Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Στην παραλλαγή Δέλτα ίσως ανήκει το 90% των κρουσμάτων στην ΕΕ ως τα τέλη Αυγούστου

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) καλεί σε επαγρύπνηση


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έως και το 90% του συνόλου των κρουσμάτων του κοροναϊού αναμένεται να αντιπροσωπεύει Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου, εκτίμησε την Τετάρτη (23/06) το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καλώντας σε επαγρύπνηση.

«Είναι πολύ πιθανό η παραλλαγή Δέλτα να κυκλοφορεί ευρέως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως μεταξύ των νέων, οι οποίοι δεν αποτελούν στόχο του εμβολιασμού», προειδοποίησε η Αντρέα Αμόν, η διευθύντρια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας νόσων, τονίζοντας το πόσο μεταδοτικό είναι.

Παρότι η παραλλαγή Άλφα, που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία, παραμένει επί του παρόντος κυρίαρχη στην περιοχή, η μοντελοποίηση δεδομένων της υπηρεσίας προβλέπει ότι η παραλλαγή Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα αντιπροσωπεύει το 70% των νέων λοιμώξεων στην ΕΕ έως τις αρχές Αυγούστου και 90% έως τα τέλη Αυγούστου, επισήμανε το κέντρο.

Για την προστασία από την εμφάνιση της παραλλαγής, που είναι 40 με 60% πιο μεταδοτική από την Άλφα σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία, το ECDC ζητεί να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Στο εργαστήριο ή στην πραγματική ζωή, οι μελέτες συγκλίνουν σε ένα σημείο: η λήψη μιας μόνο δόσης εμβολίου παρέχει περιορισμένη προστασία κατά της παραλλαγής Δέλτα.

Μέχρι και σήμερα, σχεδόν το 30% των άνω των 80 ετών και σχεδόν το 40% των άνω των 60 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη πλήρως, σύμφωνα με το ECDC, στο οποίο μετέχουν οι 27 χώρες της ΕΕ καθώς και η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

«Σε αυτό το στάδιο, καθίσταται καθοριστικής σημασίας η δεύτερη δόση του εμβολίου να χορηγείται στο ελάχιστο επιτρεπόμενο μεσοδιάστημα μετά την πρώτη δόση, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός προστασίας των ευάλωτων ατόμων», υποστήριξε η Αντρέα Αμόν.

Το ECDC καλεί επίσης τις χώρες να μην εφησυχάσουν απέναντι στη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων για την καταπολέμηση του ιού.

Σύμφωνα με τα σενάρια της υγειονομικής υπηρεσίας, «οποιαδήποτε χαλάρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού των μη φαρμακευτικών μέτρων που ορίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο στις αρχές Ιουνίου μπορεί να οδηγήσουν σε ταχεία και σημαντική αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Η αύξηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων «που μπορεί να φτάσουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του φθινοπώρου του 2020 αν δεν ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο», προειδοποιεί το ECDC.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ