Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τραγωδία στο Ισράηλ: Πιστός προσπάθησε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο, αλλά δεν τον άκουσαν

«Ένιωσα ότι οι αρχές δεν με πήραν σοβαρά», αναφέρει

Αυξάνονται οι νεκροί στο Ισραήλ από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε θρησκευτική εκδήλωση στο βόρειο Ισραήλ. Συνολικά, 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 150 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με πολλούς από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. Το γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχε θύματα ακόμη και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις οι 32 από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί και από αυτούς οι 22 έχουν ήδη κηδευτεί.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, λίγες ώρες μετά την τραγωδία μια μαρτυρία δίνει νέα διάσταση στη τραγωδία. Άντρας που μίλησε στο Channel12 υποστηρίζει πως βρισκόταν στο όρος Μερόν αλλά αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και δύο ώρες πριν την τραγωδία είχε καλέσει την αστυνομία. Όπως λέει όμως αγνοήθηκε: «Ήθελα να μπω… και είδα το πλήθος… μπήκα μέσα γιατί με ρούφηξε το πλήθος με τεράστια πίεση. Ήθελα να ξεφύγω πίσω αλλά δεν μπορούσα», είπε.

Ο άνδρας, που έδωσε στη δημοσιότητα μόνο το όνομα Yehuda, είπε ότι τελικά κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος και κάλεσε την αστυνομία λέγοντας τους ότι ο κίνδυνος ήταν μεγάλος και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του επεσήμαναν πως η γραμμή ήταν μόνο για κλήσεις έκτακτης ανάγκης και ότι θα έπρεπε να μιλήσει με αξιωματικούς που βρίσκονταν εκεί κάτι που υποστηρίζει πως έκανε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Ένιωσα ότι δεν με πήραν στα σοβαρά», είπε.

Εν τω μεταξύ ανησυχία προκαλεί η είδηση που μετέδωσε το Channel 12 σύμφωνα με την οποία οι Αρχές ψάχνουν μέχρι αυτή την ώρα για ακόμη 40 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, που δεν πιστεύεται ότι έχουν τραυματιστεί αλλά από την ώρα του δυστυχήματος κι έπειτα δεν είχαν καμία επικοινωνία με τις οικογένειές τους. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους στο Μερόν δεν είχαν κινητά και πιστεύεται πως δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν εξαιτίας του σοκ και της σύγχυσης μετά την τραγωδία.

Πάντως, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι σταματά η ταυτοποίηση των σορών αφού ο Ραβίνος David Lau διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας  μέχρι το τέλος του  Σαμπάτ. Το εβραϊκό Σάββατο ξεκινά στο Ισραήλ το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου, έχει διάρκεια 36 ώρες κατά τις οποίες «παγώνουν» τα πάντα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ