Μια νέα έρευνα ανατρέπει τις έως τώρα ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα εμβόλια για τον κοροναϊό στον ανθρώπινο οργανισμό και συγκεκριμένα στην ανδρική γονιμότητα.
Όπως αναφέρει το CNN, μελέτη του πανεπιστημιου του Μαϊάμι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων δεν πλήττεται, δεν μειώνεται δηλαδή ύστερα από τη χορήγηση των ενέσιμων σκευασμάτων κατά του κοροναϊού.
Στην έρευνα εξετάστηκαν 45 άντρες που είχαν λάβει και τις δύο δόσεις και δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή στον αριθμό σπερμάτων.
Οι άντρες, νεαρής ηλικίας, έλαβαν εμβόλια που βασίζονται στο σύστημα mRNA, δηλαδή Moderna και Pfizer.
Δείγματα ελήφθησαν τόσο πριν από την πρώτη δόση όσο και 70 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ μετά το διάστημα αυτό δεν διαφάνηκε καμία απολύτως αλλαγή.
Μένει να ερευνηθεί η σχέση του αριθμού των σπερματοζωαρίων με τα πιο κλασικά εμβόλια δηλαδή αυτά των Johnson & Johnson και AstraZeneca.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!