Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τέλος των sms και απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα: Τα επόμενα βήματα προς την χαλάρωση

Τα επόμενα βήματα για την πλήρη άρση του lockdown


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η πορεία προς την χαλάρωση συνεχίζεται καθώς μετά το άνοιγμα της εστίασης αυτήν την εβδομάδα και των σχολείων από αύριο σειρά έχουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και η κατάργηση της αποστολής sms.

Εκτός, όμως από το ήδη γνωστό χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που περιλαμβάνει επανέναρξη εκδηλώσεων στον Πολιτισμό, τα θερινά σινεμά κ.α., εντός της εβδομάδας αναμένονται νέες ανακοινώσεις για μερικές ακόμη δραστηριότητες οι οποίες ωστόσο αφορούν στο σύνολο των πολιτών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, το αμέσως επόμενο διάστημα προς κατάργηση βαίνει το μέτρο των click away και click inside στο λιανεμπόριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει αναπροσαρμογή του ωραρίου επιτρεπόμενης κυκλοφορίας, κάτι που θα συμπαρασύρει και το να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away - click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Από πλευράς του στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε αναφερόμενος στην 15η Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να αλλάξει με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται έως τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00 που ισχύει τώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αυτό που συζητείται είναι να καταργηθεί πλήρως το SMS στο 13033 και το 13032 στις 15 Μαΐου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως με την κατάργηση των click away και click inside θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο. Το θέμα θα συζητηθεί και εντός της εβδομάδας και αναμένονται ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να θέλουν τους επιστήμονες να παραμένουν επιφυλακτικοί την ώρα που από πλευράς κυβέρνησης έχει εκφραστεί πολλάκις η θέση πως τα SMS πρέπει να καταργηθούν.

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο είπε πως μέσα στο Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια, catering για δεξιώσεις κλπ. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» τόνισε. Ειδικά για τα γυμναστήρια πάντως, όπως είπε αναμένεται η επαναλειτουργία τους στις 17 Μαΐου, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους.

Οι γάμοι και οι βαπτίσεις

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον Μάιο και θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι επιστήμονες εντός της εβδομάδας.

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες

Από αύριο 10 Μαΐου, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία τους. Όπως έγινε και κατά το άνοιγμα των λυκείων, τα self test θα αποτελέσουν το βασικό όπλο για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων.

Επίσης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί προκειμένου, να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών.

Επιπρόσθετα, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επιπλέον στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ