Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης καθώς η χθεσινή του προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.
Ο παρουσιαστής προσήχθη χθες στο πλαίσιο ερευνών για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του. Εκτός από τον Μένιο Φουρθιώτη προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα, με ποινικό παρελθόν για εκβιάσεις και άλλα αδικήματα, τα οποία επίσης συνελήφθησαν.
Επιπλέον, γίνεται έρευνα στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο και στο κανάλι στα Μελίσσια, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, έχει προκύψει βαλλιστικά ότι οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη έγιναν με το ίδιο όπλο, με το οποίο πυροβόλησαν οι δράστες, εναντίον αστυνομικών, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Νέα Ερυθραία, μία ημέρα πριν.
Οι αρχές προσανατολίστηκαν προς τον Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο άντρες όταν ταυτοποίησαν ότι οι κάλυκες από το καλάσνικοφ του αγνώστου που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του παρουσιαστή προέρχονται από το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο Έλληνες δράστες, από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σακίδιο, το οποίο τους έπεσε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών στην Εκάλη. Μάλιστα, από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί φέρεται ο Μένιος Φουρθιώτης να επικοινωνούσε με τους δύο δράστες της επίθεσης εναντίον του. Οι δράστες ήταν γνωστοί στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί σε δικογραφία για προστασία νυχτερινών μαγαζιών προ λίγων ετών.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μένιο Φουρθιώτη είχε κατονομάσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, σε καταγγελίες του, ως το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ τον είχε κατηγορήσει ότι σκηνοθέτησε και τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι.
Έτσι, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, έχει ξεκινήσει έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του. Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. Η εντολή της κυρίας Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και, εφόσον προκύπτουν στοιχεία, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
