Στο Final-4, το μόνο που ενδιαφέρει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι να μείνουν, αυτός και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, προσηλωμένοι στο στόχο και να μην δώσουν σημασία στην πίεση που τους ασκείται. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να βρουν τρόπο να διαχειριστούν την πίεση του φαβορί.
Αναλυτικά όσα είπε, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του ημιτελικού με την Αρμάνι, ο Λιθουανός προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνα Γιασικεβίτσιους:
Για το πώς διαχειρίζεται την πίεση στην Μπαρτσελόνα: "Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Όταν έχεις πίεση πρέπει να ξέρεις πώς να την διαχειρίζεσαι. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος, να εστιάζεις στην άμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν προπονητή".
Για το αν αισθάνεται διαφορετικά τώρα ως προπονητής της Μπαρτσελόνα σε σχέση με το όταν είχε προκριθεί στο Final Four ως προπονητής της Ζάλγκιρις: "Πιέζω πάντα τον εαυτό μου την ίδια στιγμή και την ομάδα. Το ίδιο έκανα και στη Ζαλγκίρις. Μπορεί να ήμασταν αουτσάιντερ στο Βελιγράδι, αλλά πηγαίναμε με το σκεπτικό να πάρουμε τον τίτλο. Υπήρχαν σπουδαίες ομάδες τότε.
Δεν αλλάζει κάτι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε αύριο. Έτσι κάναμε και στο Βελιγράδι. Έτσι είναι το Final Four. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες. Περνάς από πολλές μάχες και κάθε ομάδα έχει μια ευκαιρία".
Για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο και ποια στρατηγική θα ακολουθήσει: "Το θέμα είναι να ελέγχεις αυτό που μπορείς να ελέγξεις. Εννοείται πως μπορούμε να ελέγξουμε το κομμάτι της άμυνας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, είναι κάτι που κάνουμε καλά γενικά όλη την σεζόν".
Για το γεγονός ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων: "Κάπως έτσι οι παίκτες θα ακούνε περισσότερο. Ίσως έτσι να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τους παίκτες, να τους κρατήσω προσηλωμένους.
Σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα σε Final Four είναι οι φίλαθλοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες ώστε να σταθούμε στη μάχη που έχουμε".
Για την προσθήκη του Πάου Γκασόλ και την κατάσταση που βρίσκεται: "Όταν ήρθε εδώ ξέραμε ότι ήταν 40 χρονών και ειχε να παίξει σχεδόν 2 χρόνια. Σιγά-σιγά βοηθάει την ομάδα και βελτιώνεται. Μαθαίνει την ομάδα και νιώθει και πάλι παίκτης. Βλέπουμε πράγματα από αυτά που θέλαμε από εκείνον".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
