Ο Παναθηναϊκός είναι κυπελλούχος Ελλάδας, αφού επικράτησε στον τελικό με 91-79 του Προμηθέα.
Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο τρίλεπτο (5-4), κατάφερε με σαφή πρόθεση να βάλει την μπάλα στο ζωγραφιστό είτε για να εκτελέσει είτε για αν δημιουργήσει, να τρέξει επιμέρους σκορ 10-1 και να πάρει διψήφια διαφορά μετά από 6 λεπτά αγώνα (15-5). Ο Προμηθέας κατάφερε να μειώσει στους 8 με τον Κλαβέλ να απαντάει σε τρίποντο του Σαντ Ρος (18-10), με τον Τζεράι Γκράντ να κατεβάζει την διαφορά στους 5 πόντους με έμμεσο τρίποντο (18-13). Η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (20-15).
Ο Προμηθέας πλησίασε στους 3 πόντους με έμμεσο τρίποντο του Τζέριαν Γκραντ (25-22) στο 14′ με τον Παναθηναϊκό να απαντά με συνεχόμενα τρίποντα του Παπαπέτρου πηγαίνοντας την διαφορά στους 9 πόντους (31-22). Οι Πράσινοι πήγαν και πάλι στο +10 με σουτ μέσης απόστασης από τον Παπαπέτρου (36-26), ωστόσο οι Πατρινοί απάντησαν άμεσα με τους Λούντζη και Κλαβέλ (36-31). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνέχισε να ηγείται της επίθεσης του Τριφυλλιού και με έμμεσο τρίποντο πήγε και πάλι στο +8 το τριφύλλι, με τον Μήτογλου να ευστοχεί και αυτός από την περιφέρεια για το 42-31. Ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση στο τελευταίο δίλεπτο και κατάφερε με buzzer beater τρίποντο του Γραντ να μειώσει σε 45-41.
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο, με την πρώτη. Ήτοι, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να είναι φουριόζος και με τον Μάριο Χεζόνια σε πρωταγωνιστικό ρόλο (είχε 2/2 τρίποντα σε ενάμιση λεπτό) να αποκτά προβάδισμα -για πρώτη φορά στο παιχνίδι- της τάξεως του +14 (61-47 στο 26'). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ξανά με προσωπικές ενέργειες των κοντών να συμμαζέψουν την κατάσταση, πλην όμως δεν είχαν πλέον την ευστοχία που θα τους βοηθούσε.
Με εξαίρεση ένα μικρό ξέσπασμα δύο λεπτών (όταν σημείωσαν οκτώ σερί πόντους), οι παίκτες του Προμηθέα δεν είχαν τις απαντήσεις στο τριφύλλι, το οποίο -με τρίποντο του Χάουαρντ Σαντ Ρος- έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +10 (68-58).
Παρά το γεγονός πάντως πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είδε το +14 (77-63) του 34ου λεπτού να γίνεται +3 (80-77) μέσα σε τρία λεπτά. Ο Τζιάν Κλαβέλ έβαλε μεγάλα καλάθια, ο Τζεράι Γκραντ κέρδισε πολλές μάχες κοντά στη ρακέτα και κάπως έτσι, στα τρία λεπτά για το φινάλε, ο τελικός απέκτησε νέο ενδιαφέρον.
Στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης όμως, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε "παρών". Έβαλε το μεγάλο τρίποντο, που έκοψε τον αέρα των τυπικά φιλοξενούμενων και μαζί με τον Μάριο Χεζόνια οδήγησαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη νίκη (91-79) και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 45-41, 68-58, 91-79.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 6 (4 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 25 (6/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χεζόνια 18 (4/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κασελάκης, Γουάιτ 6, Μήτογλου 17 (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπεντίλ 3, Σαντ Ρος 6 (4/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Τζεράι Γκραντ 18 (7/11 δίποντα, 4/5 βολές), Κλαβέλ 3 (6/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Λούντζης 9 (1), Αγραβάνης Δ. 5, Αγραβάνης Γ. 5 (1), Φορντ, Χριστοδούλου 17 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Γιαννόπουλος (0/4 τρίποντα), Μπαζίνας, Τανούλης.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Ο ΠΑΝΑΘΝΑΙΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ...ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΕΓΩ...ΚΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΟ....!!!!! Ο ΛΙΟΛΙΟΣ Η ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ...!!!! ΑΧ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΔΕΣ ΠΙΣΤΕΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΟΜΑΔΑ...ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ...!!!!
Παναθηναϊκός (Κάτας): Μακ, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 25, Χεζόνια 18, Δίπλαρος, Κασελάκης, Ουάιτ 6, Μήτογλου 17, Μπέντιλ 3, Σαντ Ρόος 16
Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Γκραντ Τζεράι 18, Κλαβέλ 23, Λούντζης 9, Αγραβάνης Δ. 5, Αγραβάνης Γ. 5, Φορντ, Χριστοδούλου, Γκραντ Τζέριαν 17, Γιαννόπουλος, Μπαζίνας, Τανούλης αυτή είναι η... ΣΥΝΕΧΕΙΑ σωστή στατιστική.....
Είδατε που είχατε φαγωθεί όλοι γιατί διώξαμε τον Γιαννόπουλο και πήραμε τον λοτζεσκι και βγαίνατε και κραζατε Παπαθεωδορου και μακαρο, για να μην βιάζεστε να λέτε αμπελοφυλοσοφιες η ΑΕΚ του Γιαννόπουλου του είχε κάνει πρόταση για να μείνει άλλο που δεν ήθελε ο ίδιος λόγω μικρού χρόνου από τι διάβασα σε ένα site, σήμερα από αυτούς που έπρεπε να τραβήξει λίγο σκορ ήταν απογοητευτικός σε άμυνα και επίθεση για να δείτε ότι και για Πάτρα είναι λίγος, όλο αυτό δεν αναιρεί ότι και του... ΣΥΝΕΧΕΙΑ λοτζεσκι η προσθήκη ήταν κακή λόγω τραυματισμών και αδιαφορίας αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο
δεν τον πειράζει τον προμηθέα το καθήκον του το έκανε μας έβγαλε έξω από τον τελικό οπότε η αποστολή του είχε ολοκληρωθεί
Πολυ μεγαλη γλωσσα εβγαλες Λιολιο εσυ και η ομαδουλα σου..
τον περασαν πριονοκορδελα τον Προμηθεα μολις πλησιασε στους 3 ποντους στο τελος.
Αλλα το ευχαριστηθηκα για 2 λόγους: πρωτον για να δει και ο Προμηθεας πως ειναι να σε παιζει 80-20 η διαιτησια και δευτερο γιατι εαν ειμασταν εμεις και μας ειχε σφαξει ετσι η διαιτησια σε τελικο, ακομα θα εβριζα.