Νέο «χτύπημα» ήρθε κατά της παρουσιαζόμενης ως ψυχολόγου της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, αυτή τη φορά από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής» μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα. Υπενθυμιζουμε ότι μετά την επικριτική ανακοίνωση από τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, η κ. Μυλωνοπούλου είχε αναφέρει ότι δεν είναι ψυχολόγος αλλά σύμβουλος ψυχικής υγείας.
Ωστόσο, όπως τόνισε τώρα μιλώντας στο LIVE NEWS η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, Εύα Μεταλλίδη, η σύμβουλος της άτυχης Καρολάιν δεν υπήρξε ποτέ μέλος του επίσημου επαγγελματικού επιστημονικού φορέα των συμβούλων ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.
«Με αφορμή τη δημοσιότητα που έχει δοθεί στην υπόθεση, εμείς θέλουμε να καταδικάσουμε την παραβίαση του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, όσον αφορά το θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου» σημείωσε η κυρία Μεταλλίδη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.
«Δεν γίνεται να αποκαλύπτονται πτυχές της προσωπικής της ζωής» κατέληξε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr), ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:
Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου.
Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.
Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας».
Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ψυχολόγων έχει ανοίξει «πόλεμο» με την κ. Μυλωνοπούλου, μετά τις εμφανίσεις της σε διάφορα ΜΜΕ, ζητώντας να προσκομίσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Η ίδια η Μυλωνοπούλου απάντησε με εξώδικο προς τον ΣΕΨ αναφέροντας ότι ουδέποτε συστήθηκε με το επάγγελμα της ψυχολόγου.
Μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος της Σταματία Μάρκου ανέφερε: «Αναζητούμε δια τηλεφώνου την κα. Μπουκουβάλα και αρνείται να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία. Αρέσκεται να δίνει απαντήσεις δια τηλεόρασης κι όχι δια της νομικής οδού. Η ίδια ομολογεί ότι ο σύμβουλος ψυχικής υγείας δεν χρειάζεται να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», είπε αρχικά απευθυνόμενη στην πρόεδρο των Ελλήνων Ψυχολόγων, Βάσω Μπουκαβάλα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
