στιγμές» τόνισε αρχικά.
Ο Ανέστης αναφέρθηκε και στο Γιάκομπ Γιόχανσον που αναγκάστηκε λόγω τραυματισμών να αποσυρθεί στα 31 του. «Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος αλλά και ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ένα «παγοθραυστικό» όπως λέγαμε στην ΑΕΚ. Με βοήθησε να έρθω εδώ στην Γκέτεμποργκ. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια στους υπεύθυνους της ομάδας. Είναι δυσάρεστο πως σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Περάσαμε πολλά μαζί. Πολλές αποτυχίες αλλά και πολλές επιτυχίες. Θα μας λείψει γιατί είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Μακάρι να παραμείνει δίπλα στο ποδόσφαιρο από μία άλλη θέση ώστε να βοηθήσει περισσότερο κόσμο» ανέφερε.
Αναφερόμενος στο μέλλον και τους στόχους του τόνισε: «Πρώτος μου στόχος είναι να παραμείνω στο εξωτερικό. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Θα συνεχίσω να δουλεύω καθημερινά και να βελτιώνομαι ως άνθρωπος και ως αθλητής. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Γιατί εδώ ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο περισσότερο και είμαι καλά με την οικογένειά μου/ Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρα. Θα ήθελα και εγώ να αγωνιστώ σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα και σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα. Όχι ότι η Γκέτεμποργκ δεν είναι ιστορική και μεγάλη ομάδα αλλά η παρουσία μου σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα θα ήταν και ένα μεγαλύτερο κίνητρο για εμένα και για την καριέρα μου. Αν ήμουν μικρότερος θα σου έλεγα πως θα ήθελα να αγωνιστώ στην Premier League. Όχι ότι με πήραν τα χρόνια αλλά είναι πιο δύσκολα αυτή τη στιγμή. Νομίζω πως η Bundesliga είναι ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Ακόμα και να μην γίνει αυτό ωστόσο, αν καταφέρουμε και τα βρούμε με την Γκέτεμποργκ και μείνουμε ικανοποιημένοι και εγώ και η ομάδα, γιατί όχι να μην παραμείνω και τα επόμενα χρόνια. Στο εξωτερικό εγώ προσωπικά νιώθω σαν να έχω βρει την υγειά μου. Ευχαριστιέμαι κάθε μέρα που πηγαίνω στην προπόνηση. Ευχαριστιέμαι να πηγαίνω στο γήπεδο και να αγωνίζομαι με την ομάδα μου. Υπάρχει βέβαια πίεση όπως υπάρχει και στην Ελλάδα. Αλλά εδώ είναι διαφορετικού είδους πίεση. Όλοι θέλουν τη νίκη, αλλά όταν βλέπουν πως δίνεις το 100% στο γήπεδο, τότε τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος είναι ευχαριστημένοι. Στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχει πίεση πως πρέπει να κερδίζεις είτε παίζεις κόντρα στην μεγαλύτερη είτε κόντρα στην μικρότερη ομάδα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Δεν μπορείς να κερδίζεις μόνο με την φανέλα. Πρέπει να προσπαθείς πάντα και όσο δίνεις το 100%, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρεις και να κερδίσεις τίτλους».
Ο Ανέστης υποστήριξε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει υπομονή. «Στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο πολύ υπομονή. Δηλαδή ένας τερματοφύλακας ή ένας ποδοσφαιριστής αν κάνει λάθος τον κολλάμε στον τοίχο και τον καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες του. Εδώ στη Σουηδία όπως και υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού, υπάρχει υπομονή, υπάρχει πίστη στον ποδοσφαιριστή. Και λάθος να κάνεις αυτό αντιμετωπίζεται ως ανθρώπινο και συνεχίζουν να σε πιστεύουν γιατί βλέπουν ότι προσπαθείς κι εσύ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή μετά τις ήττες. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Βεβαίως η νίκη είναι ο βασικότερος στόχος, αλλά είναι επίσης σημαντικό, όλη η ομάδα να προσπαθεί και να τα δίνει όλα. Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο το λάθος ενός τερματοφύλακα συνήθως τιμωρείται και στη χώρα μας η κριτική που το ακολουθεί στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα σκληρή: "Στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας που έχουν μεγαλύτερη πίεση πάντα η θέση του τερματοφύλακα και η κριτική που του ασκείται είναι ιδιαίτερη. Είναι και η παιδεία μας έτσι. Έχουμε μάθει να τα κάνουμε όλα σωστά και δεν δεχόμαστε ένα λάθος».
Κάπου εκεί αναφέρθηκε και στην ΑΕΚ: «Θα σου μιλήσω για την ΑΕΚ για παράδειγμα. Όταν ήμουν στην ομάδα όλα τα παιδιά προσπαθούσαν πάντα για το καλύτερο και ήθελαν το καλό της ομάδας. Το λάθος είναι ανθρώπινο και θα γίνει. Αυτός που κάνει λάθη είναι εκείνος που δουλεύει. Αν δε δουλεύεις δεν πρόκειται να κάνεις λάθος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να δουλεύεις και να βελτιώνεσαι μέσα από τα λάθη σου. Μαθαίνεις γίνεσαι πιο έμπειρος και μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου. Ως επαγγελματίας δεν πρέπει να σκέφτεσαι τι ακούγεται έξω από το γήπεδο. Πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος μέσα σε αυτό. Όμως είσαι κι εσύ άνθρωπος και κάποια στιγμή μπορεί να σε επηρεάσει κάτι που θα ακουστεί για σένα. Δεν είναι τόσο εύκολο να διαχειριστείς όλη αυτή την πίεση. Εγώ μπορούσα να το διαχειριστώ, μετά από κάποια λάθη που έκανα στην ΑΕΚ. Που δε νομίζω πως ήταν και πολλά και δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι τα θυμούνται τόσο έντονα και δε θυμούνται τα καλά που πετύχαμε όσο ήμουνα εγώ εκεί. Μέσα από τη δουλειά και μέσα από την πίστη που δείχνουμε σε κάθε αθλητή θα βελτιωθεί και το ποδόσφαιρο στη χώρα μας».
Μιλώντας για την Ένωση του παρόντος ανέφερε: «Προσπαθώ να παρακολουθώ. Νομίζω πως το βασικό πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι πως δεν κράτησε τον κορμό της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Επηρεάστηκε η χημεία της επόμενης σεζόν. Ήρθαν καινούριοι παίκτες και ήταν δύσκολο όλοι αυτοί να δεθούν τόσο γρήγορα. Υπήρξαν και αλλαγές προπονητών κάτι που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Με τις επιλογές που βλέπω να γίνονται την φετινή χρονιά και με την καθημερινή δουλειά νομίζω πως έχει πλέον τις βάσεις για να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός είναι και φέτος το φαβορί. Αν όμως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δουλέψουν καλά στην προετοιμασία και δεν χάσουν βαθμούς στα θεωρούμενα ως βατά ματς, τότε θα είναι κοντά στο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Και ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και προσπαθεί και εκείνη να είναι κοντά».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Για αρκετά μπορεί να μην συμφωνώ απόλυτα αλλά το ότι η ομάδα του πρωταθλήματος δεν κράτησε τον κορμό της είναι μεγάλη αλήθεια.
πολλα γινανε ο ολυμπιακος απο την εποχη που επεφτε η ΑΕΚΑΡΑ μας απο τοτε ξεκινησε να πεφτει και ειδικα οταν ημασταν στην β εθνικη ειχε μεγαλη ζημια θεωρω οτι αν δε πατωνε ο σκατογαυρος δε θα το περναμε με τοση ευκολια απο δαυτους βεβαια τα γαυρακια θα λενε οτι αν δε επιανε πατο η ομαδα μας δε θα περνανε πρωταθλημα ΑΕΚ και παοκ με αυτο το πλευρο να κοιμουνται τα γαυρακια το λαθος ηταν απο τον προεδρο τους που δε εβλεπε τις τρυπες στιν ομαδουλα του ακομα κι να μην ειχε τοσα προβληματα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο αγωνιστικο κομματι παλι η ΑΕΚΑΡΑ μας θα το επερνε οσο για σενα Ανεστη ολοι κανουν λαθη εγω δε ξεχνω τον τελικο του 2016 κυπελλου η καποια πεναλτι που επιασες και δε κοιτω πια ειναι τα περισσοτερα τα καλα η τα λαθη στον αγωναεδω πλεον βλεπουμε και αλλους γκολιπερς που παιζουν και στις εθνικες ομαδες που τρωνε 3 και 4 γκολ εδω ομως ελλαδα Ανεστη μην ψαχνεις να βρεις την ακρη 20 σωστα ματς κανεις εδω το ποσο σε λατρευουν και ενα ματσ χαλια να κανεις φας 5 η 6 γκολ αμεσως σε ισοπεδωνουν αυτα απο μενα.
Η μεγαλυτερη προταση που εχει γραφτει ποτε..
Εσύ ανηκες στον κορμό? Το πολύ για καμιά φλούδα σε κόβω....
Ενα εχω να πω.Οταν ανεβηκα Αθηνα μονο για τον ημιτελικο με τον ολυμπιακο και εφαγες την κοκκινη ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ
Το παιδι δεν πάει καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ποιόν ρε Ανέστ;; Ουτε κορμος για καυσόξυλα δεν ηταν Α ρε παλτουδια με επένδυση!!!!!!!!!
Εεεε ρε παιδιά... Ας του πει κάποιος γιατί θυμόμαστε μόνο τα λάθη.
1) Γιατί τα λάθη σου ήταν πολλά περισσότερα από τα γκολ που έφαγες, επειδή είχες ικανή άμυνα.
2) Γιατί για να κάνεις έξοδο έπρεπε να κάνουνε αίτηση στο gov.gr.
3) Γιατί όποτε έκανες έξοδο σταυροκοπιόταν όλο το πέταλο μπας και σε βοηθήσει ο Θεός να βρεις την μπάλα.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
4) Γιατί και με τη μπάλα στα πόδια ήσουν μέτριος.
5) Γιατί έπιανες κάτι απίστευτα και έτρωγες τα πιο γελοία γκολ.
6) Γιατί όσο και αν έμεινες στην ΑΕΚ (το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους νεότερους τερματοφύλακές μας) δεν έδειξες καμία καλυτέρευση σε αυτά που ξεκάθαρα ήσουν αδύναμος. Απορώ τι έκανε ο προπονητής τερματοφυλάκων μας;
7) Για την ηλίθια διπλή κίτρινη/κόκκινη που έφαγες με τον γαύρο και παραλίγο να πάθουμε καρδιακό με τον Ούγκο στα δοκάρια.
8) Γιατί και στην επόμενη ομάδα σου, έφαγες 8 γκολ στις 2 πρώτες αγωνιστικές (αν θυμάμαι καλά).
Θέλεις και άλλα;
2 -0 με Ατρόμητο και έληξε 2-2 που μπήκε με την μπάλα στο τέρμα ο Ανέστης. Και αναρωτιέται γιατί στεκόμαστε στα λάθη του.
Γκαλοπ!! Ποιος είναι καλύτερος ;; Λαικ για τσιντωτα ντισλαικ για Ανέστη
Χειρότερος του Μπάρκα, καλύτερος του Τσιτωντα.
Δεν θα ξεχάσω εκείνη τη χαζή κόκκινη που πήρε στο ματς με το γαύρο όταν έκατσε τέρμα ο Αλμέϊδα και χάσαμε 10 χρόνια απ τη ζωή μας μέχρι να λήξει το ματς....
Απο μακριά κι αγαπημένοι!
Γιατί όταν έκανες έξοδο νιώθουμε φτερουγισμα στην καρδιά
χαχα…και αρρυθμια..και απορει αυτος..αν δεν εχεις αυτογνωσια… τι να πεις..
Ανέστη μας, είσαι ένας συμπαθείς άνθρωπος αλλά δεν έκανες για την ΑΕΚ. Πολλοί φίλοι ήδη ανέφεραν τις εξόδους (όσες έκανες) που μας έφερναν πιο κοντά στο Θεό αφού κάθε φορά που έκανες μία Τον παρακαλούσαμε να μας βοηθήσει. Αυτό που θυμάμαι όμως από εσένα είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ κίτρινη κάρτα που έφαγες για καθυστερήσεις. Πόσοι τερματογύλακες σε υψηλό επίπεδο έχουν φάει ΚΟΚΚΙΝΗ για καθυστερήσεις???
Ο Γιάννης Ανέστης είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλα προσόντα, αλλά και χτυπητές αδυναμίες. Πολύ καλός κάτω από την εστία και στα τετ α τετ, αλλά τραγικός στις εξόδους και στην αίσθηση του χώρου. Καλός χαρακτήρας, ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Αντίθετα όταν χρειάστηκε να επιστρατευθεί έδωσε ό,τι μπορούσε. Να είναι καλά εκεί που είναι.
Όλοι καλά παιδιά είναι.. όλα με πολλά προσόντα και πάνω κάτω με τις ίδιες χτυπητές αδυναμίες.... αν ανατρέξεις και στη καριέρα του προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ θα γράψεις ακριβώς τα ίδια.. αυτό που δεν καταλαβαίνω ενώ είναι ολοφάνερο σε σχεδόν όλους μας τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν στη διοίκηση..
Aπορω τι σας πειραξε...δικιο εχει ο ανθρωπος, εδω εμεις το λεμε επανειλημενα
Θα συμφωνήσω με τον Ανέστη πως οι φίλαθλοι στην πλειοψηφία μας δεν έχουμε υπομονή αλλά θα προσθέσω κιόλας πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ( στην πλειοψηφία τους και αυτοί) απο μια στιγμή και έπειτα δεν δουλεύουν για να βελτιωθούν. Δεν μπορεί όσα χρονια ήσουν στην ΑΕΚ να μην έχεις βελτιωθεί καθόλου σε ελλείψεις που είχες από την αρχή…να είσαι κολλημένος στην γραμμή σε κάθε μα κάθε σέντρα. Όπως και να έχει καλή επιτυχία να έχει υγεία και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του
Βρέ παλληκάρι μου είσαι 1.98 και όταν έκανες εξόδους λέγαμε βοήθα Παναγιά! Ξεχνόνται αυτές οι γκάφες με Λεβαδειακό και Ατρόμητο. Ακόμα τίς μνημονέυουμε.Ευχομαι πάντως τα καλύτερα γιατί θεωρώ ότι πάντα υπάρχει χρόνος για βελτίωση αν δουλέψεις σκληρα.
Σε θυμάμαι από μια φοβερή αμφανιση με την Μίλαν αν δεν κάνω λάθος
Ααα ρε Ανεστη. Επαναλαμβανομενο λαθος παυει να ειναι λαθος. Καλη συνεχεια στην καριερα σου οπου και να βρισκεσαι αλλα εκτος απο την ΑΕΚ.
Μιλανε ολοι μιλανε και οι... ακυροι